Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Sturen jullie kerstkaarten?

Ik hou er niet van maar als iemand mij stuurt dan voel ik mij verplicht om iets terug te sturen. Als er weer wat in de brievenbus komt denk ik oh nee he.

Peiling

sturen jullie kerstkaarten?
78 stemmen
38%
13%
35%
14%

De eerste jaren van ons huwelijk wel kaarten gestuurd. Toen en hele tijd niet en het in coronatijd weet opgepakt.  Dit jaar gaat het niet meer lukken. Ik ging qua gezondheid niet helemaal goed en dat is naar tevredenheid aangepakt maar ik loop nu wel een beetje achter met alles regelen en organiseren. De kaarten liggen zelfs nog in de winkel.  Ik doe wel iets digitaal hoop ik. 

Bolmieke

Bolmieke

21-12-2023 om 19:54 Topicstarter

Bakblik schreef op 21-12-2023 om 19:46:

De eerste jaren van ons huwelijk wel kaarten gestuurd. Toen en hele tijd niet en het in coronatijd weet opgepakt. Dit jaar gaat het niet meer lukken. Ik ging qua gezondheid niet helemaal goed en dat is naar tevredenheid aangepakt maar ik loop nu wel een beetje achter met alles regelen en organiseren. De kaarten liggen zelfs nog in de winkel. Ik doe wel iets digitaal hoop ik.

Dat is het, het is een hoop gedoe. En als je kaarten gekocht hebt dan moet je zo nog schrijven en ergens een brievenbus zien te vinden want die zijn er ook bijna niet meer

Nee, ik doe al jaren niet meer aan Kerstkaarten. 

Ik stuur nog wel kaarten maar veel minder dan vroeger. Eigenlijk bijna alleen nog aan oudere mensen waarvan ik weet dat ze het echt waarderen. 

Bolmieke schreef op 21-12-2023 om 19:54:

[..]

Dat is het, het is een hoop gedoe. En als je kaarten gekocht hebt dan moet je zo nog schrijven en ergens een brievenbus zien te vinden want die zijn er ook bijna niet meer

Als ik begin december fit was geweest had ik ze meteen na de sint gekocht en geschreven. Maar dat is even niet gelukt. En nu doe ik het niet meer.  Ga eerst zorgen dat de boodschappen in huis komen. 

Ik stuur nog steeds kaarten, wel wordt mijn adressenlijst steeds korter de laatste jaren, mensen die ons niks meer sturen krijgen het jaar daarna geen kaartje meer. In de buurt brengen we ze zelf rond. Ik vind de kerstzegels wel duur geworden, €19,20 voor een velletje. Ik heb trouwens in een straal van een kilometer drie oranje brievenbussen om ze in te mikken. Ik woon in een dorp van 17000 inwoners met meer bejaarden dan gemiddeld. 

Ik vind het te duur om veel te versturen.
Ik heb er deze kerst maar 3 gestuurd.
Nu heb ik dit jaar zelf ook niks meer gekregen heb, maar dat is geen probleem. Digitaal vind ik nog minder leuk en doe ik zelf ook niet.

Nee, slecht voor het milieu. De inkomende stroom droogt ook langzaam op als je niets terugstuurt, want zo werkt dat kennelijk. En ik word steeds ouder, dus de oude generatie die mij voorheen nog kaartjes stuurde, leeft niet meer. 

Vroeger deed ik het wel (studententijd). Daarna jaren lang te lui voor geweest. Tegenwoordig stuur ik ze weer wel. Tip voor mensen die het ook te veel werk vinden. Veel van die online kaartensites hebben een mogelijkheid om een adresboek op te slaan, en kunnen de kaart vervolgens direct naar de ontvanger versturen. Dat scheelt een hoop tijd met schrijven en versturen. Je kiest een kaartje uit, personaliseert hem, selecteert de adressen uit je adresboek en de site regelt de rest.

Uiteraard betaal je dan wel wat meer per kaart dan als je een pakje in de supermarkt koopt. Maar sommige sites bieden ook adreslabels aan, die sturen ze dan in een leuk ontwerpje naar je toe. Die zijn vaak helemaal niet zo duur en het scheelt heel wat schrijven. 
Ik bestel ze meestal bij dezelfde site, daar staan al mijn adressen in georganiseerd in groepen dus het is een fluitje van een cent om te sturen.

Als je een printer hebt zou je ook zelf etiketten kunnen printen. Dan maak je één keer een digitaal bestand en kan je weer jaren gemakkelijk kaarten sturen.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

21-12-2023 om 20:51

nee, maar niet omdat het 'gedoe' is, daarom de poll niet ingevuld. Het is overbodig papier heen en weer sturen, en ouderwets.

ja. Paar mooie dozen gekocht bij Amnesty.  In mijn omgeving/fam zijn er nog veel ouderen die daar blij van worden. We, hier thuis dus,  schrijven ze aan de keukentafel.  Nee,  de anderen schrijven,  ik zit erbij.  Schrijven kan ik echt slecht nu de handen steeds meer vergroeien.  Maar het dus gezamenlijk de kaarten in orde maken is voor onszelf ook gewoon gezellig. 

Nee,  al jaren niet meer. Ik ben om blij dat je ze dan niet meer terugkrijgt,  want ik weet niet wat ik met die dingen moet. Ik kreeg ze ook van mensen die ik nooit zag en waarvan het enige teken van leven de jaarlijkse kerstkaart was met daarop: groetjes ome Wim en tante Cobi. Ik hecht daar nul waarde aan en had geen zin meer om postNL daarmee te spekken. Nu krijg ik ieder jaar 1 kaart van mijn buren.  Die malen er blijkbaar niet om dat ik ze niet stuur.  En 1 van mijn moeder die ze wel naar anderen stuurt en dan vindt dat ze het niet kan maken mij er geen te sturen. Ik vind dat ze dat best kan maken. 

Ja. Wij sturen er redelijk veel, denk iets meer dan vijftig dit jaar. We maken de kaartjes ook zelf en elk jaar is er iemand anders die het ontwerp kiest. 
Dit jaar was het mijn beurt en al redelijk wat reacties teruggekregen van mensen die het leuk vonden. 
(Als iemand nog een kaartje wenst dan mag die mij gerust pb sturen met gegevens.) 

Nee al jaren niet meer. Vroeger wel gedaan.

Ik hoorde van de week iemand op het werk vertellen dat het juist onder jongeren dit jaar heel erg in is om kaarten te versturen. Had ze ergens gelezen of zo.

Ik heb er zelf een paar verstuurd naar de ooms en tantes en paar nichten van man. 
Wilde eigenlijk niet meer sturen naar de (schoonouders) omdat we elkaar elk jaar met kerst zien.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.