Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Slowcooker

De titel zegt het al ik ben op zoek naar een slowcooker. Uiteraard al online wat onderzoek gedaan maar zie door de bomen het bos niet meer.

Toen dacht ik hier zijn vast forummers die een slowcooker hebben. Welke heb jij en ben je er tevreden over?

Welke functie moet er op zitten en wat is overbodig?

ik heb een slowcooker! Ideaal..  ik heb een Crockpot. 

 Wat mij betreft is vooral de uitstelfunctie niet noodzakelijk, waarom zou ik vlees uit de koelkast halen en dan in een warme keuken in een pan laten liggen zonder te verwarmen? 

Dus ik zet het aan en gebruik dan de timer functie. Die vind ik wel ideaal. Dan schakelt de slowcooker over naar warmhoudstand.  Het eten is dan gaat én warm als ik thuiskom. 

ik heb de Instant Pot duo crisp ultimate pro.  Zo ongeveer heet hij.
Ik gebruik de sauteerfunctie,  de yoghurtmaker,  hoge drukfunctie,  slowcooker- en airfryerfunctie.  O ja, dehydratie functie ook gebruikt,  werkt geweldig 
Ik heb hem nog maar een paar weken,  dus ik ben lerende.  Maar wat komen er lekkere gerechten uit. 

Hier  al jaren naar volle tevredenheid een Instantpot. De gewone, zonder airfryer. Naast de slowcookfunctie heeft ie ook een hogedrukstand en met de sauteerstand kun je het vlees of je uien eerst van een bruin randje voorzien. 

Wij hebben een ninja multi cooker, zowel snelkookpan als slowcooker als airfryer en zijn tot nu toe bijzonder tevreden. De slowwcooker heb ik nog niet gebruikt, dat komt aankomend weekend als ik stoofperen ga maken, maar ik heb geen reden om te bedenken waarom ik daar niet ook zeer tevreden over zou zijn.

Grindelwald

Grindelwald

03-12-2023 om 15:43 Topicstarter

Bedankt voor de tips, ik ga weer even kijken op internet. 

Doen alle functies het even goed in een combi-slowcooker? Mijn ervaring met een combi-magnetron is dat óf de oven óf de magnetron het goed doet, maar nooit allebei.

Ik heb ook de Instant Pot net als kenfan. Ik gebruik de sauteerfunctie regelmatig. Wel opletten want t bakt snel aan. Ik ga nog op zoek naar een keramische binnenpot. Ik hebber ooit een besteld maar die bleek te klein te zijn en hem niet meer gekocht.

Wij eten weinig vlees, heb je dan wat aan een slowcooker?

Ik heb een crockpot slowcooker, zonder andere functies. Die gebruik ik vooral voor stoofschotels met van dat suddervlees. Ideaal dat je ergens in de loop van de ochtend alles erin gooit, en dat dan tegen etenstijd je maaltijd klaar is, zonder dat je er verder op hoeft te letten of te roeren of zo. 
Ik heb er laatst ook erwtensoep in gemaakt, was perfect gelukt. 
Risotto wil ik nog gaan proberen.
Zo alles bij elkaar gebruik ik hem hooguit een keer of 10 per jaar en het is natuurlijk wel een groot, lomp apparaat, dus ik weet niet of ik hem opnieuw aan zou schaffen. Eigenlijk gebruik ik hem vooral in de winter.

Hier ook een Instant Pot met Airfryer, ik gebruik m veel. Wij eten weinig vlees en ik gebruik de slow cook stand niet zo vaak. De Airfryer en hoge druk-stand gebruik ik het meest. 

Bolmieke schreef op 03-12-2023 om 20:25:

Wij eten weinig vlees, heb je dan wat aan een slowcooker?

Soepen. Ik gebruik ze ook voor gerechten met linzen bijv. 

Bolmieke schreef op 03-12-2023 om 20:25:

Wij eten weinig vlees, heb je dan wat aan een slowcooker?

ik heb een crockpot slowcooker en een receptenboek voor vegetarische gerechten (Slow Cooked Vega van Katy Holder - staan heerlijke gerechten in! 

En OT: ik vind de warmhoudfunctie heel fijn en mis een sauteerfunctie (dus die zou ik er zelf wel bij willen).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.