Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Reizen naar Rotterdam Wilhelminaplein

Binnenkort moet ik naar Rotterdam, Wilhelminaplein. Heb begrepen dat parkeerplaatsen daar erg schaars en duur zijn. Nu hoorde ik dat je ook bij P&R kon parkeren en dan vandaaruit met de metro verder kon reizen. Maar ik kom er nu niet uit waar ik dan het beste kan parkeren en welke metro ik dan moet hebben. Wie weet raad? Oja, en tips waar we wat zouden kunnen eten (lunch) zijn ook welkom.

Afhankelijk van waar je vandaan komt kun je ook helemaal met het OV, dan pak je op Centraal Station de metro. Een parkeerplek zul je waarschijnlijk inderdaad wel vinden, maar het is wel duur.
Om een goed advies te geven welke P&R moeten we wel weten van welke kant je komt, dus over welke snelweg rijdt je Rotterdam  binnen?

Magnoliatakje

Magnoliatakje

16-04-2022 om 19:30 Topicstarter

De A20 en A16, we komen vanuit het oosten.

Wil je een directe metroverbinding hebben dan is de P+R van Slinge een optie. Maar die zou ik niet aanraden. Woon al een tijdje niet meer in Rotterdam maar denk dat Slinge niet echt verbeterd is. De P+R van Beverwaard sluit ook direct aan op Wilhelminaplein, dan moet je wel met de tram. En anders is het overstappen met de metro, ook niet zo'n ramp in Rotterdam. Ligt er idd beetje aan waar je vandaan komt, maar ik neem altijd P+R Kralingse Zoom. Veel plekken, fijne parkeerplaats, goed aan te rijden en snelle verbinding met metro.

Qua lunchen zit er veel op de pier, o.a. Hotel New York, Loetje, Foodhallen en andere leuke tentjes.

Edit: zie nu je reactie, dan blijf ik bij mijn tips

Je hebt een metro die vanaf Den Haag naar Rotterdam rijdt (E-lijn), deels boven de grond. Die komt langs allerlei stations waar je kunt parkeren. En dan vanaf CS de metro naar Wilhelminaplein.

Metrolijn E inderdaad en dan gratis parkeren bij halte Meijersplein, dat is een hele grote parkeerplaats waar eigenlijk altijd plek is.

Meijersplein is in Rotterdam overigens

MMcGonagall schreef op 16-04-2022 om 20:08:

Je hebt een metro die vanaf Den Haag naar Rotterdam rijdt (E-lijn), deels boven de grond. Die komt langs allerlei stations waar je kunt parkeren. En dan vanaf CS de metro naar Wilhelminaplein.

Vanaf centraal de metro naar het Wilhelminaplein? Dat is gewoon diezelfde E-lijn, die rijdt door naar de Slinge. 

Eens met de reactie om bij de P&R Meijersplein te parkeren. Dat is vanaf de A20 een stukje "de stad uit", maar heel simpel te vinden. En Kralingse Zoom is ook een goede, langs de A16, maar dan moet je overstappen van een van de oost-west lijnen op een noord-zuid. Is heel goed te doen hoor, dus ook een optie. 

Overigens kan je ook bij de OV9292-app bij het startpunt:  P&R Rotterdam intikken en Wilhelminaplein als eindpunt en dan krijg je een hele lijst P&R. Voor het geval dat niemand je op een forum had kunnen zeggen wat prettige P&R's in Rotterdam zijn en hoe je dan naar het Wilhelminaplein komt.

Navigeer naar stadion de kuip. Grote parkeerplaats precies voor het stadion. Pak de tram die er achter loopt en die stopt precies voor Wilhelminaplein.  Is een ritje van 7 minuten. Voordeel: vanaf de snelweg klein stukje Rotterdam in om bij de Kuip te komen en geen overstap met de tram 🙂

CavernousSanddollar80

CavernousSanddollar80

17-04-2022 om 06:53

Parkeren geen verstand van. Geen auto en Rotterdam was (ben) ik nooit fan van, dus kwam er zelden, en nu ik in oost-Nederland woon al helemaal niet meer.

Maar Wilhelminaplein associeer ik per definitie met Hotel New York. En daar was ik wel fan van. Niet goedkoop, maar wat mij betreft een van de pareltjes om te lunchen. En zeker als je zoals jij in de buurt bent. 

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

17-04-2022 om 13:36

Helena71 schreef op 17-04-2022 om 06:53:

[...]  Geen auto en Rotterdam was (ben) ik nooit fan van, dus kwam er zelden, en nu ik in oost-Nederland woon al helemaal niet meer.

Ik wilde hetzelfde zeggen: je moet het eigenlijk helemaal niet willen... 😉 maar dat is persoonlijk (en flauw, geef ik toe).
Als je vanuit Oost komt is P+R Alexander ook een alternatief, dan met metro naar Beurs of met trein naar Rotterdam CS en dan overstappen op de metro, noord-zuid-lijn.
De optie met parkeren bij de Kuip en dan de tram is wellicht het makkelijkst,snelst.

Ook een alternatief is parkeren op het Noordereiland. Daar is bijna altijd plek, zeker op de Maaskade (leert mijn ervaring) en dan lopen naar Wilhelminaplein. Noordereiland is betaald parkeren en het is nog zeker 20 minuten lopen via de Koninginnebrug naar Wilhelminaplein, maar je bent dan niet afhankelijk van openbaar vervoer (en je ziet nog eens wat).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.