Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Overleden huisdieren

Wat doen jullie met overleden kleine huisdieren? Een hond of kat breng je naar het crematorium of de dierenarts. Dat heb ik met een hamster ook wel eens gedaan. Werd heel lief op gereageerd met ‘sterkte’ maar ze gooiden hem waarschijnlijk kort daarna in de GFT-bak.
Nu heb ik dus een doosje staan met een overleden visje. Dochter wil hem begraven, prima, maar ik vroeg me af hoe andere mensen dat doen? Op zich voelt het ook niet goed om hem in de kliko te gooien of door te spoelen (kennelijk doen mensen dat).


Hier ligt van alles in onze eigen tuin.....Van woestijnratten,konijnen, en de as van onze honden....

Ik moest meteen aan die reclame van Gamma denken: Doei Blub! 😂

Hier ligt alles in de tuin begraven. 

Kat ligt gewoon in de tuin begraven. 
Alle vogeltjes en muisjes die gevangen worden door de nog levende kag moeten van kind ook begraven worden, in de buurt van de dode kat.

MenacingSwan87

MenacingSwan87

24-04-2023 om 10:00

Wij begraven ze altijd in het bos. Onlangs ook weer meegemaakt voor de zoveelste keer aangezien ik uit een echte huisdieren-familie kom en zelf ook een dierenfreak ben. 1 van mijn katten 6 weken geleden (boohoo, ze was zo leuk en ik had haar vanaf datz e 6 weken was..) en die van mijn moeder 2 weken geleden, ze liggen naast elkaar begraven. 

MMcGonagall

MMcGonagall

24-04-2023 om 10:01 Topicstarter

_Audrey schreef op 24-04-2023 om 09:55:

Ik moest meteen aan die reclame van Gamma denken: Doei Blub! 😂

Hier ligt alles in de tuin begraven.

Die heb ik net gegoogeld, schattig. Onze Pecan (of was het Pinda?) ligt in een tampondoosje. Ik wil wel dat het een beetje snel vergaat als hij in de tuin ligt. Niet dat je een jaar later iets nieuws plant en een half vergaan visje aantreft.

Kleine zoogdieren en reptielen: begraven in de tuin. Toen ik nog geen tuin had: begraven in een plantsoen. 
Katten: laten cremeren. 
Vissen: in de vuilnisbak. 

MMcGonagall schreef op 24-04-2023 om 10:01:

[..]

Die heb ik net gegoogeld, schattig. Onze Pecan (of was het Pinda?) ligt in een tampondoosje. Ik wil wel dat het een beetje snel vergaat als hij in de tuin ligt. Niet dat je een jaar later iets nieuws plant en een half vergaan visje aantreft.

Er ligt hier een kat begraven,  al zes jaar ofzo, en ik durf nog steeds niks op die plek te planten. Stel dat je vanalles tegenkomt  . Dat ga ik dus niet meer doen. 

maar een visje zou ik wel begraven,  voor je dochter.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

24-04-2023 om 10:12

Onze twee konijnen liggen naast elkaar begraven in de tuin, onder de appelboom. Nu hebben we geen huisdieren meer.

Vroeger bij mijn ouders thuis hebben we de katten ook in de (grote) tuin begraven.

Van de hond hebben we afstand gedaan bij de dierenarts. We hechten bij mensen al niet aan een graf, dus bij huisdieren ook niet. Een vis zou bij mij in de groene kliko gaan mits kind er geen moeite mee zou hebben. Dan zou blub ook wel een plekje in de tuin krijgen. Maar wel zo dat hij snel vergaat. Een hamster zou ik ook nog wel begraven als kind het zou willen. We hebben nu geen huisdieren, maar in de toekomst komt er vast wel weer een dier.

Mijn broer heeft ooit tijdens het tuinieren een plastic pakketje gevonden. Toen hij het open had gemaakt bleek er een hamster in te zitten. We snappen niet dat je op die manier een dier begraaft. 

Vroeger begroef ik al mijn huisdieren in de tuin, maar dat kon niet meer toen ik op een bovenwoning kwam te wonen. Sindsdien worden mijn katten en honden gecremeerd. Ik denk dat ik kleinere huisdieren ergens in een plantsoen zou begraven, maar die heb ik al heel lang niet meer.

Ik heb teveel Stephen King gelezen om dieren in de tuin te begraven. Al onze diertjes, ook cavia’s, hamsters en konijnen, zijn gecremeerd en uitgestrooid op een mooi strooiveldje. Vissen heb ik nooit gehad. 

Mijn eerste heb ik begraven in de tuin van mijn ouders. Ik heb nu geen tuin, dus ik laat ze nu achter bij de dierenarts. Mocht er eentje thuis dood gaan, dan gooi ik ze denk ik maar gewoon in de GFT bak.

hangt van de aaibaarheidsfactor af denk ik. Vis zou in de gft bak gaan. Iets knuffelbaars naar de dierenarts. En nee daar gaat het niet in de kliko maar naar een destructiebedrijf tenzij je de as terug wilt, dan heet het eufemistisch het crematorium. 

De kat heb ik achter gelaten bij de dierenarts. De cavia's en hamster zijn in de GFT bak gegaan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.