Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Onkruidtuin

Ik heb een 'leeg' stukje tuin waar veel onkruid met bloemetjes is gaan groeien. Eigenlijk vind ik het best mooi. Nu ben ik er sinds een week nieuw bloeiend onkruid uit de wijk tussen gaan zetten. Ik wil het liefst veel inheemse soorten, waar kan ik op letten? Het is een plekje in de volle zon. En de grond is erg arm is me verteld.

 Misschien ook en idee om een zakje bloemzaad voor vlinders en bijen uit te strooien. En als de grond te arm is wat meststoffen, maar als er al veel uit zichzelf bloeit zal dat onkruid blij zijn met arme groend

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

02-05-2022 om 06:56

Hier is een kalender per maand en welke stoepplantjes voor komen in de betreffende maand.
https://www.hortusleiden.nl/uploads/bestanden/Hortus_Stoepplantjes_poster_A4_maanden1993.pdf

Mocht je een zakje zaad uitstrooien, let er dan op dat het een inheems mengsel is, daar profiteren de insecten het meest van. 

BrightEchidna89

BrightEchidna89

02-05-2022 om 07:32

Dat de grond arm is, is niet slecht maar juist goed voor sommige wilde bloemen.

Valdemar schreef op 02-05-2022 om 07:32:

Dat de grond arm is, is niet slecht maar juist goed voor sommige wilde bloemen.

Precies! Niet mesten!

Je kunt er in het najaar verwilderingsbollen planten. Nijssen heeft een ‘bijenpakket’ bijvoorbeeld, met oa bollen voor extra vroege bloei. Ik zou er wat kruiden planten en waardplanten voor vlinders laten groeien.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.