Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Nieuwe luidruchtigere buren

Wij wonen in een heel fijn dorp in een heerlijke woonwijk. Gezellige buren en een rustige buurt. Af en toe een feestje of een blaffende hond, maar verder altijd heerlijk stil. Totdat we nieuwe buren kregen. 
Zij hebben het huis achter ons gekocht en dat moet (terecht) helemaal verbouwd worden. Nu ben ik zelf gek op verbouwen dus dat vind ik niet vervelend en begrijp ook helemaal dat ze het grondig willen aanpakken. 

Maar…ze doen het zelf, dus in de avonden en weekenden. Het is nu 3 weken ELKE avond tot 23:00 uur (met soms een uitschieter naar 23:30) en in het weekend tot na twaalven. Vooral bouwgeluiden, maar ook regelmatig de muziek vrij hard. 

We hebben al kennis gemaakt en het is een prima gezellige aardige man. Hij kwam ook even langs om te vertellen wat hij van plan was, zodat we het niet in het lokale krantje hoefden te lezen. Dat vond ik heel sympathiek.

Omdat wij door de week om 22:30 naar bed gaan, heb ik hem een paar dagen geleden gevraagd of hij door de week een half uurtje eerder wil stoppen. Hij reageerde aardig en vriendelijk en sindsdien is het ook wel vroeger klaar

Maar ik vind het nog steeds best lastig dat het nu IEDERE dag lawaai is. En ik vind tot 23:00 uur nog steeds vrij laat, en eigenlijk best aso. Dus ik zit me toch een beetje ook te vreten. 

Hebben jullie tips om hiermee om te gaan? Wij zijn vanuit een drukke omgeving hier naartoe verhuisd vanwege de rust, en dat was geweldig.  Maar het voelt nu alsof dat voorbij is. En aangezien hij nu het prima vindt zoveel/zo vaak overlast te veroorzaken, hou ik mijn hart vast voor hoe dit blijft. 
 


Tot hoe laat mag je lawaai maken? Wettelijke regels over tot hoe laat je wel of niet lawaai mag maken, zijn er niet. Wel is algemeen aanvaard dat het tussen tien uur ´s avonds en zeven uur ´s ochtends stil moet zijn. Dit om de nachtrust van je buurtbewoners te respecteren.

Als het 1 keer tot 23 uur zou zijn, is dat prima, maar elke avond niet. Tot 22 uur vind ik ook al vervelend maar goed. 

ik zou er geen problemen mee hebben, het moet toch klaar en neem aan dat ze zelf ook gewoon moeten werken.
Als het eenmaal klaar is is het voorbij hè 

LostJellyfish83

LostJellyfish83

25-03-2023 om 23:37

Mano28 schreef op 25-03-2023 om 23:23:

ik zou er geen problemen mee hebben, het moet toch klaar en neem aan dat ze zelf ook gewoon moeten werken.
Als het eenmaal klaar is is het voorbij hè

Zou je denken, onze buren zijn inmiddels al een jaar aan het verbouwen en ze zijn nog lang niet klaar 


Heb je enig idee hoelang je buurman bezig denkt te zijn TO? Als dat langdurig is zou ik toch proberen afspraken te maken over bv sommige avonden eens niet klussen,  of nog wat eerder stoppen. Tot 22.30 herrie is echt veel te laat! 

welke verwachting heb je? Het is niet dat als jij gaat vragen of ze voortaan tot 20uur willen klussen, dat ze dan denken "nou dan slaan we onze nieuwe badkamer over" 

Huizen moeten nu eenmaal verbouwd of gerenoveerd worden en het staat vrij om dit zelf te doen of uit te besteden. Mits dit binnen de maatschappelijke normen is tussen 7.00-22.00uur.

Tips om er mee om te gaan, herriestoppers, en een mantra; wat fijn dat zij hun huisje kunnen inrichten naar hun behoeftes, dit lawaai geeft mij nu onrust maar hun wellicht nieuw levensgeluk voor jaren.

eh..   als ze elke dag 1 uur eerder stoppen met lawaaierige dingen en de deuren en ramen dichtdoen zijn ze echt niet jaren later klaar. Ze kunnen de hele nacht doorschilderen zonder muziek en dan heeft niemand er last van. 
En die lawaai tijden zijn er niet voor niets. Die zijn er om te gebruiken als er overlast wordt ervaren.
Gr Angela 

MeganRapinoe

MeganRapinoe

26-03-2023 om 00:12 Topicstarter

Ik ben het helemaal met jullie eens, maar ik twijfel dus of ik het nu alweer moet vragen. Ik wil niet gelijk de ‘zeur buurvrouw’ zijn. Ook omdat ik graag de band goed hou voor de aankomende jaren. 
Hij zei wel dat het grove breekwerk bijna klaar is dus ik kijk het nog wel een week aan. 

ik zou peilen bij buren en bij wijkagent en als je het aan de orde wilt stellen dan er ook de tijd voor nemen en het niet proberen voorzichtig te vragen. Gewoon een set afspraken bedenken die hen tijd en ruimte geven maar met duidelijke grenzen (geen muziek na 22 uur, geen bouwgeluiden , ramen en deuren gesloten zover mogelijk, ook overdag). Ook voor het leven daarna heb je dan uitgelegd hoe je er in zit. Want als je dit jaar gebeuren is het straks nog veel moeilijker als ze altijd luidruchtig blijven na 22 uur 
Gr Angela 

Heb je er echt last van of ben je er nu ook op gefixeerd?

Aan ‘bouwgeluiden’ kunnen ze niet zoveel doen maar wel aan het tijdstip en aan harde muziek. Heel irritant is dat.
Vooral dingen als frezen en
boren kan in een rijtjeshuis erg doordreunen. Ik kon soms niet thuiswerken met die herrie tijdens Corona en ben wel eens bij iemand anders gaan zitten. Niet te doen, want noise cancelling werkt niet wanneer je zelf moet praten; ze verstonden mij niet eens!
En dan word je zaterdagochtend wakker en denk je: aaaaah heerlijk geen noise cancelling oordoppen, ademende oren, en dan stipt 9 uur ‘s morgens beginnen ze weer…. Liefst met frezen, hakken of boren…. 
Dan wil ik graag weten hoe lang het nog duurt want dan pas ik mijn plannen daarop aan. Ga ik zaterdag lekker op pad. En dochter sliep elders na haar nachtdiensten.

Ik vind dat deze mensen wel wat meer rekening mogen houden met de buurt en daar mag je best iets van zeggen. Mijn zoon had ook een kluswoning gekocht maar na 8 uur 's avonds maakten wij geen herrie meer. Ik vind het best wel a-sociaal als je nog tot 23.30 door gaat met klussen die veel lawaai maken. 

Je mag best verwachten dat ze na 22:00 stil zijn. Dat het in de avonden, weekenden gebeurd. Tja, waarschijnlijk moeten ze overdag werken. Wij hebben ons vorige huis ook helemaal in de avonden en weekenden opgeknapt. Maar na 22:00 en op zondag deden we alleen maar klusjes die geen herrie maakten. Dus dat je dat vraagd zou ik helemaal niet gek vinden.

Mug schreef op 25-03-2023 om 23:37:

[..]

Zou je denken, onze buren zijn inmiddels al een jaar aan het verbouwen en ze zijn nog lang niet klaar


Heb je enig idee hoelang je buurman bezig denkt te zijn TO? Als dat langdurig is zou ik toch proberen afspraken te maken over bv sommige avonden eens niet klussen, of nog wat eerder stoppen. Tot 22.30 herrie is echt veel te laat!


ja een jaar is best lang inderdaad maar het moet toch gedaan worden.

En als je overdag werkt blijft er weinig andere keus over dan de avond en weekenduren.
 Maar TO heeft het over 3 weken,en dat is niet zo lang. Onze badkamer duurde 3 weken

Mano28 schreef op 26-03-2023 om 13:30:

[..]


ja een jaar is best lang inderdaad maar het moet toch gedaan worden.

En als je overdag werkt blijft er weinig andere keus over dan de avond en weekenduren.
Maar TO heeft het over 3 weken,en dat is niet zo lang. Onze badkamer duurde 3 weken

De verbouwing van een overheidsgebouw aan de overkant duurt nu 2 en half jaar.... ze beginnen om 6.00 uur en stoppen meestal om 17.00 uur   Van de woning ernaast, zijn ze 3 zelfstandige studio's aan het maken, in de avond en weekenden... al 3 jaar.

Een ding valt mee... ik woon hier pas 1 jaar, maar wil er nog even niet aan denken hoe 6 uur voelde in zomertijd  Gelukkig lijkt het einde in zicht, want als avondmens is 6 uur ochtends wakker worden van de herrie   

Bij mij in de straat zijn het afgelopen jaar verschillende huizen door de nieuwe eigenaren grootscheeps verbouwd. Ze lieten dat door een aannemer doen en het geluid overlast was dan binnen een week grotendeels voorbij en het gebeurden gewoon over dag.
Als doe het zelfer weken lang tot laat in de avond en ieder weekend herrie maken vind ik niet normaal. Je zal maar kleine kinderen hebben die moeten slapen.

Ik vind het trouwens normaal dat mensen verbouwen en daarbij herrie maken maar ook dan hoor je je nog wel sociaal naar je buren toe te gedragen. 
Ik zou zeker nog een keer gaan praten en dringend verzoeken om de herrie klussen op een normaal tijdstip te doen en de radio zachter te zetten.
Heb je enig idee hoe andere buren de overlast ervaren.

watertoren schreef op 26-03-2023 om 09:25:

Ik vind dat deze mensen wel wat meer rekening mogen houden met de buurt en daar mag je best iets van zeggen. Mijn zoon had ook een kluswoning gekocht maar na 8 uur 's avonds maakten wij geen herrie meer. Ik vind het best wel a-sociaal als je nog tot 23.30 door gaat met klussen die veel lawaai maken.

Maar je kan toch bijna niks doen in die 1-2 uurtjes die je hebt tot 20.00 na werk? Ik kluste gewoon door met geluid tot een uur of 22 en daarna ging ik de zachte klusjes doen (schoonmaken en zo).  In het weekend begonnen we wel pas rond 10-12 uur, want ik slaap ook graag uit. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.