Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Nieuwbouw huis

Op het oude forum was er een (lang geleden) goed lopend nieuwbouw topic met heel veel tips voor iedereen die een nieuwbouw huis gekocht had of wilde kopen.

Lijkt mij leuk om hier een nieuw topic te starten om tips en ervaringen uit te wisselen.

Lalot

Lalot

11-07-2021 om 18:13 Topicstarter

TO trapt af:

Wij hebben een nieuwbouw huis gekocht, de bouw is nog niet gestart en de verwachting is dat ons huis over ongeveer 2 jaar klaar is.

We zijn wel al druk bezig met allerlei keuzes, meerwerk, keuken en badkamer etc.

Blijf het bijzonder vinden dat er nog niks gebouwd wordt maar we hier wel al zo druk mee zijn om deadlines van de bouwer te halen!

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

11-07-2021 om 20:38

Heet dat project toevallig BP?

Lalot

Lalot

11-07-2021 om 20:46 Topicstarter

Nee, toevallig niet... 😊

Hoi hoi, ik heb een tijdje meegeschreven in een nieuwbouw huis topic op Viva. Ondertussen hebben wij al een opleverdatum voor in het najaar! Zijn er keuzes waar jullie heel erg over twijfelen of niet?

Lalot

Lalot

12-07-2021 om 15:13 Topicstarter

Hoi Lou, oplevering in het najaar dat komt al dichtbij! Wanneer hebben jullie gekocht?
Wat moeten jullie nu nog regelen voor de oplevering?
Wij hebben al veel keuzes vast moeten leggen, qua uitbouwen, dakkapel etc. We zijn nu met badkamer en keuken bezig. En dan met name of we dat via de projectleverencier willen doen (waar we niet enthousiast over waren...) of casco laten opleveren en zelf een leverancier zoeken (maar dan krijg je maar betrekkelijk weinig terug en ben je dus waarschijnlijk duurder uit...) Lastige keuze. 
Hoe hebben jullie dat gedaan?

Wij hebben vorig jaar voor de zomer gekocht, maar ze zijn pas in het najaar begonnen! Op dit moment is het vooral nog veel regelen voor de keuken en met de stoffeerder. De keukenboer is ondertussen geweest om de keuken in te meten, dus daar moeten we binnenkort langs om het één en ander definitief te besluiten. Zelfde geldt voor de stoffeerder. Het komt er nu dus vooral op aan dat we moeten gaan plannen wie, wanneer en wat straks na de oplevering. We gaan het een en ander zelf doen, maar zullen een groot deel laten doen, dat moet dan wel goed gepland worden. Het badkamermeubel kan bijvoorbeeld niet worden geleverd als de vloer beneden aan het drogen is. Dat soort dingen 

Hoe bedoel je dat je betrekkelijk weinig terugkrijgt als je een andere keukenleverancier kiest? Wij zijn namelijk voor een andere leverancier gegaan, omdat we anders veel duurder uitwaren en minder goede apparatuur zouden krijgen. Daarnaast kon de projectleverancier niet alle apparatuur leveren die wij wilden hebben! Bij ons zat er al een standaard badkamer 'bij', die hebben we grotendeels zo gelaten. Wel hebben we de douche laten vergroten en plaatsen we later een badmeubel, omdat we die bij de projectleverancier te duur vonden.

Wat voor een huis hebben jullie gekocht? hebben jullie al een koopwoning?

Lalot

Lalot

13-07-2021 om 16:40 Topicstarter

Dat is best snel gegaan met de bouw dan bij jullie! Is het een groot project?
Lijkt mij een lastige puzzel wat je wanneer in plant, alles is met elkaar verbonden en dan moet ook maar iedereen kunnen wanneer het jou uitkomt... Daar zul je vast nog werk aan hebben de komende tijd. Hebben jullie lang de tijd na overdracht voor je er in wil/moet?

Wij hebben standaard al best luxe producten in keuken/badkamer zitten. Wanneer je casco laat opleveren krijg je daar geld voor terug. Maar het geen wat je terug krijgt, daar kun je nooit dezelfde producten voor terug kopen, laat staan iets anders/luxer...
We gaan nu gedeeltelijk voor de project leverancier en gedeeltelijk elders, beetje wat jullie ook gedaan hebben.

Wij hebben gekocht in een klein project met maar een aantal huizen. Het zijn allemaal eengezinswoningen in het duurdere segment. Wij hebben nu ook een koopwoning, vergelijkbaar qua grote. Wij gaan puur voor de locatie verhuizen. Hebben jullie je eventuele huidige huis al verkocht?

Wij wonen allebei nog thuis, dus dit is ons eerste koopwoning en we gaan voor het eerst samenwonen. Voordeel is dat we nergens op een bepaalde datum uit hoeven, nadeel is dat we álles moeten kopen.

Bij ons betreft het ook geen heel groot project, hebbben jullie een rijwoning of een vrijstaande woning gekocht? 

Gezien jullie verhuizen voor de locatie, verhuizen jullie ver van waar jullie nu wonen?

Lalot

Lalot

14-07-2021 om 15:33 Topicstarter

alles nieuw kopen is wel prijzig inderdaad. Wel een voordeel dat je geen dubbele lasten hebt. Hoelang denken jullie nog nodig te hebben na oplevering voordat je er in kan?
Wij hebben een 2 onder 1 kap gekocht, half uurtje rijden van ons huidige huis. Dichterbij familie en werk, dus we komen er al wel regelmatig. Kunnen we mooi de "bouw" in de gaten houden, nu is het alleen nog bouwrijp maken... Hebben jullie ook een start bouw feestje gehad en al kennis gemaakt met nieuwe buren?

Ik denk dat we een maand nodig zullen hebben, in ieder geval, daar gaan we vanuit! Leuk, 2 onder 1 kap! Met een garage en oprit dan? Die ga ik straks bij ons wel missen, die ben ik nu wel gewend namelijk. De bouw in de gaten houden is heel leuk! Wij rijden er minimaal 1x in de 2 weken langs. Straks in de bouwvak zal het wel wat minder worden. 

Door corona hebben we nog geen bijeenkomst gehad met alle buren. We zijn wel al per toeval onze directe buren tegengekomen, dus dat is leuk! hebben jullie wel al een bijeenkomst gehad?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.