Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Mooie of bijzondere kerstversiering voor in de boom

Dit jaar wil ik af van die goedkope plastic kerstballen.
Over de jaren heb ik een paar bijzondere kerstballen/kerstversiering verzameld, maar het is nog niet genoeg. Er hangt nog te veel rommel in voor mijn idee. 
Wie heeft er mooie of bijzondere dingen in de boom hangen en waar of bij welk merk heb je ze gekocht?

Als je een hoger budget hebt kun je kijken naar merken als Vondels en Sass&Bell, maar xenos en flying tiger heb ik ook weleens goed gescoord.

Saga

Saga

29-11-2021 om 20:45 Topicstarter

oké, dank ga eens kijken

Je kunt ook eens kijken bij een Intratuin. Die hebben de glazen kerstballen op kleur liggen in mooie schalen of manden.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

29-11-2021 om 21:12

Kijk ook na de kerst bij Intratuin of ander tuincentrum met kerstzooi. Vaak blijven de duurste ballen liggen en zijn dan te koop voor heel veel minder. 

Vondels en Sissy Boy. Bij die laatste inderdaad kijken ná de kerst/oud en nieuw voor korting. Als je die vervolgens meteen ingepakt in je kerstdoos stopt is het bijna een jaar later alsof je cadeautjes voor jezelf uitpakt. Ik ben dan meestal vergeten wat ik het jaar daarvoor in de sale heb gekocht en dat is altijd een heerlijk moment. Maar goed, daar heb je voor aankomende kerst nog niets aan.

kringloop! Moet je wel geluk hebben want vaak zijn de mooiste ballen duur. Maar toch, dan heb je wel iets unieks.

Wij hadden vroeger toen wij nog een boom zetten een Feyenoordboom met verschillende soorten Feyenoordballen en beertjes en een piek.

Ik heb basis ballen in zilver, koper en jeansblauw en daarnaast diverse apartere dingen. Heb houten kerstversiering uit Amerika, heb uit Zuid Afrika kleine kralenpopjes in wit/zwart/goud en dit jaar heb ik bij Intratuin roestmetalen sterren gekocht en koperen klemvogeltjes.

Er is erg veel dit jaar en de goedkopere winkels doen het erg goed.

Ik had eerst een collectie gekocht tussen 2,99 en 3,99 cent per stuk, vooral merk Decoris, maar later toch ook heel goed gescoord bij de goedkopere winkels die ineens drie klassen beter gingen verkopen. Toen had ik er teveel.

Vooral ijsballen van Decoris heb ik niet gebruikt omdat het een heel warme boom werd dit jaar. Volgend jaar gaan we weer koel.

De ijsballen heten eigenlijk "witte ijslak" voor de goede orde. Maar ze hebben bij mij allemaal een naam en deze heten al Ijsballen.

Overigens is het nu al erg laat in het seizoen en kan je amper nog erg mooie ballen vinden. Het lijkt wel of de piranha's zijn langsgeweest in de tuincentra.

redbulletje schreef op 30-11-2021 om 10:36:

Ik heb basis ballen in zilver, koper en jeansblauw en daarnaast diverse apartere dingen. Heb houten kerstversiering uit Amerika, heb uit Zuid Afrika kleine kralenpopjes in wit/zwart/goud en dit jaar heb ik bij Intratuin roestmetalen sterren gekocht en koperen klemvogeltjes.

Klinkt prachtig! En erg persoonlijk

Decoris kan je amper online kopen; alleen die tonnen met 8 tot 20 stuks erin maar de heel mooie worden alleen aan de gespecialiseerde winkels geleverd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.