Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Materiaal aanrechtblad

We staan op het punt een keuken aan te schaffen. Al bij vier verschillende keukenboeren geweest. Indeling en apparaten zijn rond. Alleen over het aanrechtblad blijf ik twijfelen, voornamelijk omdat elke keukenzaak weer wat anders aanraadt. 

Mat composiet vinden we vaak mooi, maar een van de verkopers gaf aan dat dat erg vlek gevoelig is. Een andere verkoper gaf juist aan dat composiet weinig vlekgevoelig is.
Een derde verkoper zei dat vooral de matte versie vlekgevoelig is, de glanzende minder vanwege de extra glanslaag.

Keramiek hebben we ook over getwijfeld. Maar de ene verkoper geeft aan dat het heel chipgevoelig is. De andere verkoper zegt dat je echt niet zo snel barstjes of stukjes eraf krijgt.
Dat het hittebestendig is vind ik van keramiek weer een pré, maar niet als ik over een jaar al mijn eerste stukjes uit het blad heb. Ik (en ook kind) ben wel wat lomp aangelegd.. 

Ik weet dus echt niet meer wat te doen en daarom wend ik me maar tot echte gebruikerservaringen:

  • Wie heeft er een composiet blad. Kun je meer vertellen over het schoonmaken en schoonhouden er van? 
    Kun je bolognese vlekken bijvoorbeeld gerust een uurtje laten liggen zonder dat het intrekt? Kun je natte glazen een werkdag laten staan zonder kringen over te houden? Heb je kalkvlekken rond de kraan? 
    (en heb je dan mat of glanzend?)


  • Wie heeft er een keramieken werkblad. Hoe is jouw ervaring met tegen het aanrechtblad aan butsen met een pan bijvoorbeeld? Of eens iets laten vallen, bijvoorbeeld als er iets uit je hoge keukenkastje valt op het blad? 

Wij hebben sinds een anderhalf jaar een glanzend composiet blad. Ideaal! Het is mij ( erkend lomp en onhandig) nog niet gelukt om er blijvende vlekken op te krijgen. Geen kringen, geen watervlekken, geen kalk langs de kraan. Behoorlijk hittebestendig. En gewoon mooi!

wij hebben composiet. Ik ben best lomp, niet ijverig qua schoonhouden maar ik zou ook niet weten waarom je bolognese een uur zou willen laten liggen. 
ik vergeet weleens rondom de kookplaat schoon te maken en dan gebeurt er niks. Er gebeurt überhaupt niet echt iets mee volgens mij 😂
Lang verhaal kort: ik ben me in het geheel niet bewust van enige complicatie van mijn aanrechtblad. En ik ben een heel gemiddeld tot enigszins lomp en ranzig mens. 

Mijn aanrechtblad is van glanzend composiet na 6 jaar ziet het er nog steeds als nieuw uit.
Vlekken trekken er niet in ik maak het regelmatig schoon met keukenmuscle. Thee vlekken gaan er dan makkelijk van af.

Wij hebben composiet. Nu zo'n 8 jaar. Wel kringen sinds dat we laks geworden zijn en we natte dingen op het aanrecht gezet hebben. Die zie je overigens pas als je dicht bij het aanrecht staat. Etenswaren hebben bij ons geen vlekken gegeven al zijn we wel op onze qui vive bij zure dingen zoals citroen en sinaasappel. We halen het gelijk weg.
Bij de kraan ook kalkaanslag maar dat is omdat we het niet durven schoon te maken met iets anders dan allesreiniger. Het is steen dus dan is schoonmaakzijn of antikal geen goed idee.

PhilDunphy

PhilDunphy

09-01-2023 om 21:38 Topicstarter

Wattenbolleke schreef op 09-01-2023 om 20:34:

wij hebben composiet. Ik ben best lomp, niet ijverig qua schoonhouden maar ik zou ook niet weten waarom je bolognese een uur zou willen laten liggen.
ik vergeet weleens rondom de kookplaat schoon te maken en dan gebeurt er niks. Er gebeurt überhaupt niet echt iets mee volgens mij 😂
Lang verhaal kort: ik ben me in het geheel niet bewust van enige complicatie van mijn aanrechtblad. En ik ben een heel gemiddeld tot enigszins lomp en ranzig mens.

Nou ik kan gerust borden opscheppen en daarbij een dot bolognesesaus knoeien. En dan gewoon de borden mee naar tafel en eten maar. Een uur later (kleine kinderen, avondeten duurt laaaang) loop ik dan naar de keuken om op te ruimen. Dan heeft dat dus best een tijdje gelegen daar.

Maar fijn dat je positieve ervaring hebt! Heb je glanzend of mat? (want de glans schijnt een extra beschermlaag te zijn)

PhilDunphy

PhilDunphy

09-01-2023 om 21:40 Topicstarter

alhambra schreef op 09-01-2023 om 20:45:

Wij hebben composiet. Nu zo'n 8 jaar. Wel kringen sinds dat we laks geworden zijn en we natte dingen op het aanrecht gezet hebben. Die zie je overigens pas als je dicht bij het aanrecht staat. Etenswaren hebben bij ons geen vlekken gegeven al zijn we wel op onze qui vive bij zure dingen zoals citroen en sinaasappel. We halen het gelijk weg.
Bij de kraan ook kalkaanslag maar dat is omdat we het niet durven schoon te maken met iets anders dan allesreiniger. Het is steen dus dan is schoonmaakzijn of antikal geen goed idee.

Mat of glanzend? 

Zonde van de kringen. Gaat dat dan over 1 nacht oid? Dus dat je het in de avond er (nat) weg zet en de volgende dag opruimt? 
Hoe is jouw ervaring dan na het schoonmaken? Want ik laat mijn aanrechtblad altijd nat achter (doekje erover heen zeg maar en klaar). Dan druppelt het heus ook nog wel her en der of zijn er hele oppervlaktes nog nat. Moet je het drogen? 

tvp, want deze keuze moeten wij ook nog maken.

Graniet, onverwoestbaar en in vele kleuren en designs te verkrijgen.

Kijk ook eens naar dekton ( hebben wij nu 2 jaar, volstrekt vlek-ongevoelig. En bestand tegen ongeveer alles  qua temperatuur en agressieve stoffen )

PhilDunphy

PhilDunphy

09-01-2023 om 22:11 Topicstarter

Kataravrouw schreef op 09-01-2023 om 21:59:

Graniet, onverwoestbaar en in vele kleuren en designs te verkrijgen.

Ik lees juist dat vocht daar snel in trekt?

PhilDunphy

PhilDunphy

09-01-2023 om 22:12 Topicstarter

IngridT schreef op 09-01-2023 om 22:04:

Kijk ook eens naar dekton ( hebben wij nu 2 jaar, volstrekt vlek-ongevoelig. En bestand tegen ongeveer alles qua temperatuur en agressieve stoffen )

Dekton heeft dezelfde eigenschappen als keramiek toch?

PhilDunphy schreef op 09-01-2023 om 21:40:

[..]

Mat of glanzend?

Zonde van de kringen. Gaat dat dan over 1 nacht oid? Dus dat je het in de avond er (nat) weg zet en de volgende dag opruimt?
Hoe is jouw ervaring dan na het schoonmaken? Want ik laat mijn aanrechtblad altijd nat achter (doekje erover heen zeg maar en klaar). Dan druppelt het heus ook nog wel her en der of zijn er hele oppervlaktes nog nat. Moet je het drogen?

Ik heb glanzend composiet, en blijft erg mooi. Maar nat achterlaten is er niet bij, je moet het nadrogen met een theedoek. Je ziet er wel alles op, dat vind ik soms wel een nadeel. En ik heb 1 keer niet gezien dat er water ond het koffieapparaat lag en dat is een kring gebleven helaas..

wij hebben in het vorige huis 14 jaar composiet gehad, niet glanzend. Wij zijn belabberde schoonmakers en dat aanrecht heeft dagen lang natte spullen er op gehad. Heel soms een vlekje van frambozen oid dat we te lang hadden laten liggen, maar dat was met cif ook zo weer weg. Na 14 jaar had het 0 vlekken en 1 steentje dat er uit was. Dat zag je niet, maar wist ik wel. 

PhilDunphy schreef op 09-01-2023 om 22:12:

[..]

Dekton heeft dezelfde eigenschappen als keramiek toch?

Wij hebben ook Dekton en vinden het geweldig. Mooie matte afwerking, kan bijna overal tegen en geen vlekken. Je kunt je bolognese en natte spullen gerust laten staan. Wij kregen er speciaal schoonmaakmiddel bij, maar dat heb ik nog nooit gebruikt. Het ziet er na zes jaar nog als nieuw uit zonder er al te veel moeite voor te doen. Het zou alleen niet tegen puntbelasting kunnen. Maar het is ons nog nooit gelukt een scherp mes met kracht precies op de punt op het aanrechtblad te krijgen. Oh ja, het was ook duur.

Ons werd destijds ook gezoet (mat) composiet afgeraden vanwege vlekgevoeligheid. Glanzend is niet onze smaak, vandaar de keuze voor dekton. 

BlauweVeer schreef op 09-01-2023 om 23:02:

[..]

Wij hebben ook Dekton en vinden het geweldig. Mooie matte afwerking, kan bijna overal tegen en geen vlekken. Je kunt je bolognese en natte spullen gerust laten staan. Wij kregen er speciaal schoonmaakmiddel bij, maar dat heb ik nog nooit gebruikt. Het ziet er na zes jaar nog als nieuw uit zonder er al te veel moeite voor te doen. Het zou alleen niet tegen puntbelasting kunnen. Maar het is ons nog nooit gelukt een scherp mes met kracht precies op de punt op het aanrechtblad te krijgen. Oh ja, het was ook duur.

Ons werd destijds ook gezoet (mat) composiet afgeraden vanwege vlekgevoeligheid. Glanzend is niet onze smaak, vandaar de keuze voor dekton.

Ik had haast toen ik postte, vandaar m’n korte berichtje. Maar blauweveer zegt t precies zoals het is. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.