Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Leren bankstel gekocht...helpp...even wennen.

Ons bankstel was zeer dringend aan vervanging toe....vanwege huisdieren (2 honden en 3 katten) die allemaal op de bank komen..dus het ding zat vol vlekken die er niet meer uit gingen.
Vanwege beperkt budget nu gekozen voor een leren 2e hands bankstel. Ziet er nog supernetjes uit. Overigens weet ik niet helemaal zeker of het echt leer of imitatie is, maar goed, het ziet er prima uit.

Wij hebben nog nooit een leren bank gehad en ontdekken nu als nadeel...het is glad...als ik savonds in mijn fleecebroek zit glij ik alle kanten op .
En de armleuningen zijn erg laag...ziet er mooi uit maar als je dus met je benen languit zit heb je geen steun in je rug. Iemand hier een goede oplossing voor? Grote kussens ofzo?

hoe is jullie ervaring met (nep) leren banken?

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

09-04-2023 om 22:10

ik zou nooit een (nep) leren bank kopen. Het glibbert en in de zomer plakt het. En je ziet krassen van nagels heel goed. Geen tips, sorry.

ik heb een echte leren bank maar ik glibber helemaal niet? Ik glij nooit weg iig

Mijn ervaring is die jij nu hebt. Voor mij nooit zo’n bank. 

Ik herken dit ook totaal niet. Mijn (echte) leren bank is helemaal niet glad. Misschien moet je er een dekentje opleggen ofzo?

Kussens (meerdere -> kussenberg) kun je inderdaad gebruiken als steun aan de zijkant om tegenaan te hangen.

Dutchgirly schreef op 09-04-2023 om 22:57:

Ik herken dit ook totaal niet. Mijn (echte) leren bank is helemaal niet glad. Misschien moet je er een dekentje opleggen ofzo?

Kussens (meerdere -> kussenberg) kun je inderdaad gebruiken als steun aan de zijkant om tegenaan te hangen.

Dekentje kan je proberen, ik glibberde met dekentje en al van die bank af. Misschien het deken goed klem zetten (bij de rugleuning tussen bank en muur proppen of zo?). Mijn ex had een glibber bank en ik vond het vreselijk. Andere optie: Hele korte broek aan, dan plak je met je huid aan de bank vast (ook terror).

Wat de lage zijleuning betreft, zou zoiets helpen? 

https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fae01.alicdn.com%2Fkf%2FS84d493b3a1b04b97a8ebe6ff45d1d4d8U%2FCoj-n-de-respaldo-para-lectura-almohada-de-cu-a-para-espalda-Lumbar-cama-silla-de.jpg_Q90.jpg_.webp&tbnid=L_sW_bJz6nVgAM&vet=10CBEQxiAoAWoXChMI6LjCyNqd_gIVAAAAAB0AAAAAEDE..i&imgrefurl=https%3A%2F%2Fes.aliexpress.com%2Fitem%2F1005004083741473.html&docid=pYbaMI4NJizWlM&w=800&h=800&itg=1&q=zijleuning%20bank%20steun&hl=nl-nl&client=safari&ved=0CBEQxiAoAWoXChMI6LjCyNqd_gIVAAAAAB0AAAAAEDE

Grote kussens neerleggen. En probeer er achter te komen of het echt leer is. Zo ja dan kun je hem insmeren met leeronderhoudsmiddel, daar wordt hij soms weer wat zachter/minder glad van. Ik wil om deze reden geen leren bank, maar goed, daar heb jij niks aan nu. Wij hebben wel 1 leren fauteuil en die smeren we elke 3 maanden in.

Ik heb een leren bank en gelukkig glibber ik met het merendeel van mijn kleding niet op de bank. Ik weet wel wat je bedoelt want ik heb één gladde broek waarmee ik wel glij. Meestal draag ik spijkerstof en daarmee zit ik wel lekker. Uitproberen dus welke kleding wel lekker zit op de bank.

De reden om geen leren bank te nemen maar daar schiet je nu niks meer mee op. Inderdaad een dekentje tussen de leuning/rugleuning klemmen en daar dan op gaan zitten. Of andere kleding dragen die wat stroever is, maar ik heb thuis ook het liefst gewoon mijn huispak aan als ik op de bank zit ipv een spijkerbroek. Voor de leuning zou ik een groot en wat steviger kussen pakken. Die in de hoek kan waar je dan tegenaan kan hangen.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

10-04-2023 om 10:12

Hangt van het type leren bank af. Je hebt inderdaad de afglijders (vind ik daarom minder fijn) en de heerlijke inploffers. Daar glij je niet van af.

De enige tip: een rocker, of een voetenbankje of languit, maar daar moet de armleuning zich wel voor lenen 😉

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

10-04-2023 om 10:19

Wandelvrouwtje schreef op 09-04-2023 om 22:10:

ik zou nooit een (nep) leren bank kopen. Het glibbert en in de zomer plakt het. En je ziet krassen van nagels heel goed. Geen tips, sorry.

Totaal geen last van. Ook niet dat het plakt in de zomer.
En ik heb meer krassen/halen op mijn stoffen bank dan op mijn leren bank.

Maar goed, ieder zijn meug.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.