Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Klussen waar je nooit zin in krijgt (maar die toch moeten gebeuren)

Wat is voor jou een klus die je lange tijd voor je uitschuift, die je misschien wel nooit gaat doen terwijl het wel nodig is? 
Of die je iemand anders in je huishouden in de maag splitst? Vindt hij/zij het net zo vervelend als jij? 


Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

02-05-2024 om 20:17 Topicstarter

Ik noem de schuur leegruimen, schoonmaken (en dan ook echt schoon) en weer inruimen - en overbodige zooi linea recta naar de stort brengen.
Als tweede noem ik: het plafond van de zolder schilderen. Het heeft daar gemeen gelekt, het ziet er smerig uit. Blegh, zo hoog boven je, al dat rekken en strekken en verf kliederen. Je bent de enige die er komt (hobby/werkruimte) en de loge's die er anders weleens sliepen komen voorlopig niet.
Wat zijn jullie vervelende klussen?

In de keuken hebben we een ikea Billy kast met kookboeken, oude blikken en nog wat keukenspullen zoals een retro keukenweegschaal enzo. Dat wordt allemaal snel vettig en ik vind het sowieso een k*tklus om de keuken schoon te maken. 
Schuur opruimen en vegen, glas wegbrengen. 
Zolder opruimen (te kleine kleren van de kinderen gooi ik op een hoop en eens in de zoveel weken/maanden ruim ik het op. 
Oven schoonmaken, Gietijzeren rekken van fornuis en afzuigkap schoonmaken. Ook superk*t.

KillerQueen schreef op 02-05-2024 om 20:29:

In de keuken hebben we een ikea Billy kast met kookboeken, oude blikken en nog wat keukenspullen zoals een retro keukenweegschaal enzo. Dat wordt allemaal snel vettig en ik vind het sowieso een k*tklus om de keuken schoon te maken.
Schuur opruimen en vegen, glas wegbrengen.
Zolder opruimen (te kleine kleren van de kinderen gooi ik op een hoop en eens in de zoveel weken/maanden ruim ik het op.
Oven schoonmaken, Gietijzeren rekken van fornuis en afzuigkap schoonmaken. Ook superk*t.

Heb ook een Billy in de keuken. Wel deuren gekocht want ik wist wel hoe het zou lopen met schoonmaken 

Mijn vriendlief doet de klussen waar ik niet van houd, want die vindt hij dan weer niet vervelend. De ideale man om mee samen te wonen  . Het enige dat we allebei niet leuk vinden, is ramen lappen. Daar heb ik professionele spullen voor gekocht. Dat scheelt. 
O wacht. We houden ook allebei niet van gaten boren in de muur, er is namelijk geen doorkomen aan. Dat doen we dan samen. Er ligt een lamp te wachten om aan het plafond te komen hangen. Dat heb ik in een hoekje van mijn geheugen geparkeerd. 

het doucheputje ontharen. Echt dat vind ik zo’n goor klusje. We hebben zo’n gootje en wat dames/meiden met lang haar. Alles wat er op blijft liggen halen we na het douchen weg, maar het haar wat er tussendoor glipt en dan in dat reservoir blijft 🤮🤮

3 jaar geleden zijn wij in onze huis komen wonen. Toen nieuwbouw. Gelijk bij oplevering de bovenkant van de trappen geschilderd onder het mom als je er woont komt het nooit uit. Je raad het al de onderkant van de trap naar zolder was een ander verhaal. Dat komt later. Nu drie jaar later zijn er nog steeds geen plannen om de onderkant van de trap te schilderen. 
Schuur opruimen vind ik ook piep werk, dus dat laat ik manlief altijd doen. Ook niet favoriet de keukenladen met kruiden en dergelijk uitzoeken.

De tuin is ook niet mijn ding. Onkruid verwijderen 👎  Verder is het alleen maar gras maaien en paar stukjes struik snoeien, maar er komt altijd meer bij kijken dan alleen even snoeien. De buren wilden een haag tussen ons in. Mee akkoord gegaan met de afspraak dat zij dat onderhouden. 

De badkamer poetsen stel ik zo lang mogelijk uit. Vooral de glazen deuren vind ik vreselijk. Krijg het nooit streeploos schoon.
Voor alle andere dingen waar ik een hekel aan heb, huur ik iemand in. Schilderen vooral. De voordeur is net weer gedaan en de muren en plafond van de slaapkamer heb ik ook laten doen. Ik haat klussen, dus als het even kan besteed ik het uit 

De gordijnen korter maken. 
Partner kan het niet, ik wel maar zie er zo tegenop...

De ramen lappen. Buiten heb ik iemand voor ingehuurd, maar binnen…. En ik heb nogal veel ramen.

De tuin doen! Hij is veel te groot en ik heb een hekel aan tuinieren gekregen. Man heeft het eindelijk door en heeft maar eens zijn handen laten wapperen en nu gaan we op zoek naar een mannetje voor die rotklus. Echt hoor, doe mij maar een appartement met balkon. 

Wij moeten echt al tijden in de woonkamer de deuren en kozijnen, ook van de ramen, schilderen. Deuren zijn rood, kozijnen roodbruin. Nog door de vorige eigenaar geschilderd. Hebben net een heel schilderproject afgerond in flatje van dochter, maar tot deze klus kan ik me niet zetten. De deuren zou wel lukken, maar die kozijnen....pfff. 

Badkamer schoonmaken, wat een rotklus. Sowieso het echte schoonmaken zoals van de keuken en boekenplanken hou ik niet van. 
Noodzakelijk kwaad, er zijn zoveel leukere dingen.

Kledingkasten uitruimen (wat draag ik niet meer, seizoenen, maten) 
En we hadden beter meer hang dan plank kunnen kiezen, dan blijft kleding mooier. Eerst strijken en dan opvouwen is eigenlijk zonde van het werk…

Opruimen, er ligt een zooi in kasten. Bepaalde zaken waarvan ik vermoed dat als ik ze weggooi, toch later nodig heb.  Mijn man heeft dat ook, maar is zelfs nog een graadje erger dan ik. En zooi van mijn kinderen, dingen die ze niet mee konden verhuizen en echte zooi die ze nog uit moeten zoeken, maar ze geen zin in hebben om uit te zoeken. Gooi ik iets weg, blijkt dat het toch Heel Belangrijk was, terwijl het al jaren ergens achterin het klompenhok stof lag te verzamelen.

En alles wat uitbesteed moet. Ik wil nieuwe watervaste vloerbedekking onder de wasmachine, en eigenlijk de hele bovenverdieping, maar er staan zware kasten, bureau en die wasmachine is ook loeizwaar. Uitzoeken van een nieuwe vloer en afstemmen van verhuizers voor het verslepen van dat zware spul zodat ik die vloer kan laten leggen, ik hik er al een lange tijd tegenaan.

Alles waar ik een professional voor nodig heb. Het zoeken van die professional vind ik ellendig.
En alles boven mijn hoofd. Lamp ophangen, plafond schilderen enz. Ik kan daar zo slecht tegen, word er direct misselijk en chagrijnig van.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.