Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Kalkverf of alternatief

Ik vind kalkverf ontzettend mooi en het lijkt mij leuk om mijn woonkamer en gang te laten verven met kalkverf. Wel las ik dat het gevoelig is voor vlekken en dat vlekken ook niet makkelijk verwijderd kunnen worden. Daarom ben ik op internet op zoek gegaan naar een alternatief. Ik kwam uit bij Histor One en Moose Färg. Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met kalkverf of één van deze alternatieven? En wat jullie ervaringen zijn? 

Ik ben heel tevreden over Sikkens extra mat muurverf https://www.verfwinkel.nl/sikkens-alphacryl-pure-mat-sf.html?channable=02c96b69640033313939370e&select=VW-SK1019.5W&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIvNDihtO5ggMVmYRoCR2aXgriEAQYASABEgK_1PD_BwE

Deze kun je in ontzettend veel kleuren laten mengen. Ook Histor kleuren. 

Ik ben niet zo’n fan van de kwaliteit van Histor. Moose ken ik alleen voor houten schuurtjes buiten en daarover ben ik zeer tevreden. 

Ik zou wel zeker willen weten of je over die verf heen kan verven. Bij echte ouderwetse witkalk is dat namelijk niet mogelijk. En ook kan je er dan geen behang overheen plakken. Dat weet ik omdat ik die situatie eens heb aangetroffen in een nieuw huis. En toen moest ik me rotwerken daaraan. De vorige bewoners hadden er latex overheen gezet en dat was af aan het bladderen. Het behang bleef aan de bovenkant ook niet plakken.

Dromertje

Dromertje

10-11-2023 om 23:26 Topicstarter

@ToetieToover, heeft die verf van Sikkens ook het wolkerige effect van kalfverf? En hoe zit dat met Moose? 

@rionyriony, kalfverf heeft inderdaad nadelen, hoe mooi het ook is. Dat is ook de reden dat ik me verdiep in wat een goede alternatief zou zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.