Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Houten vloer

Hoi,
Wij hebben een huis gekocht met een open leefruimte waar grote donkere tegels liggen. Ik heb liever een houten vloer dus op termijn zou ik graag een parketvloer leggen. De keuken is echter nog niet zou oud. Kan de vloer rondom de keuken gelegd worden na het uitkappen van de tegels? Of moet deze echt afgebroken worden?
Ook iemand ervaring met een houten vloer in de keuken? Aangezien het een open ruimte is wil ik de vloer van de woonkamer doortrekken naar de keuken maar ben wel wat bang voor vlekken.

De keuken kan gewoon blijven zitten. De plint moet wel verwijderd worden. Het parket kan dan een stukje onder de keuken gelegd worden. Misschien heb je wel een nieuwe plint nodig om dat de hoogte niet meer goed is of doordat hij kapot gaat bij het weghalen.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

06-12-2022 om 21:27

Ik had een houten vloer in de keuken. Dat ging prima, nooit vlekken ofzo gehad, totdat de vaatwasser lek was en de vloer drijfnat en helemaal krom getrokken 

Nu wil ik geen houten vloer meer in de keuken. 

Wij hebben een houten vloer in de kamer en keuken (1 open ruimte). Ik vind het prachtig en het bevalt prima. Geen vlekken. Wij hebben een verouderde, gerookte en donker geoliede vloer, daarop vallen vlekken sowieso niet erg op.
Wel een keer lekkage gehad met de vaatwasser, dan is hout inderdaad niet zo handig . Maar alles is prima gefixt en ik vind een houten vloer toch echt het allermooist.

Wij hadden hout in ons vorige huis. Op zich prima. Enige nadeel vond ik dat je slijtage zag op de plek voor het aanrecht. Daar loop je veel, dus daar was het hout echt versleten en dan moesten we het weer schuren en lakken. Nu hebben we tegels en dat vind ik wel praktischer. Water kan wel even blijven liggen ipv het meteen te moeten opnemen. Vocht loopt toch tussen de planken door en dat kan je niet af doen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.