Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Honden die niet thuis kunnen zijn

Ik ben even benieuwd… Een vraag voor de mensen met een hondje dat niet goed alleen kan zijn. Of die dat niet weten (kan dat?). Mijn buren waren gisteravond de hele avond weg en hun hondje heeft letterlijk zes uur aaneen zitten janken. Weten mensen dat, dat hun hond jankt, maar nemen ze het op de koop toe omdat ze ook wel eens een avondje weg willen? Normaal hoor ik hem nooit zo, hij slaat wel aan op ieder vogeltje dat voorbij vliegt, maar urenlang janken heb ik (gelukkig) nooit gehoord. Het dier komt ook verder nooit buiten omdat hij straatangst heeft. Dat vond ik al een dingetje om aan te kaarten, dus ik wil niet gaan zeuren over een hond die een avond jankt. Maar ja, als ze het niet weten. Wat denken jullie? Weten ze dat?

Als niemand ze het vertelt weten ze het denk ik niet.
Ik zou het zeker wel vertellen en het dan brengen dat je het zo zielig voor het beestje vond.

ik zou het wel zeggen, idd omdat het sneu voor de hond is. 

ik zou het zeker zeggen, vooral als het gedrag van de hond anders is dan je kent. 
Onze buren kwamen ook aan de deur omdat ze de hond ineens steeds hoorden blaffen als we weg waren, waar dat eerst veel minder was. Dat hadden we niet geweten als ze niks hadden gezegd! Het bleek bij de hond een medische oorzaak te hebben.
Heb mijn buren hartelijk bedankt voor de oplettendheid en excuses aangeboden voor de overlast. Reactie: geeft niks hoor, we vonden het gewoon zo apart! we moeten wat om elkaar denken; je zal ons ook weleens horen 😉 blij dat we konden helpen. 
Dus mijn advies: geef het aan zodat je buren kunnen kijken wat ze ermee kunnen 

Ik heb ook een hond gehad waar ik het niet van wist en ik ben heel blij dat de buren me dat destijds vertelden. We hebben het een keer opgenomen en het klonk echt vreselijk zielig. Nooit verwacht, omdat de hond heel relaxed oogde als we thuis kwamen.
Gelukkig konden we ermee aan de slag, wat dingetjes uitgeprobeerd, zoals in een andere ruimte laten verblijven. (soms moet je toch even weg zonder hond namelijk).
En aangezien dat goed ging, daarmee de oplossing gevonden.
Ik heb mijn buren ook bedankt, zonder hen had ik dit nooit geweten.
Zij vonden het ook niet vervelend verder, maar wel sneu voor de hond natuurlijk.

Wij hadden vroeger thuis ook een hond waarvan we het niet wisten. Onze buren losten het alleen niet zo charmant op, die hebben het opgenomen met de bandrecorder en nodigden mijn ouders uit om het te laten horen. Die hebben netjes naar het hele bandje zitten luisteren, maar het viel niet zo goed. Als de buren het gewoon verteld hadden zouden ze het ook geloofd en opgelost hebben.

Idd gewoon even aangeven bij de buren. Als ze er niet zijn als de hond jankt of blaft, en niemand vertelt het ze, dan zullen ze het ook nooit te weten komen. 

Ik had buren die me, nadat ze hoorden dat mijn hond was overleden, vertelden dat ze het vervelend vonden voor mij maar dat zij wel blij waren dat de hond dood was want hij blafte altijd zoveel als ik niet thuis was... Toen hun hond veel begon te blaffen als zij weg waren, en ik dat een keertje heel vriendelijk kwam vertellen aan ze, kreeg ik te horen dat ik niet moest zeuren want zij hadden nooit iets gezegd over mijn hond... Hadden ze dat maar gedaan, want ik wist het niet en kreeg dus ook de kans niet om er wat aan te doen. 

Toen ik vertelde aan bovenburen dat hun hond van 18.00 tot 23.00 had zitten janken terwijl zij weg waren, verschoten ze van kleur. Ze hadden echt geen idee. Ze zouden daar iets aan doen,  sindsdien is het niet meer gebeurd. (Maar het stel is wel uit elkaar, dus ik denk dat de hond verhuisd is...).

Ik heb in het verleden ook een hond gehad die ineens niet meer alleen thuis kon zijn.
Gelukkig heeft mijn buurvrouw me vrij snel ingelicht.
Buiten dat het vreselijk irritant voor de buren is, voelt de hond zich ook ellendig dus moet je daar wel iets mee.
Sinds die tijd heb ik een tablet liggen die, zodra er geluid wordt waargenomen, opnames maakt.
Zo weet ik altijd wanneer (en wellicht waarom) mijn honden tekeer gaan.

een hond 6 uur! Alleen laten is erg lang

zeker de buren inlichten. Zij kunnen immers niet weten of hij wel/niet jankt.
Bij mij werd er destijds goed op gereageerd, bij een jankende hond.

En we hebben ook weleens de politie gebeld toen de hond van de buurvrouw uren aan het blaffen was, maar de alleenstaande buurvrouw niet open deed. Wij dachten dat er misschien iets was gebeurd. Gelukkig niet, maar ze was ons wel dankbaar dat we oplettend zijn naar haar.

UntimelySardine71

UntimelySardine71

27-12-2022 om 01:29

Inlichten inderdaad! Zo zijn wij er ook achter gekomen dat onze hond problemen had gekregen met alleen thuis zijn (was daarvoor jaren goed gegaan). Honden horen veel beter dan mensen. Zij horen ons dus al van ver aankomen, en stoppen dan met blaffen/janken. Mijn hond blafte en jankte echt flink maar ik heb dat zelf alleen gehoord toen ik haar ging opnemen als ze alleen was.

Misschien wil je buur op kerstbezoek en weet hij wel dat de hond jankt maar hoopt hij dat hij deze keer stil is. Dat is best een mogelijkheid.

Theoretisch kan iemand best last hebben van mijn vogeltjes, zeker als in de zomer de deuren opengaan. Kwetterdekwetter pieeeeep. Sommige zingen als een trompet. Ik vraag het niemand want misschien wil iemand dan dat ik ze wegdoe. Omdat hij er toch al tegen was dat vogels binnenshuis worden gehouden.

Meestal doe ik ook geen rondje rondvragen voordat ik een spijker in de muur wil slaan. Ik sla eerst en daarna merk ik het wel.

Onze buren hebben meerdere honden. Die slaan altijd wel flink aan, maar hoor je gelukkig niet heel vaak erg lang blaffen. Een enkel keertje wel en dan doe ik na 1,5 uur wel even een appje naar de buurvrouw die dan gelijk naar huis komt om er wat aan te doen. 

MMcGonagall

MMcGonagall

27-12-2022 om 20:32 Topicstarter

Ik heb het nog niet verteld, ze zijn nogal uithuizig de afgelopen dagen. Ook de hond heb ik niet meer zo lang gehoord, dus ik laat het er maar even bij. 

Miepjecody schreef op 26-12-2022 om 21:30:

een hond 6 uur! Alleen laten is erg lang

Dat valt toch wel mee? Is onze hond ook af en toe wel.. 's nachts zijn ze ook 'alleen' toch? Die van ons kan wel gewoon rondlopen in de woonkamer, dat wel.. Maar vind het echt niet extreem lang? 

Gelukkig dat het nu weer wat rustiger lijkt.. Ik zal het als dit vaker gebeurt zeker wel aangeven bij de buren ja Kan maar zo dat ze dit echt niet weten en het juist fijn vinden als je dat vertelt

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.