Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Hoeveel planten heb jij in huis?

Ik ben zelf liefhebber, maar zie ook steeds meer mensen overal planten neerzetten. Vind het altijd leuk om te zien en veel planten zijn gezond om in huis te hebben.

Dit gaat dus over binnenshuis 🪴

Peiling

Hoeveel planten heb je in huis?
82 stemmen
10%
4%
17%
18%
18%
12%
10%
4%
7%

Een echte plant.
En een grote mand met diverse mooie groene nepplanten, ruim 1 meter hoog. (Van de Kringloop...) 

Leuk. Ben net een rondje gaan doen en kom aan 35. 
Benieuwd hoeveel ruimte je moet hebben om boven de 60 te zitten. 

Tussen de 35 en 40, ik geef dubbele en stekken weg. Onlangs heb ik een calathea opgegeven. Die wilde echt niet. Bij weggooien bleken de wortels veel te weinig ruimte te hebben gehad, dus daar let ik bij mijn andere nu beter op. Veel planten houden van een kleine pot, calatheas blijkbaar niet.

Ik heb 0 planten in huis. Ik kan ze op de een of andere manier niet levend houden. Heb er eigenlijk ook geen ruimte voor. Binnenkort verhuizen we naar een groter huis met vensterbanken, dan ga ik het toch maar weer eens proberen 🪴

Heel weinig. Ik heb een pup die van planten en tuinieren houdt. Zelfs rietpluimen en boeketten op tafel zijn niet veilig. Ik hoop dat ik straks wel de kerstboom kan neerzetten.

We hebben op een paar plekken in huis ‘groepjes’ planten staan, in totaal een stuk of 15. We zijn beiden niet zo heel goed in ze onderhouden, dus af en toe moet er iets nieuws komen, maar ik vind het wel echt enorm gezellig staan!

Zoiets van twintig, dertig. Onlangs opruiming gehouden maar dat is deels weer teniet gedaan omdat de overgebleven planten het op een groeien hebben gezet. En per ongeluk twee gestekt wat dus twee nieuwe planten zijn geworden dus die zijn er weer bij.

Soms worden ze onverwacht gelukkig als je er twee van plaats laat ruilen dus er staat nu een tevreden Calathea naast de deur bij veel schaarser licht dan hij eerst had. Het is een kleine van zilver met een tiengebodenpatroontje, die wordt nooit groter dan 35 cm. En de andere heeft ook nieuw elan.

Ik heb er onlangs meer van plek laten ruilen met elkaar en meestal knappen ze daar beiden van op. Alleen varens niet.

Uit mijn hoofd een stuk of 12. Ooit een graslelie stekje gehad en inmiddels heb ik iets van 7 van die planten staan. 1 plant hebben we zelf gekocht en de rest geërfd. Ik ben niet goed met water geven, maar deze die we nu hebben kan ik blijkbaar allemaal net in leven houden. De planten die daar niet tegen konden hebben het lang geleden al opgegeven.

Ik heb er twee in de keuken staan.  Een cactus en een ficus. Ik vind die ficus echt niet mooi, maar hij overleeft alles itt andere planten dus hij mag blijven. 

In de eet- en woonkamer heb ik geen planten,  ik zou niet weten waar ik die moet laten. Misschien toch 's een plank aan de muur hangen oid. Planten zijn wel gezellig in huis. 

Even geen meer, had hardnekkige rouwvliegjes waar ik niet vanaf kwam. 
Nu staat mijn fycus lyrata buiten want probeer hem nog te redden met kaneelmengsel. Maar die verrekte vliegjes blijven komen. Dus ik denk dat ik afscheid ga nemen.  

Geen....met honden en katten geen doen.... De Kerstboom is al een opgave: er hangen onder in alleen nog Plastik ballen

4 beneden en 2 op de badkamer. Meer ruimte heb ik niet. Het is nu al zoeken naar een goede plek voor deze. Ik heb tuindeuren met daarnaast 2 verwarmingen met een ombouw. Dat zijn alleen hele donkere plekken en dus te warm, geen enkele plant hield het daar uit helaas. Dus nu heb ik er 2 bij het zijraam in de woonkamer, op het noorden dus ook vrij donker maar wat er nu staat doet het. Dan nog een lidcactus die ik bij het raam in de keuken had staan, maar die werd helemaal paars. Verplaatst naar een tafeltje naast de bank en nu doet hij het goed en is weer groen! En dan in de keuken bij het raam nog een plant die goed tegen zonlicht kan. Daar staat vol de zon op in de ochtend/halve middag. Op de badkamer een vetplant en een lepelplant.

Een stuk of 10. Maar ik heb 2 x 3 planten in 1 bak staan, dus een stuk minder plantenbakken dan planten. Ik hou er wel van, en vind een kamer zonder planten snel ongezellig, maar ik wil ook weer niet dat mijn huis een halve jungle wordt. Buiten wil ik wel graag heel veel groen. 

Zeker meer dan 60, maar veel zijn kleine plantjes/stekjes. Die ruil ik weer of geef ik weg. Maar ja, het gaat best hard. Ik heb bijvoorbeeld al 6 fatsoenlijke stekjes van een graslelie staan, maar ik vind ze ook gewoon heel gezellig.

kerstbeer

kerstbeer

31-10-2023 om 15:07 Topicstarter

Moirmel schreef op 31-10-2023 om 12:24:

Leuk. Ben net een rondje gaan doen en kom aan 35.
Benieuwd hoeveel ruimte je moet hebben om boven de 60 te zitten.

Leuk dat je bent gaan tellen 🙂

Ehm, je hebt niet eens zo heel veel ruimte nodig, als je het leuk vindt om in een jungle te wonen😄

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.