Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Hoe zouden jullie je u woning indelen?

Hoi iedereen, 

Wij hebben een optie op een nieuwbouw woning.. 
De woning heeft een u indeling, ik merk dat ik het vanaf papier lastig vind om (het tussenstuk) goed in te telen. 
Het tussenstuk heeft een breedte van 3.5 meter en vind het zonde om er niks mee te doen. 


Is alles open?
Wat ideetjes: speelhoek, bijkeuken/washok, muziekhoekje (instrumenten of platenspeler), leeshoekje, hobbyhoek.

game/hang/studeerplek bij pubers

Dat ligt er aan wat je hobbies zijn of wat voor meubels je hebt. Je kan er bijvoorbeeld een mooie servieskast neerzetten of een boekenkast met een zitje. Maar misschien heb je wel een bepaalde hobby waarvoor je die ruimte kan gebruiken. 

Hier staan ook nog wat mooie voorbeelden voor als je een grote zithoek of juist een grote keuken wil: https://studioweij.nl/u-vormige-woonkamer-inrichten-tips-plattegronden/

Je ziet ook wel de keuken in het middenstuk. 

De eettafel? 
Onze tafel is ook zichtbaar vanuit de keuken èn vanuit de woonkamer. Het is de drukste en gezelligste plek van het huis. 

Isje

Isje

22-05-2023 om 15:51 Topicstarter

yette schreef op 22-05-2023 om 15:49:

De eettafel?
Onze tafel is ook zichtbaar vanuit de keuken èn vanuit de woonkamer. Het is de drukste en gezelligste plek van het huis.

Daar hebben wij over nagedacht, maar de keuken is 6x6 en daar willen wij de eettafel plaatsen.. Anders is de keuken een balzaal 

Een extra zithoek? (Tv hoek gescheiden houden)

Heb je het al eens gegoogled, je krijgt dan vele plattegronden met diverse indelingen?

oudmaarnognietkoud schreef op 22-05-2023 om 13:29:

Je ziet ook wel de keuken in het middenstuk.

Ja, de keuken. O, ik lees nu dat het een hele grote ruimte is, als het keukengedeelte 6x6 is.

Leuke vraag. Mijn partner wil graag gelijkvloers wonen als we gaan samenwonen, ik ook trouwens, maar dan wel met een tuin en parkeerplaats op eigen grond. Een U-vormige bungalow lijkt me ideaal vanwege de privacy in de tuin, maar wat je dan met het middenstuk doet is wel een goede. Ik dacht eerst een werkplek, maar het is niet handig als je daar dan doorheen moet om van de leef- naar de slaapruimte te komen. Misschien een multifunctionele hal waar je ook je kastruimte hebt, voor allerlei zaken die je niet in je slaapkamer of keuken kwijt wilt. Of het was-/drooggebeuren achter kastdeuren.

Ik ken iemand met zon huis. Ik zie daar in gedachten altijd een prachtige vleugel staan in de hoek. Stel ik win de loterij..

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

22-05-2023 om 23:44

Een U-indeling schreeuwt toch om een mooie lange lage kast. Met erboven een prachtig grote foto of schilderij. Met op de kast allemaal familie-herinneringen?

Of maak twee afscheidings wanden (de U half afsluiten; het wordt dan een soort H) en maak een werkkamer-achtige opstelling.

Een aquarium, als je er van houdt.

Een krijt-bord van vloer tot plafond. En schrijf er leuke teksten op, die je elke maand veranderd.

Een enorme staande klok.

Wij hebben er ook een hele tijd een lang bureau gehad dat hoofdzakelijk door de kinderen werd gebruikt voor knutselen/huiswerk en gamen. Dat kon ik op die manier ook fijn in de gaten houden.

MissBobby schreef op 22-05-2023 om 17:22:

Een extra zithoek? (Tv hoek gescheiden houden)

Onze vorige bewoners hadden een designbank met tafeltje en een paar prachtig grote planten in de keuken staan. Het leek me heerlijk om daar na een lange dag met een wijntje te zitten genieten met uitzicht op mijn kokende man. 


Wij hebben er een lange side table staan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.