Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Hoe was jij je ramen?

Met de zon die op de ramen schijnt, valt het extra op hoe vies ze zijn. 

Wat is jouw manier om de ramen te wassen?


Ik moet bekennen dat ik ze buiten nog de hele winter niet heb gedaan. Binnenkort eens aanpakken. Ik pak gewoon een emmer warm water met een drupje afwasmiddel, spons, wisser en oude theedoek.

Binnen doe ik ze vaker. Vaak even snel met een fles glassex en een doekje (ook vanwege kleinkinderen die raamstickers aan het plakken zijn geweest).

Ik doe een emmer warm water met een drupje afwasmiddel. Dan goed inzepen en ik gebruik tegenwoordig een siliconen douchewisser van 20 cm breed en nu trek ik eindelijk geen strepen meer. Blij mee   

JtM

JtM

10-04-2024 om 09:40

Ik lees even mee! Onze glazenwasser is ermee gestopt en het is blijkbaar bijzonder lastig om een nieuwe te vinden. De ramen zijn hoognodig toe aan een wasbeurt...

Koud water met een scheut schoonmaak azijn en een microvezeldoek. Ramen en kozijnen afnemen, daarna afnemen met een wisser en die na elke wis droog maken. Vooral niet gaan vegen over het schoongemaakte glas met een droge microvezeldoek want dan krijg je dus vegen.

Momenteel al een paar jaar niet van buiten en binnen soms met Glassex. Vroeger met ammonia in warm water.

afwasmiddel azijn warm of koud water. Ik kan het gewoon niet. Ik krijg altijd strepen. 

Vroeger als poetsmadam bij anderen gedaan met verschillende methodes wat de baas maar bedacht. De buitenkant vond ik altijd vreselijk want ik ben  als de dood voor beestjes zoals spinnen die daar verscholen zitten en me aanvallen zodra ik in hun buurt kom. Liefst eerst hoge drukspuit erop. Krijg al de kriebels als ik er weer aan denk. 

Eerst altijd grofvuil met gewone sop erafhalen van ramen en kozijnen met spons. Dan met schoon water met beetje azijn raam met spons inpoetsen en met trekker zigzaggend van boven naar beneden en ondertussen met droge theedoek trekker af en toe droogmaken. Erna eventuele strepen of vlekken met glasreiniger en schone theedoek ronddraaiende bewegingen verwijderen. Tadaa. 

Warm water met allesreiniger. Met een spons inzepen, daarna drogen met zo'n trekker en daarna afnemen met een hydrofiele doek.

Ik gebruik altijd afwasmiddel met een drupje azijn, spons, en dan trekker met theedoek. Buiten altijd eerst met een stoffer de kozijnen. Maar dat doe ik maar 1 of 2 keer per jaar.

Ik doe ze binnen twee keer per jaar binnen met warm water en spiritus. Met spons, trekker en leren zeem. 

De buitenkant is al jaren niet gedaan, want ik woon in een flat en er is wel zo af en toe een glazenwasser, maar die weigeren allemaal om dat slechts één á twee keer per jaar te doen. Ze eisen min of meer dan ik 'het hele pakket' afneem van 15 euro per maand  (ik heb al eens voorgesteld om 2x per jaar voor 25 euro te doen, maar zelfs daar gaat tot nu toe niemand mee akkoord). 
Dus de ramen aan de buitenkant zijn al een jaar of 10 niet gedaan. Alleen die op het balkon, daar kan ik wel zelf bij.

Zelden. Ik heb een schoonblijvend huis, behalve de rand van mijn bad in de badkamer. Boven die rand lijkt de opstijgende lucht zijn roet te verliezen. Binnen een paar dagen ziet het eruit of het bad nooit wordt schoongemaakt. Echt irritant want ik word moe van het reiken naar die rand.

rionyriony schreef op 10-04-2024 om 11:35:

Zelden. Ik heb een schoonblijvend huis, behalve de rand van mijn bad in de badkamer. Boven die rand lijkt de opstijgende lucht zijn roet te verliezen. Binnen een paar dagen ziet het eruit of het bad nooit wordt schoongemaakt. Echt irritant want ik word moe van het reiken naar die rand.

Ik wil ook een schoonblijvend huis 

Ik doe het bijna nooit maar mijn tip tegen strepen: na de zeem een oude krant erover. Ik ben een gigantische kluns in het huishouden maar zo krijg ik zelfs mijn ramen (vrijwel) streeploos 

Herfstappeltaart schreef op 10-04-2024 om 11:47:

[..]

Ik wil ook een schoonblijvend huis

Vergeleken met mijn vroegere woningen blijft alles veel schoner. Behalve op sommige plekken waar het juist extra vuil wordt. Dat viel me vanaf het begin al op. Ik hoefde mijn plafond nieteens te witten en hij blijft ook na heel wat jaren mooi wit.


lees even mee, want ik heb DE manier nog niet gevonden.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.