Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Hoe vind je een tuinman?

Mijn achtertuin is een woestenij, geen understatement, er groeit momenteel zelfs klimop op de tegels. Ook is het nodige aangewaaide onkruid uitgegroeid tot forse struik. Ik dacht het zelf beetje bij beetje aan te pakken, maar met een half uurtje per keer is de kliko vol en ik uitgeteld.
Nu was ik op zoek geweest naar een hovenier, maar het lijkt er een beetje op dat ze vooral richten op de luxe klussen, ontwerpen, aanleggen e.d. Ik wil eigenlijk dat iemand hier gewoon de boel leeghaalt, klimop weg, de borders zo goed als leeg, en dan kan ik er zelf wel weer wat planten.
Kun je daarvoor een hoveniersbedrijf benaderen of moet ik het dan eerder zoeken in de klusbedrijven? Ik zoek dus ook iemand die al het afval afvoert, zodat ik niet zelf van alles hoef te regelen.
En wat zou dat kosten voor ca 35 m2?

In mijn regio zijn er best wat mannen actief als tuinman naast hun normale baan. De mijne vraagt 15 euro per uur. Ben er aan gekomen doordat buren deze ook hadden. Hij traint ook andere jongens en mannen die op die manier ook zelfstandig tuinonderhoud kunnen doen als bijbaan. 

ScarceKudu74

ScarceKudu74

06-03-2022 om 16:51

Hier staan vaak dat soort klus- en tuinmannen op Nextdoor en op verkoophoeken op FB, voor circa 15 euro per uur meestal. Daar doen ze alles voor wat jij wil,  inclusief afvoer. 

Buurtsupport? Tenminste, zo heet dat bij ons... Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Ik zag laatst bij iemand een paar jongeren in de tuin staan (zij woonden daar niet) die de tuin netjes aan het maken waren. Misschien een paar pubers in de straat die wat geld willen verdienen? Als het toch klussen zijn waar je geen hoveniers kennis voor nodig hebt, ben je nog goedkoper uit ook en de pubers hebben een zakcentje.

Werkspot?

Wanneer het echt een woestenij is heb je denk ik weinig aan buurtpubers. Dan vraag je beter een hoveniersbedrijf, dat heeft het juiste materiaal en ook mensen in dienst voor het grove werk.
Je zou ook kunnen kijken of er een hoveniersopleiding in de buurt is. Hier heeft een docent tezamen met een leerlingen een keer een boom gerooid.

MMcGonagall

MMcGonagall

06-03-2022 om 20:20 Topicstarter

Ik ga morgen wat tuiniersbedrijven bellen die expliciet vermelden dat ze ook tuinen leeghalen. Zal wel wat duurder worden dan 15 euro per uur, maar ik wil ook gewoon een offerte en een bon.

MMcGonagall schreef op 06-03-2022 om 20:20:

Ik ga morgen wat tuiniersbedrijven bellen die expliciet vermelden dat ze ook tuinen leeghalen. Zal wel wat duurder worden dan 15 euro per uur, maar ik wil ook gewoon een offerte en een bon.

Met het tekort aan vakmensen zit je eerder aan € 40-€ 50 per uur. Hoveniers/tuinmensen hebben veel werk op het moment.

huur een afvalcontainer bv op bouwbakkie en ga samen met je jongste aan de slag. Die bak wordt gewoon weer opgehaald.
Ja, geeft spierpijn en je bent moe maar met 1-2 middagen ben je wel klaar.  

Alleen leeghalen zou ik met een paar buurjongens wel aandurven. Zeker omdat je zelf weer gaat inrichten.
Ouderwets briefje in de supermarkt?

Voor leeghalen zou ik ook geen hovenier nemen, of het moet al een rij hoge coniferen zijn ofzo. 

En MMcGonagall? Is het gelukt, ben je er uit?

Hier is de app Nextdoor populair om tuinmannen/schoonmaaksters etc te zoeken. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.