Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Het grote Viafora kerstversiering/boom-topic πŸŒ²πŸŽ„

Maak jij al plannen? Hou je van de voorpret? Of ben je al begonnen en staat je boom al?

Deel hier omschrijvingen, plaatjes, foto's van jouw versiering of waar jij enthousiast van wordt.
Alles mag, zolang het maar over kerstversiering gaat πŸŽ„

ornaments-christmas-decorations.gif

dan-aykroyd-christmas-lights.gif

Peiling

Is het nog te vroeg voor dit topic?
79 stemmen
42%
58%

Wel een leuk topic . Heb nog niets staan ( mijn dochter wel , al 2 weken staat daar de boom , maar die wordt in september al kerstig ) .
Kom later terug

Lollypopje

Lollypopje

17-11-2022 om 08:03 Topicstarter

Of ik dit jaar een boom op ga zetten weet ik nog niet. Het hangt van mijn energie af, maar als ik het zelf niet kan doen ga ik misschien opzoek naar een vrijwilliger die het voor me doet terwijl ik rust 😊 want geen boom ga ik wel heel erg missen.

Al ga ik wel in elk geval deze ophangen aan de schoorsteenmantel.
Die heb ik al een paar weken terug gekocht en dat was gelukkig optijd, want hij is nu alweer uitverkocht.

kerstbal-zeemeerman-mistletoe-santa.jpg


Eerst de Sint het land uitΒ 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

17-11-2022 om 08:27

Ik vier geen kerst dus ook geen kerstversiering. Wel een hoop kaarsen in alle vormen en maten. Maar lees en kijk hier wel graag mee (een soort gluren bij de buren dus ).

Die vrouw bij LDLL had m in oktober al staan. Ikzelf heb nooit enige kerstversiering.

Ik heb al een paar dagen zin om de lichtjes in de achtertuin op te hangen. Zodra er een droge dag is gaan we aan de slag.
De leilindes voor zijn al gesnoeid dus daar mogen ze van mij ook wel in.
Ik heb een kerstservies en dat ga ik volgende week beneden in de vitrinekast zetten, zodat we het weer kunnen gebruiken.
De rest doe ik in fases in december.
Ik ben dol op de kerstperiode en verheugd mij er nu al op.

Ik noem de buiten verlichting winterlichtjes in de achtertuin blijven ze ook tot maart hangen. Een excuus om ze eerder op te hangen.

Herfstappeltaart schreef op 17-11-2022 om 08:22:

Eerst de Sint het land uit

Zodra die weg is zet ik het weekend de boom op dus ik kom ook later terugΒ 

Hahaha wat een geniaal figuurtje in dat glas! In een ander topic las ik je al over de kerstmeerman, kon me er niets bij voorstellen.Β 

Ik wacht nog wel even met de boom opzetten, maar ik heb van de week wel man staan overtuigen dat we bepaalde versiering ECHT HEEL ERG NODIG hebben. Dat ging om een doosje met sushi-kerstballen bij de lidl. Mijn pleidooi was iets als: ik ben nu zwanger en mag geen sushi, dus dit is de enige sushi die ik wel mag hebben! Tja, daar kon hij niet tegenop. Dus ook meteen een stel sushisokken meegenomen. De ballen bestaan uit zo'n rol, zo'n ding met een garnaal erop en een flesje sojasaus. Daarnaast mocht ik (man was gul, we hadden net goed nieuws gehad, dus hij moest even mijn hormonen iets gunnen) nog een doosje uitzoeken, daarin zitten een cupcake, een ijsje en een stapeltje macarons. De andere doosjes vonden we minder leuk, hoewel ik de avocado ook erg leuk vond. Maar die zat samen met een niet heel erg lijkend gebakken ei in een doosje. De doosjes van nu zijn lekker gekleurd.

Vorig jaar heb ik ook al wat gekke ballen gehaald, een pudding bijvoorbeeld. We hebben ook een broodje hotdog. Ik vind het wel geinig om dat soort gekke ballen bij elkaar te hebben, al vind ik een klassiek gevulde boom ook mooi. Twee of drie kleuren kiezen en that's it. Goud-zwart-rood vind ik bijvoorbeeld ook mooi. Of zilver-blauw. Maar ik denk dat het dit jaar gewoon een rommeltje wordt, met gekke ballen. Ik hoop dat mijn Takkie en Siepie ballen ook nog steeds heel zijn. En het envelopje en autootje die we bij de kerstzegels kregen, die zijn ook zo leuk!Β 

Ik wil trouwens ook nog een rondje door een grote intratuin voor de kerstafdeling. Ik weet dat mijn moeder graag mee wil als ik het zou voorstellen, voor corona ook een keer gedaan. Toen waren we in Duiven, dat vond ik echt fantastisch. Maar man wil ook wel mee. Probleem: met moeder wordt in het weekend, met man ivm drukte vermijden liever doordeweeks. Misschien moet ik dan maar 2 keer. Ook geen ramp!

Ik heb sinds ik uit huis ging een zilveren basisballen voorraad gekocht en sindsdien ieder jaar 1-2 echt mooie zilverkleurige kerstballen gekocht. Soms ook nog wat gekregen van moeder. Dus inmiddels echt een mooie boom bij elkaar gespaard. Helemaal wit-zilver. Meestal met warmwit licht, maar heb ook wel eens gekleurde lampjes gedaan.

Dit jaar ga ik voor plastic ballen ivm dochter van 1 jaar. Mijn mooie ballen blijven voor een paar jaar op zolder.Β 

Lollypopje

Lollypopje

17-11-2022 om 08:54 Topicstarter

@Afrodite Wat fijn dat jullie goed nieuws hadden en wat leuk sushi ballen.

Ik ben een paar jaar geleden over gegaan op een kleurthema roze en paars. Het voordeel daarvan is dat ik niet meer alles wil kopen dat leuk is, want het past er niet bij, want mijn boom hangt dus ook voo met ornamenten

De zeemeerman is niet de goede kleur, maar daarom komt hij ook niet in de boom. Daar is hij ook te zwaar voor overigens.

Ik geniet van alles rondom kerst en kijk her en der al wel wat er te krijgen is.
Maar hier zet ik deΒ  boom altijd op als de sint weer het land uit is.
Dit jaar even geen boom, pup is nogal aan het slopen

Kom hier af en toe wel even gluren om inspiratie op te doen

De boom zet ik altijd na Sinterklaas. Ik vind het altijd heel erg gezellig, maar na een paar weken ben ik het ook wel weer zat.Β 
Ik zet wel al een winter/kerstdorp neer. Dat doe ik meestal wel al rond half november. Door omstandigheden dit jaar iets later.Β 

ik twijfel tussen een echte of een mooie kunstboom. Wat doen jullie? En waar kopen jullie je kunstboom of echte boom?Β 
Mijn voorkeur gaat nu meer uit naar een echte boom, maar alleen omdat ik niet weet waar je een echt goede namaak kunt kopen.Β 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.