Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Handige planner

Ik ben op zoek naar een handige planner of wie weet zelfs wat algemene tips. Regelmatig heb ik rond etenstijd een lege koelkast, of moet ik voordat de visite komt nog snel schoonmaken. Ik zou graag maaltijden en schoonmaaktaken gaan plannen, en zoek hiervoor een grote papieren planner. Het probleem is, ik vind ze alleen maar met heel veel todo-lijstjes, met maar hele kleine lijstjes of vakjes, of juist met hele uitgebreide agenda’s. Ik schrijf het nu dus maar op een kladblok maar dat is ook niet praktisch. Wie heeft er de gouden tip voor een handige planner? Algemene zo-plan-ik-mijn-huishouden-tips zijn ook welkom

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

05-10-2022 om 21:30

Whiteboard met week of maandplanning

Madamecannibale

Madamecannibale

05-10-2022 om 21:33 Topicstarter

Tickel schreef op 05-10-2022 om 21:30:

Whiteboard met week of maandplanning

Daar zat ik ook aan te denken maar ik zou niet weten waar ik hem neer moet hangen. Midden in de woonkamer/keuken vind ik echt wel heel lelijk. Een planner kan ik wegleggen als er visite komt.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

05-10-2022 om 21:33

Madamecannibale schreef op 05-10-2022 om 21:33:

[..]

Daar zat ik ook aan te denken maar ik zou niet weten waar ik hem neer moet hangen. Midden in de woonkamer/keuken vind ik echt wel heel lelijk. Een planner kan ik wegleggen als er visite komt.

Aan de binnenkant van een kast of deur?

ik heb idd ook een whitboard. Daar schrijf ik eerst mijn werkdagen per week op. Daarna vul ik de grove planning voor studie in, en op de plekjes die over blijven probeer ik hh taken in te vullen.
Ook vond ik op Pinterest best wel handige tips en lijstjes. Maar die zijn dan vooringevuld en dat vroeg je juist niet..
Ik blijf een ramp in structuur.../-:

Blokker heeft zoiets, ik kan geen links plaatsen, maar Google blokker weekplanner.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

05-10-2022 om 21:37

Madamecannibale

Madamecannibale

05-10-2022 om 21:44 Topicstarter

Tickel schreef op 05-10-2022 om 21:37:

Of zoiets? A3 formaat, geen fratsen.

https://www.manufactum.nl/maandplanner-lockstitch-stiksels-a13843/

Dat is ook nog best handig.

Ik ga ook eens op de site van de Blokker kijken.

ik heb twee briefjes op de koelkast hangen, 1 met wat we eten die week en 1 met klusjes die week. Werkt prima, want iedere week ververs ik de briefjes 
Op mijn werk heb ik een bulletjournal. Zonder de artistieke fratsen, gewoon daar waar het ooit voor bedoeld was. 

Ik schrijf de gezamenlijke klussen op de spiegel in de keuken met whiteboardstift en dan komen daar namen achter als ze zijn gedaan. Of ieder schrijft daar wat ze hebben gedaan. Zo houden we goed overzicht. Met name handig voor onze huiself, die niet goed ‘ziet’ wat er moet gebeuren en ook regelmatig denkt dat ze assepoester is. 

De Mascha planner (van Beautygloss) of een bulletjournal.
De laatste tijd ben ik weer bezig in een bulletjournal. Dat kun je zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik vind het zelf wel leuk om daar ook op een creatieve manier mee bezig te zijn, maar dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren.
Een bulletjournal kost bij de Hema 5€ of je gebruikt een gewoon simpel notitie boekje.

BrightEchidna89

BrightEchidna89

06-10-2022 om 11:36

Voor de lege koelkast rond etenstijd zou ik je aanraden om een weekmenu op te stellen. 
Qua planners: zowel ik als mijn vrouw maken elke week een schema met de afspraken en taken die we willen doen. Daarnaast maak ik elke keer een menu voor twee weken voor op onze koelkast met daarbij al de afspraken voor die dagen. Ik doe éénmaal per week de boodschappen en daarvoor hoef ik dus enkel het menu te controleren.
Ook hebben we een whiteboard hangen onderaan de trap (dit zie je dus constant wanneer je naar beneden komt), met daarop dingen die we niet mogen vergeten. 

Waarom niet iets van een familieplanner met ruimte voor aantekeningen/maaltijden? Eventueel in excel opzetten, uitprinten en 2 weken ophangen. Zodat je ook gelijk de planning voor volgende keer kunt zien.

Ik zou persoonlijk ook gaan voor een bulletjournal. Jaren gedaan maar hier is er de klad in gekomen. Ik heb nog wel een eigen gemaakte agenda die ik 4 maandelijks evalueer en dan al dan niet aan pas en opnieuw maak.
Maar in tijden van hectiek heb ik ook een weekplanner van Vormgevoel
https://www.vormgevoel.nl/c-4692965/planners/
Daarnaast heb ik van de Hema een klein Whiteboard op de koelkast hangen wat ik er ook af kan halen.

In basis gebruik ik dus mijn "bulletjournal"/agenda en het whiteboard maar daarnaast dus zeker ook af en toe de weekplanner van vormgevoel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.