Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

ervaringen verkoelend dekbed

Het is weer zover, hete nachten....
Ik heb zelf een wollen dekbed, heerlijk zwaar en zacht, maar veel te heet met deze temperaturen. Mijn vriend (we latten) heeft een dun maar synthetisch dekbed, ik vind dat dekbed minder prettig omdat het een stuk zweteriger aanvoelt.
Nu het 's nachts warmer gaat blijven ben ik nu aan het googlen op verkoelende dekbedden. Want bloot liggen vind ik maar even lekker koel, maar dan krijg ik het toch weer koud en alleen een dun laken (alleen het overtrek zonder dekbed) vind ik eigenlijk ook geen oplossing (vind ik toch wel weer wat dun, wil toch wel een deken-gevoel hebben)
Wie heeft er ervaringen met een verkoelend dekbed, wat dat kom ik al googlend telkens tegen, maar ik ken niemand met ervaringen hiermee.


Lijkt me een dure oplossing die niet prettig slaapt. Ik zou een katoenen sprei nemen, voor mijn kind heb ik er 1 in zo'n wafeltjes stof maardan anders van Ikea, ik dacht dat die rond de 15 euro was en ze slaapt er heerlijk onder met deze temperaturen. Ik denk erover om er ook 2 voor onszelf te bestellen.

Deze is het die we hebben: https://www.ikea.com/nl/nl/p/vareld-sprei-lichtroze-00406241/

Ik zie dat ze de prijs flink omhoog hebben gegooid.

Hier ben ik heel blij met mijn vierseizoenen 100 % katoenen dekbed (tijk en vulling).
Als je al een goed winterdekbed hebt kun je alleen een katoenen zomerdekbed nemen.

Ik slaap in de zomer ook onder katoen van Ikea maar dan de Indira. Die is €13,99. Ik vind katoen fijn slapen; voelt wat zwaar aan maar toch niet zweterig. https://www.ikea.com/nl/nl/p/indira-sprei-grijs-00389072/#content

Ik ben overgegaan tot de dubbele strategie: een dekbedhoes en daarop een dun dekbed in de hoes. Afhankelijk van hoe warm of koud ik het heb trek ik het dekbed erbij of er weer af. 

Als daar in de economie het woord 'verkoelend dekbed' voor wordt gebruikt dan moet ik daar erg mee lachen. Al wat je op je lijf legt is verwarmend. 
Als jij het 'verkoelend' noemt om ons duidelijk te maken dat het niet te warm mag zijn, dan lach ik niet.

Hoe kan nu iets koelte brengen als je dat op jezelf legt als je in bed ligt? 
Wij doen het als volgt als het warm is: 'lege' dekbedovertrek als bovenlaken en in een zeteltje op de slaapkamer ligt nog een eenpersoonsdekbed. Man heeft het makkelijker koud dan ik. Als hij te koud heeft, neemt hij dekbed en legt het op de lege overtrek langs kant waar hij slaapt. En slaapt (warm) verder.

En zo blijven bij ons alle partijen tevreden. Ik vind dat je het jezelf moeilijk maakt.

In het begin als je pas in je bed ligt heeft je hart nog de actieve slag van iemand die pas rondgelopen heeft en dan heb je het al gauw te warm dus dan lig ik alleen maar onder een lakentje, maar naarmate je langer ligt en je je meer ontspant en in dromenland geraakt nemen je hartslag en bloeddruk af en moet je meer warmte hebben.

Ik vind dat altijd wel lastig in de zomer maar er is weinig keus dan af en toe tijdens de nacht een deken of sprei van het voeteneind te plukken (= een goede buikspieroefening!) en die over je heen te trekken.

Ik vroeg me ook al af wat je met verkoelend bedoelde,  Zag al iets voor me van koelelementen er in die je dan eerst in de vriezer legt of zo

Een kruik met gekoeld water mee naar bed. Goedkoop simpel en doeltreffend. Heb ik vorig jaar een paar keer gedaan om mijn kant van het bed koeler te hebben dan de kant van mijn man. 

LostJellyfish83

LostJellyfish83

16-05-2022 om 15:17

Ik heb de Cool Cotton zomerdekbed. Ik ben daar wel tevreden over, hij is lekker licht en luchtig. 

https://www.koelbed.nl/cool-cotton-zomer-dekbed.html

Toen ik nog in een twijfelaar sliep had ik een dun schapenwollen dekbed. Heerlijk was dat. Nu slaap ik onder een lege hoes met een sprei aan het voeteneinde voor als het te fris wordt

Ik heb een bamboe zomerdekbed. En voor de heel warme nachten een laken. 

Ik heb een laken onder mijn dekbed. Heerlijk om mijn dekbed omlaag te kunnen gooien als ik het warm heb en het weer omhoog te trekken als ik het dan weer koud krijg. I

Of je koopt een echt natuurzijden dekbed:


zijden-dekbed-silk-haven.jpg?1448276638

Rond de 500 euri.

Alleen de hoes op bed en dekbed er los op. En ik heb er idd ook wel eens een dun dekentje op gedaan ipv dekbed. 
Ik wil altijd een koel kussen hebben en heb wel eens zo'n ice-pack in de kussenhoes gestopt. Hielp ook goed

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.