Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Elektrische dweil/vloerreiniger

Ik ben mij aan het oriënteren op een elektrische dweil/vloerreiniger.
Ik zie veel verschillen, met rollers, met ronddraaiende schijven.
Ook de prijzen lopen enorm uiteen.
Sommigen vangen ook het vuile water op en anderen zijn weer met een soort handsproeier.

Heeft er iemand hier ervaring mee?
En welke soort is dan fijn en waarom?
Of toch maar beter met de hand blijven dweilen? (leifheit-systeem heb ik nu)

Ik kan geen stoomfunctie ivm PVC-vloer, dus die apparaten vallen voor mij al af.

ik zag die van de Tell Sell voorbij komen, maar ja. Ik twijfel daar altijd zo aan. 

ik heb er een. Een floorcleaner fc7 van Kärcher. Gekocht van het geld dat ik bespaarde omdat ik mijn hulp had opgezegd en er net een aanbieding was. 
Niet goedkoop dus. Maar. Ideaal. Deze werkt met vier rollen die schoonmaken, een schoon en een vies water reservoir.  Schoon water komt via de rollen op de grond en meteen wordt de viezigheid opgezogen. 
Resultaat; vloer voelt schoon (ook de parketvloer kan ik ermee doen want het is niet echt doorweekt nat) en na afloop moet ik de vuilwaterunit echt goed afspoelen. Best bevredigend, als je dan ziet hoe vuil het was De rollers gaan in de wasmachine en de borstels maak ik boven de prullenbak schoon. Maar ik hoef niet met emmers te zeulen, te wringen of akelig te bukken. 

Grote voordeel; je dweilt met schoon water en het vuil wordt opgezogen. 
Nadeel; prijs

Ik heb als stofzuiger een Samsung, daar kan ik ook  een soort schrobunit opzetten, maar die gebruik ik nooit. Want die schrobt alleen maar met water dat er al ligt en zuigt niets op. Dat vind ik idd meer een tellsellachtig ding. 

Ik zou er een nemen op handkracht. Een wisser met een dweil eronder. En is alles schoon, dan ga je met de trekker erlangs. Je hebt dan geen ergernis van snoeren en stekkers die je moet inpluggen en reservoirs die je moet legen. Geen herrie van motoren. Ideaal.

En het is ook hartstikke goed voor je lichaamsbeweging.

Ik heb vorige maand de Bisell crosswavePetPro gekocht. Ik wilde absoluut een reservoir voor vuil water. Ik had hem het liefst zonder snoer, weet niet meer waarom ik dat niet deed. Of de prijs,  of de recensies.
Ik vind het fijn, door ziekte kan ik niet dweilen en dit is te doen. Het is een stofzuiger en dweil ineen. Meer een vochtige doek dan het betere schrobwerk. Hij kan op zowel hout als vloerbedekking, de bediening is eenvoudig. Schoonmaken is wel een beetje ranzig. Ik ben verbaasd hoeveel viezigheid er nog in dat reservoir komt, zelfs als ik net daarvoor handmatig heb gezogen.
Het apparaat kan goed rechtop weggezet worden. Het snoer vind ik wel een beetje raar laag zitten, daar heb ik soms ruzie mee. Het is wel een ding voor erbij, de trap schoonmaken gaat niet echt, hij komt niet helemaal langs de randjes en door het waterreservoir kom je ook niet onder kasten of banken. Dat schijnt met geen enkel apparaat te kunnen.
Ik ben er wel heel erg blij mee en het kost me minder tijd en moeite dan ouderwets dweilen.

Biebel schreef op 14-03-2024 om 18:07:

ik heb er een. Een floorcleaner fc7 van Kärcher.

Wow die klinkt fantastisch en draadloos, maar zo duur 😮

En een dweilrobot, is dat niks voor je?

Wasgij

Wasgij

18-03-2024 om 03:02 Topicstarter

ik ga jullie tips eens opzoeken. Bedankt!

Ik heb een stomer gehad en weer teruggestuurd. Daardoor weet ik ook dat een elektrische dweil niets voor mij is. Het nadeel is om te beginnen al die stekkers en dan moet je traag en met beleid over je vloer gaan. Effe snel links rechts tussen stoelen en onder kasten manoeuvreren gaat niet. Je met traag en in baantjes over je vloer. Geen geduld voor! Ik heb dus gewoon weer mijn dweil flapje met zo’n uitwring emmer. 

De meeste vloeren kunnen wel tegen wat water, wel opletten met laminaat

Dutchgirly schreef op 15-03-2024 om 22:39:

[..]

Wow die klinkt fantastisch en draadloos, maar zo duur 😮

Klopt, ik heb er goede ervaring mee

Wasgij

Wasgij

28-03-2024 om 13:01 Topicstarter

Mijn keuze is gevallen op de Kärcher EWM2.
Inmiddels ook uitgeprobeerd en ik vind het een fijn apparaat.

Wel een steelstofzuiger

Scheelt zoveel

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.