Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Dit is toch best wel apart? (Buren)

Mijn buurvrouw kwam van de week vertellen dat ze dit weekend een feestje zou hebben. Heel leuk, zo’n vooraankondiging maar ergens ook wel zorgelijk. Die mensen hebben de afgelopen jaren regelmatig gezellige bijeenkomsten gehad met een man of 15, luide muziek en vuurkorf en die waren kennelijk niet vooraankondigingwaardig.
Inmiddels zie ik het verschil. Gisteren hadden ze minstens 50 gasten, een DJ en discolampen en muziek op (letterlijk) het volume van een houseparty. Dat allemaal in hun achtertuintje van 50 vierkante meter.
Dat is toch best wel apart? Organisatoren en de gasten waren allemaal 35+ dus dan zou je daar toch overheen gegroeid moeten zijn.
Wat het ook wel grappig maakte, is dat ze klokslag 23.00 uur allemaal een koptelefoon op zetten en het een silent disco werd.
Wie heeft er wel eens iets gekkers meegemaakt?


Wel fijn dat het om 23.00 stil werd, maar verder behoorlijk asociaal in een woonwijk.

Nou, die silent disco vind ik echt hoeveel netjes! Ze zullen er niet minder om gepraat hebben, maar dat je geen overlast had van hun muziek valt te prijzen! 

Waarom zou je met 35+ geen dansfeest meer mogen geven?
Ik vind het wel heel netjes dat heg om 11 uur stil werd.

Apart is het, maar die silent-disco zonder muziek-overlast vind ik toch heel leuk

Maar ze hadden misschien beter een zaaltje kunnen huren.

Zo'n feestje hoort wat mij betreft niet in een kleine achtertuin. Wel tof dat ze er om 23.00 uur een silent disco van maakten.

WoW, 50 gasten op 50 vierkante meter? Dat noem ik te knieperig om een zaaltje af te huren. Ik zou er niet blij van worden, vooral van de muziek. Vreselijk. Nederland is zo ontzettend dichtbevolkt, daar horen wat meer Japanse manieren bij. Die hebben we hier niet, en meestal ben ik daar blij om, maar er zitten goede kanten aan. 

Ik vind het eigenlijk wel netjes eerlijk gezegd. Een silent disco in de achtertuin. Wat grappig.

Volume houseparty is inderdaad wel wat fors. Maar een incidenteel feestje kan ik wel hebben van de buren.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

01-10-2023 om 19:53

Ik vind luide muziek in vinexformaattuinen niet kunnen. Ook niet als het "netjes" wordt aangekondigd - dat is geen vrijbrief voor overlast. 

Die silentdisco vind ik dan wel weer briljant. Ik zou het wel jammer hebben gevonden dat ze dat pas vanaf 23 uur deden...

Nou, fijn om buren te hebben die in elk geval laten zien dat ze rekening willen houden met hun buren. Met vooraankondiging ook nog. Hoe wil je hier iets van vinden? Tja een feestje blijft een feestje. Beter nodigen ze ook de buren uit.. maarja dat is niet verplicht natuurlijk. 

Vinexwijk of niet, keurig met die silent disco. Daar is wat geregel aan vooraf gegaan. Daar zou ik niet aan gedacht hebben. Dat is al heel wat. Ik kan een feestje van de buren best hebben. En als ik zelf wat te vieren zou hebben met een feestje, zou ik mij niet bezwaard voelen.

Een zaaltje afhuren voor 50 man, nee dat zou ik niet doen, denk ik. Daar zit een dwingende eindtijd aan en dat moet je meteen op een bepaalde manier achterlaten (wat logisch is) en een zaaltje moet je aankleden. Voor 100 man zou ik dat wel doen. Ik heb geen plek voor 100 man op deze postzegel.

Wat mi overigens veel meer stoort is niet perse harde muziek maar hard pratende feestgangers, zonder muziek. En met een silent disco heb je die veel minder.

ik kan me voorstellen dat je het liefst geen feestje had gehad maar ja leven en laten leven….

Op zich zou ik zelf niet zo'n feest geven of minimaal een zaaltje hebben gehuurd. Maar ik heb dan ook geen behoefte aan een luid feest. Als ik luid wil, zoek ik een dance feest op.

Dat gezegd hebbende, zij vinden het blijkbaar wel leuk en zolang het dan 1 x per jaar is, kunnen ze wat mij betreft ook met 100 man op 50 m2 feesten. Ik vind het netjes dat ze om 23.00 de muziek zacht zetten en het aangekondigd hebben.

Buurtgenoten (schuin tegenover mij) hebben afgelopen zomer hun trouwen gevierd (50+) en dat ging ook rustig met 100 man de hele dag door en dan de Snollebollekes en Heino op volume 20. Ook niet mijn ding, niet aangekondigd en ook niet stil om 23.00 uur. Maar voor 1 dagje moest ik wel gniffelen om die 50-60ers die steeds valser mee aan het bleren was en ik was van te voren bekend met het doel (trouwerij).

incidenteel een feestje vind ik niet erg. En idd de silent-disco een briljant idee. 
Vind het vreemder dat jij  mensen boven de 35 niet meer een feestje gunt

Ik denk dat er veel 'buren' met jou zouden willen ruilen. En dat die mensen geen zaal afhuren, in feite heb jij daar niks mee te maken, dat ze in een tuintje van 5 op 10, 50 gasten tegen mekaar plakken, evenmin. Ik vind dat die mensen het fantastisch hebben opgelost. 
En ik kan het niet ingeschat krijgen: is jouw topic nu eigenlijk humoristisch bedoeld, of toch eerder om te klagen?

Friezinnetje schreef op 01-10-2023 om 20:51:

incidenteel een feestje vind ik niet erg. En idd de silent-disco een briljant idee.
Vind het vreemder dat jij mensen boven de 35 niet meer een feestje gunt

Helemaal mee eens...

Het is een keer per jaar, ik had totaal niet verwacht dat mensen dit al vreemd of asociaal zouden vinden. Netjes aangekondigd met minimale overlast. Misschien is het ook wel een "bijzondere" verjaardag. Nooit bij stil gestaan dat je boven de 35 niet meer een grote groep mag uitnodigen. Zou het zelf ook zo kunnen doen (gewoon lekker thuis, grote bbq oid, 1 x per zo veel jaar hoop ik toch dat de buren dat okay vinden... sterker nog die zou ik dan evt ook uitnodigen. Ik vind zaaltjes vaak drie keer niks 

Feestje of niet, in een woonwijk hoort geen muziek op geluidsniveau van een houseparty. Ook niet voor 23.00.

Hier in de buurt doen we niet zo moeilijk over feestjes in de straat. Gebeurd regelmatig en ja dat kun je goed horen qua muziek en hard praten. Een paar weken geleden vierde buurvrouw haar verjaardag in de tuin. Ik zat ook in de tuin met een vriendin. Werd mijn naam geroepen en kregen wij een schaal met frietpanhapjes. Daarna hebben mijn vriendin en ik nog staan swingen bij mij in de tuin met Mambo nr 5. Zo'n lol gehad door een feest bij de buren. Die zijn trouwens ook allemaal 35 plus en ik en vriendin ook.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.