Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 08:05

Dilemma auto weg doen of niet

Gisteren weer ergens tegenaan gereden (niemand anders bij betrokken, alleen weer wat schade aan mijn auto) en nu twijfel ik enorm of ik hier mee door moet gaan of niet en ik wil het even delen want ik ben benieuwd naar de mening van anderen. 
Situatie: heb al jaren mn rijbewijs maar tot juni afgelopen jaar nooit veel gereden. (Was niet nodig, kost geld blablabla...)
Nu heb ik dus sinds juni een autootje; 4e Hands Opel Tigra uit 2007, oud dingetje, kostte ook niet zoveel. 
Wat betreft het rijden begin ik nu natuurlijk echt wat meer ervaring te krijgen en dat gaat meestal goed, behalve als ik nerveus ben, dan ga ik klieren. Ook woon woon ik in een oude wijk met smalle straatjes en dat is niet altijd makkelijk. Het ging allemaal prima maar de afgelopen maanden ben ik een keer een klein beetje (niet keihard hoor, alleen een deukje aan de zijkant en schade aan de lak) tegen een lantaarnpaal aangereden, toen het een paar weken terug sneeuwde ging dat ook niet helemaal goed en ben ik tegen een bumper van een stilstaande auto (zonder mensen erin) gereden, die auto was helemaal in orde maar mijn auto niet, die is bij de achterbumper nu beschadigd maar ook geen drama. Gister ging het weer fout, hele lastige smalle straat, het was rond 18u dus druk (moest lang wachten tot ik achteruit kon rijden want er kwamen steeds auto's) en ik stond ook op de laatste plaats van het rijtje, links een boom met een klein hekje waar ik dus tegenaan reed, weer schade, aan de buitenkant. (Niet heel erg, kan gewoon rijden) Ik ben overigens niet all risk verzekerd maar ik heb een goede vriend die handig is met auto's en hij is aan het kijken hoe en of hij het repareren kan.  

Ik weet nu geloof ik even niet wat wijsheid is. Van de ene kant ik heb niet zoveel rijervaring en ik ben het dus eigenlijk nog aan het leren. En dat gaat steeds beter alleen soms dus even niet maar goed ik rijd in een goedkoop oud autootje en een paar deukjes is niet het einde van de wereld. Ook geeft een auto mij heel veel vrijheid. Ik heb jaren alles met de fiets en OV gedaan maar een auto is zoveel gemakkelijker.
Van de andere kant ben ik wel lekker aan het klunzen de laatste tijd, word ik moe van mijzelf, baal ik even behoorlijk van mijzelf en vraag ik me af of het zin heeft om hiermee door te gaan en of het niet beter is om hem weg te doen. (Vooral eigenlijk omdat ik nu vooral bang ben dat andere mensen denken dat ik een verkeerkluns/slechte chaffeur ben... . Stomme rede, dat weet ik)

Ben benieuwd naar jullie mening. (Voordat iemand met de tip komt neem een paar rijlessen; al gedaan maar dat voorkomt blijkbaar niet dat ik soms een foutje maak  )


Ook als ervaren chauffeur maak ik wel eens een foutje. Even snel keren en dan een betonpaaltje over het hoofd zien 
Gelukkig niet elke week, dat niet.
Als die auto jou zoveel vrijheid geeft dan zou ik die om die reden niet wegdoen. 
Zo te lezen zijn het vooral parkeerfoutjes. Als je wat langer in jouw auto rijdt dan leer je de afmetingen van je auto beter inschatten.
Misschien eens wat oefenen op een (bedrijven-)terrein en wat van die oranje pionnen neerzetten? 

Les 1 Nooit invullen wat anderen denken 
Les 2 Wat anderen denken maakt jou niks uit 
😀

Duzz lekker doorgaan met auto rijden

Vooral blijven rijden,  doe  jezelf dat plezier. En je kan het, anders had je geen rijbewijs gehaald.  Het is letterlijk een kwestie van kilometers maken.  Mijn dochter had net haar rijbewijs,  drie ongelukjes in drie maanden tijd,  de laatste keer knalde iemand achterop haar in de file. Ze was haar zelfvertrouwen volledig kwijt en wilde niet meer instappen.  Ik heb haar in de auto gezet en we zijn gaan rijden. Overal waar we heen gingen, reed zij. Nu rijdt ze veilig en met plezier rond een dat geeft veel vrijheid.  Ik weet niet waar jij woont, maar afhankelijk zijn van het ov is hier geen lolletje!

waarom twijfel je nog? Je zegt het zelf, het geeft je zoveel vrijheid. 
Het is onhandigheid, komt vast goed als je meer ervaring krijgt.
Tenzij je al dik in de 60 bent, dan denk ik niet dat het wel goedkomt
Verder eens met de anderen 
Succes!!

Gewoon blijven oefenen! Als je nou een gevaar in het verkeer was, zou ik anders adviseren. Maar parkeerschade, tja. Je wordt daar echt wel handiger in.

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 08:27

Widajo schreef op 21-02-2024 om 08:25:

waarom twijfel je nog? Je zegt het zelf, het geeft je zoveel vrijheid.
Het is onhandigheid, komt vast goed als je meer ervaring krijgt.
Tenzij je al dik in de 60 bent, dan denk ik niet dat het wel goedkomt
Verder eens met de anderen
Succes!!

Haha nee ik ben een jonge blom van 41 

Jullie hebben verder helemaal gelijk hoor! Thnx 

Ik zou zeker blijven rijden. Maar ik zou ook wel gewoon echt beter gaan opletten bij het parkeren. De schade aan je eigen auto is misschien niet erg, maar bij een ander aan zijn/haar auto misschien wel. Gewoon heel rustig aan doen, keer extra steken als je het niet zeker weet. Veel oefenen, dan kan je de grootte van je auto beter inschatten uiteindelijk. Maar dus vooral niet te snel willen doen en goed om je heen kijken Ik ben zelf met mijn oude auto ook wel eens tegen een lantaarnpaal gereden bij het uitparkeren. Ik liet me opfokken door een vrachtwagen die me half geblokkeerd had en weigerde opzij te gaan. Daardoor minder goed opgelet, zo stom. Met mijn nieuwe auto ben ik overigens echt een stuk voorzichtiger, dat scheelt ook. Duurdere auto, dus ik let beter op 

Hmm ik zou denk ik nog een paar lessen nemen en dan focussen op de dingen die je moeilijk vindt. Dat kan je helpen om nog even de puntjes op de i te zetten en je wat zekerder te voelen.
Ik maak me hier vast niet populair mee, maar ik zou niet zitten te wachten op iemand in de buurt die steeds 'oepsie' tegen iets aanrijdt. Een paaltje is nog tot daar aan toe, maar een auto of de volgende keer een kind die op de stoep fietst lijkt me toch wat minder fijn. 

Autorijden  leer je in de praktijk.  En de eerste jaren gebeuren er soms kleine ongelukjes. Kan ik me van mezelf herinneren  38 jaar terug toen ik net mijn rijbewijs  had, en nu zie ik het bij mijn kinderen. Stomme inschattingsfoutjes die gelukkig meestal alleen voor een beetje blikschade  zorgen . Gewoon  door blijven rijden hoor, het komt goed.

Ik heb mijn rijbewijs sinds 1993, rijd regelmatig en heb twee maanden geleden weer eens een betonnen paaltje gekust...

Parkeren en inschatten hoe groot je auto dan precies is met manoeuvreren vind ik ook maar ingewikkeld (gaat wel steeds beter hoor). Ik kies daarom vaak de "makkelijke" optie: dus niet langsparkeren in smalle straatjes of in een krappe parkeergarage (of met wachtende auto's achter je), maar een stukje verder parkeren waar meer ruimte is en dan maar wat verder lopen. Scheelt een boel stress.

Ik lees hier op het forum steeds hoe blij en trots je bent met je auto en je vrijheid.
Ik vind niet dat je dat moet opgeven omdat het een paar keer kort achter elkaar niet helemaal goed is gegaan. 

Misschien kan je onderzoeken waardoor je soms nerveus wordt in het verkeer en wat je daar aan kan doen? Stoppen kan altijd nog. Maar moet dan vooral je eigen keuze zijn en niet omdat iemand misschien wel misschien niet iets van je rijkunsten vindt. 

Lekker blijven rijden. Als je echt onzeker wordt kun je ook een keer even een rijschool bellen voor een opfris lesje. Heb ik ook gedaan toen ik na jaren niet rijden weer op de motor wou stappen. Na die les had ik weer al vertrouwen in mijn rijvaardigheid.

Peaches schreef op 21-02-2024 om 08:27:

Gewoon blijven oefenen! Als je nou een gevaar in het verkeer was, zou ik anders adviseren. Maar parkeerschade, tja. Je wordt daar echt wel handiger in.

Zo te lezen is ze dat gewoon, een gevaar op de weg.  Ze schrijft dat ze ‘gaat klieren’ in de auto als ze nerveus is. Tot nu toe heeft ze bij dat klieren vooral dingen geraakt, maar in zo’n oude wijk met smalle straatjes rond zes uur zie je net zo makkelijk een peuter over het hoofd als een hekje. Een paar extra lessen nemen om die auto beter te beheersen lijkt me echt geen overbodige luxe. 

MellowTurkey78

MellowTurkey78

21-02-2024 om 09:58

Agen schreef op 21-02-2024 om 09:49:

[..]

Zo te lezen is ze dat gewoon, een gevaar op de weg. Ze schrijft dat ze ‘gaat klieren’ in de auto als ze nerveus is. Tot nu toe heeft ze bij dat klieren vooral dingen geraakt, maar in zo’n oude wijk met smalle straatjes rond zes uur zie je net zo makkelijk een peuter over het hoofd als een hekje. Een paar extra lessen nemen om die auto beter te beheersen lijkt me echt geen overbodige luxe.

Niet klieren, zo noem ik het maar ik bedoel dan dat ik onhandig ga doen, wat niet perse ligt aan autobeheersing want dat weet ik wel. Ik moet alleen die zenuwen die soms ineens de kop op steken (als ik de weg niet kan vinden zoals gister, gebeurt vaak met mijn richtingsgevoel en dan ook de mobiel erbij heb ivm gps. Dat ga ik dus niet meer doen na gister want dat werkt dus gewoon niet) leren beheersen, of ermee leren omgaan. En rijlessen (heb ik geprobeerd) helpen dan gewoon niet, het is vooral een kwestie van doen. Ik rijd nu regelmatig sinds juni, drie x ergens tegenaan gereden, nee 4x als ik eerlijk ben maar die 1e x had ik geen schade. Ik vind dat een gevaar op de weg noemen wel een  beetje overdreven, maar je mag het vinden. Echter dat ik soms een foutje maak dat kan gebeuren lijkt me, zeker als je nog niet zo veel ervaring hebt zoals ik.
Het is trouwens altijd alleen bij parkeren, niet tijdens het rijden. (Parkeren is nou eenmaal vrij lastig, zeker in een wijk met smalle  straatjes)

Anyway ik moet wel echt meer op gaan letten en meer mn kop erbij houden. En vooral niet hier in de wijk gaan rijden, zoals gister terwijl dat helemaal niet nodig was achteraf gezien, behalve de wijk uit natuurlijk. Dat zijn 2 straten dus dat is te  doen.

 Als jij mij bestempeld als gevaar op de weg terwijl ik enkel blunder met het parkeren en  mij  verder keurig  aan mijn snelheid houd en heel  goed de voorrangsregels weet en me daar ook aan houd en nooit door rood rijd dan helpt dat nou niet bepaald om mijn onzekerheid te  minderen en wat meer zelfvertrouwen te krijgen maar goed je mag natuurlijk je mening hebben... 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.