Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Binnenactiviteiten actieve hond

Terwijl ik dit schrijf giet het buiten letterlijk van de regen. De hond, bijna twee, scheurt een kartonnen binnenrol van kadopapier aan stukken waar kleine stukjes hotdogs in verstopt zitten.

Hond komt niets te kort kwa beweging, gisteren druk gewandeld en een jacht training gedaan, vandaag wil ik binnen blijven!

Later vandaag zullen we verstoppertje spelen met zijn bal en binnen brokjes zoeken. Iemand anders nog goede tips? Ik zou drie keer per jaar graag willen dat hij een boek kon kezen of tv wilde kijken 


Bot/kauwstaaf? Likmat of kong oid. 
Goede regenjas kopen? 

Wij hadden vroeger ook zo’n actieve hond, die niet te genieten was als het regende en zijn ochtendwandeling was ingekort. Dan kreeg hij een kauwbot en ging ik hem meestal ook uitgebreid kammen. 
Ik heb op tv ook gezien dat ze honden leren te rennen op een loopband die voor mensen bedoeld is. 

MelMel

MelMel

22-02-2024 om 10:42 Topicstarter

Oh wat stom, ik heb nog een langdurig kauwbot liggen. Dat komt nu uit de verpakking.

We gaan er wel uit hoor maar ik heb eindelijk een dag vrij, moet flink wat administratie doen en de regen is van het soort waar zelfs je onderbroek nat van wordt wat je ook aan doet. 

Onze actieve hond is moe na een uur met de likmat bezig te zijn geweest. Wij doen altijd een half bakje smuldier op de mat. De rest gaat in haar bak. De likmat een klein uurtje in de vriezer zodat het steviger wordt, maar niet compleet bevroren. Ze is er dan iets van een uur mee bezig om de mat schoon te likken. 

MelMel schreef op 22-02-2024 om 10:42:

Oh wat stom, ik heb nog een langdurig kauwbot liggen. Dat komt nu uit de verpakking.

We gaan er wel uit hoor maar ik heb eindelijk een dag vrij, moet flink wat administratie doen en de regen is van het soort waar zelfs je onderbroek nat van wordt wat je ook aan doet.

Haha dan woon je vast niet in Nederland. Ik heb vandaag al 2 rondjes droog gelopen. Nouja, met puppy dus een rondje duurt maar 10 a 15 minuten

MelMel

MelMel

22-02-2024 om 11:47 Topicstarter

Nee we wonen in Engeland. Komt vanzelf jullie kant op hoor!

Likmat heb ik niet, is idd wel een goed idee om achter de hand te hebben. Ik heb het nog nooit voor hem geprobeerd dus ben benieuwd hoe lang hij er mee doet!

Ga zo eens onder de bank kijken voor zijn Kong en een pot pindakaas regelen.

En ik denk dat we even naar de dierenwinkel gaan. Vind hij altijd leuk. En dus een likmat kopen!

MelMel schreef op 22-02-2024 om 11:47:

Nee we wonen in Engeland.


Dat zal niemand verbazen denk ik

mijn kat kijkt graag cat tv op youtube en is daar behoorlijk bewegelijk bij, ze wil die muizen best graag vangen. Daarna heerlijk slapen. Ze gaat zelf voor de tv zitten als ze wil kijken.. Is er geen dog tv? 

MelMel

MelMel

22-02-2024 om 13:56 Topicstarter

Mijn andere hond keek inderdaad graag naar de eekhoorns op de tv als afleiding van haar angst om even alleen thuis te zijn. Deze houdt alleen van echte eekhoorns.

Het is gestopt met regenen!

Hij moet wel elke dag minstens een half uur onaangelijnd vrij kunnen uitrennen. Lukt dat niet, dan bij uitzondering een kwartier maar een fitte hond heeft dat echt nodig om zijn energie kwijt te raken. Af en toe kan je het vrij rennen vervangen door hem een eind naast de fiets te laten draven. Alles bij elkaar vier kleine plasrondjes (blokjes om) per dag.

Thuis zou ik hem er juist aan wennen altijd rustig te zijn dus er wordt nooit gerend en gespeeld als het een drukke temperamentvolle hond is.

Als de hond niet nerveus van aard is dan zou je af en toe even kunnen spelen als beloning voor goed gedrag. Touwtrekken is altijd wel leuk. Voor zo'n hond is dat een gevecht om de prooi dus de laatste touwtrekpartij win jij altijd.

We hebben van die zoekspelletjes:  eten verstoppen onder houten blokjes, in een mat....
De sukkel zit graag in de auto...dus mee metboodschappen doen, en hij blijft wachten.
In de regen wandelen en achter een bal aan rennen... of met iemand die ook een hond heeft buiten afspreken...

Ofin de tuin laten uitrazen: we hebben een afdak, daarzit ik droog onder, en hond gaat dan achter bal aan rennen,  en brengt die steeds....Daarna mag hij droog worden in de garage

kun je de hond niet in de tuin laten uitrazen? Doe ik ook wel eens met mijn kat

Inderdaad likmat, /  hondenpuzzel / snuffelmat die je vult met brokjes.  
Het schijnt dat 'hersengymnastiek'  net zo vermoeit als een buitenactiviteit.

Snuffelmat? 

Een snuffelmat is zoiets:Zayma-Snuffelmat-2.jpg

Je kunt die zelf maken van een rubber mat met stroken fleece.  Ik heb er in het verleden veel gemaakt voor het plaatselijke asiel. Die konden ze dan verkopen. In de snuffelmat strooi je wat brokjes, die de hond dan op kan eten.

https://ikbenirisniet.nl/2017/02/13/snuffelmat-maken/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.