Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Zorgverzekering 2024

We mogen weer een keuze maken voor komend jaar. Afgelopen jaar vond ik het al lastig omdat IZA (waar ik al jaren heel tevreden verzekerd was) stopte met de restitutiepolis. Uiteindelijk toen gekozen voor CZ. Maar helaas CZ stopt in 2024 óók met de restitutiepolis.Het zijn beiden wel relatief dure verzekeringen, maar daar kreeg ik keuzevrijheid voor terug. Als die vervalt dan kan ik net zo goed voor een goedkopere gaan denk ik. Ik vind het lastig.
Hoe kiezen jullie?


Er zijn toch genoeg met een restitutiepolis? Google maar eens.

Wij kregen dit jaar, via het werk van man,  bij CZ veel korting op de aanvullende verzekeringen. Als dat weer zo is blijf ik daar wel verzekerd. 

Bij die goedkope verzekeringen is vaak geen contract met mijn ziekenhuis, dus dat is sowieso geen optie. 

Daglichtlamp

Daglichtlamp

21-10-2023 om 15:30 Topicstarter

Treurniet schreef op 21-10-2023 om 15:18:

Er zijn toch genoeg met een restitutiepolis? Google maar eens.

Vorig jaar al nauwelijks met een echte restitutiepolis, toen waren het er nog vijf. https://www.zorgwijzer.nl/zorgpremie

Daar valt er nu dus in elk geval al eentje van af, en dat was de laatste van de grote maatschappijen die hem nog aan bood.

Daglichtlamp

Daglichtlamp

21-10-2023 om 15:31 Topicstarter

_Audrey schreef op 21-10-2023 om 15:23:

Wij kregen dit jaar, via het werk van man, bij CZ veel korting op de aanvullende verzekeringen. Als dat weer zo is blijf ik daar wel verzekerd.

Bij die goedkope verzekeringen is vaak geen contract met mijn ziekenhuis, dus dat is sowieso geen optie.

Hier vooral via het werk extra fysio behandelingen via CZ.

_Audrey schreef op 21-10-2023 om 15:23:

Wij kregen dit jaar, via het werk van man, bij CZ veel korting op de aanvullende verzekeringen. Als dat weer zo is blijf ik daar wel verzekerd.

Hier zelfde als jij . Maar wij hebben dit jaar de AV  ( CZ met collectiviteitskorting )  allebei niet gebruikt .  Tandarts wel ( mijn man dan ) , maar dat is een aparte verzekering.

Wij zitten er aan te denken de AV op te zeggen en alleen basis en tandarts te houden. Scheelt sowieso dan 325 euro op jaarbasis  .

Maar ik ben er nog niet helemaal uit .

Ik heb de tandarts eruit gegooid toen ik ontdekte dat àls ik het volledige bedrag zou declareren, dat maar een paar tientjes zou opleveren (maximaal te declareren bedrag min de betaalde premie over een jaar). Nu zet ik elke maand zelf een bedragje in een potje op mijn spaarrekening voor het geval dat... 

Ik kijk elk jaar wel even maar eigenlijk blijf ik elk jaar bij unive. 

Daglichtlamp

Daglichtlamp

21-10-2023 om 16:42 Topicstarter

Tandarts had ik afgelopen jaar al op bezuinigd. Het blijft lastig. Heb wel redelijk wat fysiotherapie nodig, maar volgende jaar kan dat de eerste helft waarschijnlijk grotendeels uit een chronische indicatie.

Al jaren Zekur, ik met aanvullende tandverzekering zolang ik nog 4x per jaar naar tandarts ga; met hoogste eigen risico. Man betaalt al meteen per maand (laagste) eigen risico. Heel tevreden, als er iets is goed telefonisch bereikbaar en goede uitleg of 't wordt uitgezocht. Specialisten/ziekenhuizen in woonplaats en binnen 40 km ruim voorhanden

Ik zit bij de FBTO en heb daar een Basis naturapolis met aanvullende tandartsverzekering. Die laatste kan bij mij wel uit. Ik heb geen andere aanvullende verzekeringen, de anticonceptiepil slik ik niet meer, heb geen bril/lenzen en heb al jaren geen fysio meer nodig gehad. 

Het bevalt op zich goed, maar voor volgend jaar wil ik wel alert zijn op de contractering van de ziekenhuiszorg. 

DSW waarschijnlijk weer. Niet per se omdat dit de goedkoopste is, maar omdat zij als enige echt het belang van de patiënt voorop proberen te zetten. Is ook de enige zorgverzekering die niet mee wil doen aan de commerciële ratrace.
https://www.dsw.nl/Consumenten/onderscheidend

Ik wacht tot de premies bekend zijn:
https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

Meestal als je enige jaren blijft zitten bij een bepaalde polis wordt die steeds onaantrekkelijker.

ik vergelijk met zo'n vergelijkingsmateriaal en kies dan.

ik heb collectiviteitsverzekering bij De Friesland. Daardoor extra beurten bij de fysio, en die heb ik wel nodig. Bevalt altijd goed, nooit gedoe, kan overal heen.

Ik zit bij ONVZ. Zij hebben geen volledige restitutiepolis maar eigenlijk wel altijd vrije artsenkeuze. Ik heb nu nog een aardig aanvullend pakket maar ik ga eind van het jaar voor een goedkoper pakket.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.