Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Ziekenhuistas (niet voor zwangeren)

Door wat recente ervaringen in mijn omgeving met plotselinge ziekenhuisopnames heb ik mij bedacht dat een ziekenhuistas voor noodsituaties wel handig is. 

Nachtkleding, basic toiletspullen, eventuele medicijnen, oordopjes en oplader voor telefoon had ik al bedacht. 

Mis ik nog iets essentieels? Het is echt bedoelt voor nood en niet voor een geplande opname.


Ondergoed, sokken, zakdoekjes en een flesje water.

Medicijnen zijn goed bedacht, maar let erop dat deze 'over de datum' gaan. Ikzelf zou eerder een lijst van medicatie met de doseringen in de tas stoppen.

Een paar slippers/pantoffels/dikke sokken met noppen.
Reservebril of leesbril, indien je die gebruikt.
En een pen (die heb je altijd nodig als je hem niet bij je hebt).

Zou ik niet standaard klaar willen hebben staan, altijd een sta in de weg. Als je dan onverwacht opgenomen wordt heb je geen tijd/gelegenheid om die tas te pakken. 
Recent bij mijn (schoon)ouders 2 spoedopnames gehad. Moeder werd van straat geraapt, in de ambu geschoven en daar ging ze. Een eventuele tas zou dan thuis hebben gestaan.  De meeste essentiële dingen heeft het ziekenhuis voor je en later kan familie wat brengen wat je nodig hebt. 
Schoonouder was niet aanspreekbaar, als daar een tas had gestaan die mee moest was dat ook niet gelukt en alles was voorradig in het ziekenhuis. 

Waarom zou je medicijnen meenemen naar een ziekenhuis? Muv van zeer specifieke medicijnen hebben we genoeg medicijnen daar liggen

in principe hebben we voor onze patiënten alles om de eerste 24 uur prima door te komen. Noodtandenborstel, gratis televisie, als je echt geen kleding heb een operatiehemdje.   Daarna kan iemand vast wel wat brengen toch?

absor schreef op 09-02-2024 om 10:14:

Waarom zou je medicijnen meenemen naar een ziekenhuis? Muv van zeer specifieke medicijnen hebben we genoeg medicijnen daar liggen

in principe hebben we voor onze patiënten alles om de eerste 24 uur prima door te komen. Noodtandenborstel, gratis televisie, als je echt geen kleding heb een operatiehemdje. Daarna kan iemand vast wel wat brengen toch?

Herinner me wel van mijn eigen laatste geplande dagopname dat er gevraagd werd eigen medicatie mee te nemen en dan liefst voor 2 dagen zodat er tijd was (als ik toch langer moest blijven) om de medicatie op de afdeling te krijgen.  Zo gezegd zo gedaan.

Nou was er 1 ding wat ik soms moet gebruiken (een rectiole) waarvoor ze liever een neusspray of injectie willen hebben voor het geval het nodig zou zijn.  Dus dat werd aangevraagd bij de ziekenhuis apotheek.  Toen ik alweer naar huis mocht was dat ding nog niet op de afdeling. 

Zelf medicatie meenemen kan dus zeker zinvol zijn. 

Daar zou ik dus ook niet speciaal een tas voor klaar zetten. Toen ik 2 jaar geleden een operatie had en in principe dezelfde dag weer naar huis zou gaan had ik ook geen pyjama, tandenborstel enz mee. Die heeft mijn man gewoon 's avonds gebracht.

ik ben een paar jaar terug met spoed 3 dagen en nachten opgenomen en had werkelijk alleen de kleren om mijn lijf en mijn telefoon bij. Ik kreeg in het ziekenhuis een operatiehemd en dikke sokken om aan te doen en zelfs netonderbroekjes. Ook een oplader bij een zuster kunnen lenen om telefoon op te laden. Ik had niemand die mij spullen kon komen brengen. Ik zou me er niet druk om maken, ze zorgen goed voor je. Ze hadden ook een taxi voor mij gebeld om me naar huis te brengen en heb die bij thuiskomst betaald. Zelfs mijn portemonnee lag nog thuis.

Het lijkt mij vooral relevant als je iemand in je nabije omgeving hebt die van jou een huissleutel heeft, weet waar ze belangrijke dingen kunnen vinden bij jou in huis (kleding, medicijnvoorraad, etc.), en zo voor jou wat kunnen ophalen mocht het nodig zijn. Een lijstje met contactgegevens en eventueel zelfs wachtwoorden kan ook nog wel een aardige toevoeging zijn.
En misschien kan het sowieso handig zijn om altijd een dagvoorraadje medicijnen bij je te hebben in handtas of jaszak zodat je die altijd bij je hebt als je onverwacht wordt opgenomen (of onverwacht niet thuis komt door een andere reden).

Ik snap je wel. Ik zou het niet zo fijn vinden wanneer iemand door mijn kast gaat sneupen om spullen te zoeken die ik in het zh nodig heb. 
Dat wil zeggen: als diegene mijn vader zou moeten zijn bijvoorbeeld. Mijn vriend is prima (wonen niet samen). 
Ik heb wel eens onverwachts in het zh moeten blijven, dan is het wel fijn dat iemand alleen maar die tas hoeft te pakken. 
Nou heb ik een LAT-relatie dus er staat hier vrijwel altijd een tas met mijn spullen ‘klaar’. 

Ik vind het fijn om mijn eigen zeep te hebben. Iets van een crème voor handen en gezicht. 
Een badjas oid is ook fijn, je moet over de gang naar de douche.
Denk er aan dat de deur altijd altijd open staat, ik voelde me hoogst ongemakkelijk in mijn string dus man heeft een paar boxers voor me gekocht. Bij mij moest bij veel onderzoeken mijn beugelbh uit. Als je de hele dag in je bed ligt, is een beugelbh ook niet zo prettig. Een paar basic bh-topjes is wel fijn om te hebben.
Ik ben een echte lezer en had ook mijn ereader meegenomen, maar dat kan je niet alvast in je tas doen. 

Het lijkt me vooral relevant voor mensen zoals mijn vader, die gemiddeld vier keer per jaar onverwacht moet worden opgenomen. De meeste mensen worden 60 zonder dat dat überhaupt een keer gebeurt.
Schoon en heel ondergoed aanhebben lijkt me voldoende.

Ik ga ook een tas klaar zetten met spullen die ik mee wil nemen naar het ziekenhuis. Er zou bij mij maar één iemand zijn die spullen zou kunnen brengen naar het ziekenhuis en die woont niet bepaald om de hoek. Nu hoeft ze alleen maar de tas te pakken i.p.v. het hele huis door om alles bij elkaar te zoeken.

Ik heb ook pyjamajasjes gekocht met korte mouwen en een knoopsluiting, dit is iets wat je vaak wel op internet moet bestellen en daar wil ik niemand anders mee opzadelen. Ondergoed en sokken kan je overal wel kopen maar 'ouderwetse' pyjamajasjes bijna niet meer (heb ook een grotere maat nodig).

Ik heb een lijstje gemaakt met de dingen die ik mee wil nemen mocht ik langere tijd in het ziekenhuis opgenomen worden. Hebben ze daar bv een fohn, nagelschaartje, scheermesjes, shampoo, conditioner, dagcreme enz.

Het was wel even confronterend want gezien mijn leeftijd is het voor mij geen ver van mijn bed show.

Heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen en vraag me bijvoorbeeld af of ze de haren op je bovenlip harsen of dat ze je er gewoon zo bij laten liggen als je niet in staat bent om het zelf bij te houden?

Waarom zou je als gezond persoon een zh tas willen.
Bezoek kan niets meenemen? Winkels sluiten definitief als je opgenomen wordt? Zelf ook eens met spoed opgenomen en geopereerd. kan me niet herinneren dat ik me een seconde druk heb gemaakt om spulletjes. 

Ik zou dus niet zo vaak bezoek krijgen, diegene zal ook niet zo vaak kunnen komen gezien de afstand en de openbaar vervoerskosten. 

Wanneer je opgenomen wordt in het ziekenhuis ben je op dat moment natuurlijk eventjes niet meer gezond.

Ik vraag me eigenlijk af of ze de was voor je doen in het ziekenhuis? Tegen betaling natuurlijk.

Jamaarnee

Jamaarnee

09-02-2024 om 12:01 Topicstarter

Bedankt voor de tips!
Sokken, zakdoekjes, lijstje van medicijnen en pen gooi ik er ook bij.

Een discussie over de zin en onzin van een tasje voor het gemak ga ik verder niet voeren. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.