Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Ziek melden menstruatie

Ik ben sinds een tijdje gestopt met de pil en dit is de tweede menstruatie die ik nu heb sindsdien maar het is zo extreem dat ik twijfel op mij ziek te melden op het werk. Elk uur moet ik een nieuwe tampon in. Ik durf de deur niet uit, bang dat ik doorlek. Zouden jullie je hiervoor ziek melden op het werk? 

Melden jullie je weleens ziek voor de menstruatie? Het voelt voor mij heel raar om mij hiervoor ziek te melden..


Wat is het probleem van elk uur een nieuwe tampon in doen? Of je dat nu thuis moet doen of op je werk..
Als ik me verschrikkelijk ziek zou voelen van m’n menstruatie zou ik me ziek melden. Maar niet omdat ik zoveel bloed. 
Tip voor de langere termijn: schaf een menstruatiecup aan. Is even wennen en handig mee worden maar daarna wel (vind ik) veel fijner op zware dagen. Op lichte ook trouwens. 

Ik heb het ook gehad toen ik net mijn koperspiraal had, ik deed een super tampon in en een maandverband. Ik moest ook veel verschonen maar voel mij er dan toch niet prettig bij om mij ziek te melden daarvoor. 

Je bent er dus niet ziek van? 
Voor eventueel doorlekken kun je toch ook voor de zekerheid een inlegkruisje of dun maandverband gebruiken? 
Of menstruatie-ondergoed? (hier heb ik zelf nog geen ervaring mee, maar schijnt goed te werken). 

En dagje thuis werken is geen optie?  Als de aard van het werk het toelaat kan je dat ook overwegen. 

Nee, zeker niet. Wel als ik er dusdanig ziek van ben, dat ik niet kan werken (enorme buikkrampen ofzo die niet met een asperientje te bedaren zijn). Hevig bloedverlies zou voor mij zeker geen reden zijn. Lastig, vervelend, maar geen reden tot ziekmelden.

Als je een groot maandverbandje erbij draagt kun je toch gewoon elk uur wisselen op je werk?

en met wat ibuprofen, super tampon en maandverband? Zo’n AC heb ik ook vrij heftige menstruaties, maar in deze combi is het te doen. 

Heda

Heda

06-09-2022 om 13:40 Topicstarter

Thuis werken kan ik helaas niet, anders was dit zeker een optie.

Echt ziek met koorts ben ik niet nee, wel enorme buikpijn wat ik nog nooit eerder heb gehad. Ik heb paracetamol en ibuprofen genomen maar het komt er nog doorheen. Ik lig op de bank, voor de rest doe ik niks.

Maandverband vind ik overigens echt vies en zit ook totaal niet lekker, dit gaat mij heel erg irriteren.

Het is opzich geen probleem natuurlijk om elk uur tampon te verwisselen maar ik ben enorm bang dat ik doorlek en voel me ook vies. Het voelt voor mij oog tegenstrijdig om me ziek te melden maar werken zie ik ook niet echt zitten op deze manier. Kan ook niet op elk moment naar het toilet..

Ga je je dan vanaf nu élke maand een week ziek melden?

Doos tampons mee, eventueel maandverbanden mee, zwarte broek aan (vooral geen licht-gekleurde) en gaan.

Als je er niet ziek van bent, zou ik me niet ziekmelden. Als je je echt te onprettig voelt om te gaan werken kan je altijd nog een vrije dag opnemen.

Doorlekken lijkt me vervelender dan een maandverband in je onderbroek. Tampon + maandverband met vleugels en doorlekken zal minimaal zijn.

Ligt aan je werk en de mogelijkheden om naar het toilet te gaan. 
Als je burchauffeur bent: ziek melden. Maar werk je op kantoor: gaan. Dan maar wat minder productief. 

Neem je de pijnstillers wel regelmatig in? Je moet niet denken: "oh de pijn is minder dus ik hoef nu geen pijnstiller". Je moet de 'spiegel' hoog houden. Dus 4x per dag 2 tabletten van 500mg paracetamol. Doe dit maximaal 3 dagen. 

Zo'n hevig bloedverlies, daar kun je je best naar van voelen natuurlijk, dat doet wel iets. Mijn allerlaatste menstruatie was zo hevig, toen durfde ik ook nauwelijks de deur uit. Maar dat was gelukkig in het weekend. Of je je ziek moet of kan melden kan een ander niet voor jou bepalen, alleen jij weet of je wel of niet in staat bent om te werken.

En voor hierboven met je: "ga je je nu iedere maand ziekmelden?", wat een onnodige kutreactie. Misschien even lezen voortaan. Ze is net gestopt met de pil, en dit is de tweede menstruatie sindsdien, dus het kan nog heel goed veranderen. Als haar menstruatie zo hevig blijft kan ze langs de huisarts, want dan kan er iets anders aan de hand zijn.

Heda

Heda

06-09-2022 om 13:58 Topicstarter

Marty1984 schreef op 06-09-2022 om 13:43:

Ga je je dan vanaf nu élke maand een week ziek melden?

Doos tampons mee, eventueel maandverbanden mee, zwarte broek aan (vooral geen licht-gekleurde) en gaan.

Natuurlijk niet.. Ik ben net gestopt met de pil, dus mijn lichaam moet nog wennen waardoor mijn menstruatie denk ik zo hevig is. 

In je OP heb je het alleen over hevig bloedverlies. Daarmee zou ik wel gaan werken. Elk uur je tampon verschonen is geen ramp en maandverband/menstruatieondergoed erbij gebruiken ook niet. Ik weet niet beter (helaas).
Daarna zeg je dat je er ook ziek van bent. Dat verandert de zaak natuurlijk.

Heda

Heda

06-09-2022 om 14:03 Topicstarter

Rosehip schreef op 06-09-2022 om 14:01:

In je OP heb je het alleen over hevig bloedverlies. Daarmee zou ik wel gaan werken. Elk uur je tampon verschonen is geen ramp en maandverband/menstruatieondergoed erbij gebruiken ook niet. Ik weet niet beter (helaas).
Daarna zeg je dat je er ook ziek van bent. Dat verandert de zaak natuurlijk.

Nee ik zeg niet dat ik er ziek bij ben. Echt ziek ben je (vind ik) met koorts, moe, slapen etc. Ik heb nu erge buikpijn waardoor ik gewoon vrij weinig kan naast het bloedverlies.

Hierdoor voelt het voor mij ook tegenstrijdig om mij ziek te melden, ik ben (gelukkig) nooit ziek. Ik heb eigenlijk hoop dat het in de loop van de dag minder word en dat ik gewoon kan werken morgen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.