Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Voel me niet oké, maar wanneer naar huisarts?

Hoi allen,
Ik las zojuist mee met een ander topic waardoor ik heel erg aan het twijfelen ben. 
Het volgende is aan de orde. Ik voel me niet oké, niet stabiel. Al een tijdje met ups en downs (jaartje). Snel van slag, somber en zie het negatief in. Soms echt heel somber. Soms geen zin meer in het leven. Nu is er ook nog iets in de privésfeer heel heftigs aan de hand sinds vorige week (een ouder zeer erg ziek). Sindsdien gaat het nog wat slechter. Huil veel. Maar ja dat is logisch natuurlijk.
Ik was er echter toch net over uit om naar de huisarts te gaan (met grote tegenzin, bang om niet serieus genomen te worden dus al heel wat voor mij dat ik dit besloot), maar nu las ik in het andere topic dat iemand zei: dalen, ook hele diepe, horen bij het leven. Ja, dat denk ik ook.. heb ik er dan wel “recht” op om naar de huisarts te gaan? Die heeft het vast al zo druk. En wat valt er te doen? Iedereen heeft dit wel.. het hoort bij het leven. Ook ziekte en heftige dingen.
Zo gaat dit dus in mijn hoofd en ik ben wat radeloos nu. Ik wil nooit iemand anders graag belasten (zo ook opgevoed).

verder werk ik ook fulltime en heb ik vier kinderen (basisschoolleeftijd). Vage lichamelijke klachten. Ook een verhuizing binnenkort. Dus ja logisch, dit zou voor iedereen pittig zijn denk ik dan. Het hoort er bij. 

ik hoor graag jullie mening.. Hopelijk zijn jullie wat lief voor me, ik zit er al wel enigszins doorheen😘


Och lieverd! 
Wat heftig allemaal! Ga inderdaad naar de huisarts en vraag om hulp!
Misschien helpt het je om het (hier ?) van je af te schrijven, maar wees niet bang om professionele hulp te vragen.

Sterkte 

Natuurlijk heb je recht op hulp! Gewoon bellen en doe het meteen zodat je niet weer gaat twijfelen.

Vergelijk jezelf niet zo met anderen en bagatelliseer je gevoelens niet zo. Het doet er helemaal niet toe of iemand anders het zwaar zou hebben met fulltime werken, vier kinderen en een verhuizing, het gaat om jou!

Wees lief voor jezelf, zo te lezen heb je heel erg veel op je bordje. Lukt het je om je privé wel door mensen te laten helpen? Laat mensen toe die graag wat extra's voor je willen doen en ga zeker naar de huisarts.

Durf om hulp te vragen, ook een mooie les om aan je kinderen mee te geven.

Dikke knuffel

Je hebt altijd het recht om je huisarts te bellen. Als hij/zij bepaalt dat hij/zij niets voor je kan doen, dan weet je dàt in ieder geval. Maar je hoeft echt niet te wachten tot je suïcidaal bent of doordraait. In ieder geval heel veel sterkte gewenst.

Natuurlijk horen pieken en dalen bij het leven,  maar dat wil niet zeggen dat je dan geen hulp mag vragen bij die dalen!

 Gewoon de huisarts bellen hoor, ze zijn er ook voor dit soort dingen 

Heel goed als je contact opneemt met de huisarts, zeker omdat je je al langere tijd somber voelt.

Met de huisarts kan je kijken of er lichamelijk bepaalde vitamine tekorten zijn bijvoorbeeld en wellicht gesprekken opstarten bij de POH-GGZ.

Soms zijn er omstandigheden of momenten in het leven dat het zwaar is. Daar mag en kan je gewoon hulp bij vragen!

Dalen horen bij het leven, net als pieken, maar niemand zegt dat je ze alleen moet overwinnen

nlies schreef op 14-09-2023 om 12:43:

Dalen horen bij het leven, net als pieken, maar niemand zegt dat je ze alleen moet overwinnen

Eens! Het kan echt enorm helpen om even met een onafhankelijk persoon te spreken/sparren. Soms is een/enkele keren al voldoende om de warboel is je hoofd te ontwarren. 

als ik twijfel over iets dan bel ik de huisartsenpraktijk. Je krijgt eerst een assistent aan de telefoon en zij vraagt altijd wat de klachten zijn. Ik geef soms ook aan; dit is  mijn klacht. Moet ik een afspraak maken of kan ik het nog even aankijken? 

In jouw geval zou ik trouwens niet twijfelen!  Er zijn al goede adviezen gegeven,  ik hoop dat je inmiddels een afspraak hebt kunnen maken. 
Sterkte !

Zeker bellen! Bij de huisarts hebben ze ook praktijkondersteuners voor dit soort dingen.

Je klinkt als iemand die eerder te laat dan te vroeg aan de bel trekt.

Ga naar de huisarts en laat hem/haar beoordelen of hulp nodig is.

Als jij al een jaar wisselend in je vel steekt en je voor je gevoel in de gevarenzone bevindt en er komt nu een heftige gebeurtenis bij, lijkt het mij heel goed om nu aan de huisarts voor te leggen wat het beste is om te doen. Beter nu dan te wachten tot je er helemaal vanaf ligt! Voorkomen dat het erger wordt is beter dan uiteindelijk uit een heel diep dal te moeten klimmen! Ik zou denken dat de huisarts, als professional, het ook verstandig vindt om dat eens serieus af te wegen. En  als jullie samen tot de conclusie komen dat jou veerkracht het nog wel toelaat om het nog een tijdje aan te zien: des te beter. 

Ik ging met (voor mijn gevoel) heel klein lichamelijk probleem naar de huisarts en kreeg op mijn kop dat ik niet eerder was gekomen. Ik was namelijk maar net op tijd was voordat dat wat heel klein leek, onaangenaam groot en slecht te behandelen werd. Een huisarts behandelt liever iets waarvan de behandeling nog goed te doen is, dan te moeten doorsturen omdat het al uit de hand loopt. Daar is hij/zij waarschijnlijk huisarts voor geworden.

Zeker bellen! Dan kun je misschien voorkomen dat het erger wordt. Als je je nu al zo vervelend voelt en er komt ook nog een verhuizing aan, dan lijkt me dit de perfecte tijd om een afspraak te maken 👍🏻
Sterkte!! 🌸

Misschien zit je in de overgang?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.