Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Vinden jullie dat zorgpremie betalen hetzelfde is als recht hebben op een een bril, gehoorapparaat of fysiotherapie ?

bril.jpgVoor het einde van het jaar nog even snel de brilvergoeding van je verzekering opmaken of je niet gebruikte fysiobehandelingen nog even 'opmaken' .

Als het in je ( aanvullende ) verzekering zit , vind je dan ook dat je het altijd moet gebruiken ?  Omdat je er voor betaald hebt ? Omdat je er recht op hebt ?

Wat vinden jullie ?

https://www.ad.nl/gezond/zorgverzekeraars-suggereren-dat-hoortoestellen-en-brillen-als-het-ware-gratis-zijn-is-vorm-van-misleiding~a7949839/


Nee ik vind dat een absurde opdrijving van de zorgkosten.

LostJellyfish83

LostJellyfish83

28-10-2022 om 10:26

Nee. Ik heb wel een aanvullende verzekering voor fysiotherapie,  maar dat dit jaar niet nodig gehad. Waarom zou ik er dan naartoe gaan? Raar dat mensen dat kennelijk doen. 

Waarom naar een fysio gaan als je niks mankeert, dat heeft toch geen zin?

Brilvergoeding? Dan heb je ook een hoge verzekeringskosten en premie, die bril is goedkoper dan de extra premie die je betaald.

Vanuit beide kanten begrijp ik de oproep, de belangen zijn tegengesteld, dat heb je met een commercieel systeem.

Ysenda schreef op 28-10-2022 om 10:27:

Waarom naar een fysio gaan als je niks mankeert, dat heeft toch geen zin?

Brilvergoeding? Dan heb je ook een hoge verzekeringskosten en premie, die bril is goedkoper dan de extra premie die je betaald.

Vanuit beide kanten begrijp ik de oproep, de belangen zijn tegengesteld, dat heb je met een commercieel systeem.

Ik ben brildragend maar heb er geen vergoeding voor in mijn verzekeringspakket.

Heb het eens nagerekend en kwam inderdaad tot de conclusie dat ik beter zelf kan sparen voor een nieuwe bril, dan ben ik goedkoper uit. Ik ga trouwens echt niet elke twee jaar om een nieuwe.

Daar hou ik me eerlijk gezegd helemaal niet mee bezig, ik heb een aanvullend pakket voor fysio en tandarts, maar dat is meer voor de ' wat als' waar ik in het verleden wel eens last van heb gehad. Dat liep toen behoorlijk in de papieren en daarom enkel deze twee toevoegingen aan de basisverzekering. 
Bril en lenzen betaal ik zelf ( lenzen 150,- per half jaar, nieuwe bril in de 2-3 jaar) en is ook nodig ( -7, dus zonder is geen optie)

Maar ik ga echt niet naar de fysio zonder reden en de tandarts zie ik liever ook niet te vaak  

Nee ik vind dat kapitaalvernietiging. De zorgkosten rijzen al de pan uit. Die bril betaal ik 1x in de 3 of 4 jaar zelf, en de tandarts trouwens ook.

Ik heb wel een aanvullende zorgverzekering. Omdat zowel oudste als ik een flinke oogafwijking hebben en daardoor dure glazen. Ook heb ik regelmatig gebruik gemaakt van fysio, dus daarmee kon het wel uit. Nu is oudste 18 geworden en moet ik de situatie eigenlijk even opnieuw bekijken aangezien ze nu niet gratis meer is meeverzekerd.
Overigens vind ik het wel vervelend dat een bril niet in de basisverzekering zit. Zonder bril zie ik echt niets, ik heb -12 met cilinder. Het is niet dat het een mode-item voor me is.

Nee ik zou wel gek zijn om dingen te laten behandelen die niet echt nodig zijn.  Bij mijn dochter wordt er wel volgende maand nog een tandheelkundige ingreep gedaan die nodig is maar best nog even kan wachten. Dit jaar is haar eigen risico al op door andere oorzaak en dan komt die behandeling niet voor het eigen risico als ze wacht tot volgend jaar dan moeten we het wel zelf betalen. 
Dat zie ik meer als slim plannen. 

Brilvergoeding is zo laag dat ik dat onzin vind. Fysio vind ik veel te weinig (slechts 18 beurten per jaar) dus die gaan sowieso op. 

Ik maak de kosten als ze nodig zijn. Waarom zou je naar de fysio als je nergens last van hebt? Het kost veel tijd en voor de lol hoef je het niet te doen.

Een aantal jaar geleden had ik een AV voor fysiotherapie en EB kraamzorg. Toen heb ik wel een voorraad contactlenzen gekocht en gedeclareerd. Het jaar erop had ik geen AV meer nodig. 

Ik heb bij een zorgverzekeraar gewerkt en dit gebeurd echt heel vaak. Mensen bellen met de vraag wat ze nog 'tegoed' hebben. 

redbulletje schreef op 28-10-2022 om 10:56:

Brilvergoeding is zo laag dat ik dat onzin vind. Fysio vind ik veel te weinig (slechts 18 beurten per jaar) dus die gaan sowieso op.

Voor jou misschien te weinig, maar voor anderen niet. 

Ik heb nog iets van 4 keer fysio open staan, maar die heb ik nog op reserve staan. Moet best wel vaak er heen, en heb deze nog staan mocht het nodig zijn. Op dit moment niet, maar kan volgende week zo weer anders zijn. Zit er wel over te denken om volgend jaar meer te gaan verzekeren. 

Tja, dit is een logisch gevolg van marktwerking in de zorg. Zorgkosten rijzen dan wel de pan uit maar alsnog maken de zorgverzekeraars dikke winsten. 

Ik heb een aanvullend pakket met brilvergoeding en veel te ruim (voor mij dan) fysiobehandelingen. Maar ik heb dat pakket vanwege een andere reden.

Ik wacht niet een weekje langer als ik vind dat ik naar de fysio moet, maar opmaken nee. Dat gaat me dit jaar niet eens meer lukken, geloof ik. Ik heb over het algemeen wel betere dingen te doen met mijn tijd dan de fysio.

Als ik een nieuwe bril moet, zal ik ook zeker de brilvergoeding inzetten. Maar ik ga niet express nog snel even in december. Ik heb ook niet elke 2 jaar een nieuwe bril nodig en ik moet ook nog genoeg bijleggen nu.
Voordat ik dit aanvullende pakket had, betaalde ik mijn brillen en lenzen gewoon zelf.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.