Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Twijfel.., stoppen met de pil en vragen huisarts hormoonbehandeling?..

Ik ga zeker binnenkort naar de huisarts, maar stel deze vraag ook hier om hopelijk ervaringen/tips van anderen te lezen.
Zal proberen kort even uit te leggen..  ik was een aantal jaar gestopt met de pil, maar toch weer begonnen vorig jaar omdat de migraine weer terugkwam (elke maand een week). Migraine is door frovitriptan wel te dempen,  maar goed functioneren is dan wel moeilijk . Daarbij erge gewrichtspijn, ook elke maand, in diezelfde week. Nu slik ik de pil zolang mogelijk als lukt door (op advies huisarts), als ik stop (vanwege doorbraakbloeding) begint de migraine op dag 3 en de gewrichtspijn ook.
Ik vraag me nu af of het beter is om hormonen te gaan vragen in plaats van de pil te blijven slikken, want helemaal niets lijkt me geen goed plan. Ik ben 45. De pil heeft ook weer voor en nadelen.. Kortom ik twijfel..

De pil zijn ook hormonen, dus ik denk niet dat dat veel uitmaakt. Wel rot zeg, zo veel migraine Er zijn ook pillen ter preventie. 

dageraad

dageraad

19-07-2021 om 17:16 Topicstarter

ja klopt dat kan ook nog...,  andere medicijnen vragen tegen migraine om te voorkomen. Bedankt voor de tip.

Liefst zou ik weer stoppen met de pil, maar ik lees dat hormoontherapie lager is gedoseerd. Op zich beter, maar lees ook dat soms dus minder goed werkt. Pil geeft stabiel hoger de hormonen af. 
Ik twijfel, want functioneer nu redelijk goed behalve dan in de stopweek.

SugaryPanther19

SugaryPanther19

19-07-2021 om 21:18

Mijn advies: probeer zoveel mogelijk hierover te weet te komen via internet, lotgenoten groepen op Facebook e.d..

Check welke pil je nu gebruikt vs andere typen anti-conceptie - andere soorten pil maar bv ook de mirene. En wat er bekend is over hun effect op migraine.

En ga ook praten met meerdere specialisten op dit gebied. UIt de medische wereld, maar misschien ook een voedingsdeskundige. 

SugaryPanther19

SugaryPanther19

19-07-2021 om 21:19

Of inderdaad stoppen met anti-conceptie en specialistische hulp zoeken op gebied van migraine, hetzij in Nederland of de meest gerenommeerde expert internationaal. Dat kan nogal eens schelen in kennis en aanpak.

dageraad

dageraad

20-07-2021 om 14:04 Topicstarter

Ga ik doen. Bedankt!

Mag ik vragen wat voor soort migraine je hebt? Bij sommige migraine mag je zelfs de pil (met twee soorten hormonen) zelfs niet slikken.

Heb je een bloedonderzoek laten doen naar je schildklierwaardes? Het kan best zijn dat daar iets mis mee is en er wisselwerking bestaat met de pil die je nu slikt.

QuarrelsomeSnail25

QuarrelsomeSnail25

03-08-2021 om 00:46

Als ik op de naam van de TO klik, zie ik wel het aantal likes en berichten, maar ik kan die dan vervolgens niet aanklikken. Is de TO wellicht weer uitgeschreven? (omdat ze ook niet meer reageert)

Hen74 schreef op 03-08-2021 om 00:46:

Als ik op de naam van de TO klik, zie ik wel het aantal likes en berichten, maar ik kan die dan vervolgens niet aanklikken. Is de TO wellicht weer uitgeschreven? (omdat ze ook niet meer reageert)

Ik zie nu pas dat het bericht voor mij al van 25 juli is. Maar het staat wel bij de actieve topics. TO heeft dit topic op 19 juli gemaakt. Goed dat je dit opmerkt want mijn reactie had misschien geen nut meer, alleen zag ik dat niet.

QuarrelsomeSnail25

QuarrelsomeSnail25

03-08-2021 om 00:56

Ik heb het even aan een mod gevraagd. 

QuarrelsomeSnail25

QuarrelsomeSnail25

03-08-2021 om 01:17

TO is er blijkbaar nog, zegt een moderator. Heeft alleen haar profiel afgeschermd. Hopen dus dat ze nog reageert. Ik als migrainepatiënt heb ook nog wel een rits adviezen. 

Ben anderhalve maand of zo gestopt (moest van huisarts op 52 jarige leeftijd). Voel me GVD 10 jaar ouder... gewrichtspijn, handen, knieen, enkels, voeten, vocht vasthouden, dikke enkel vol vocht, gewichtstoename. Wat.een.fokking.ellende! Ik moet het drie maanden aanzien, kijken of het lichaam het zelf opknapt, anders ga ik (weer) aan de hormonen. Dit ga ik niet trekken op deze manier....

tegen migraine wil elke dag een tablet vitamine B2 100 mg ( Holland and Barett) ook vaak helpen, wel minstens 2 maanden volhouden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.