Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Schimmel/kalknagel behandelen

Ik heb een flinke bruine verkleuring in mijn grote teennagel en ik vermoed dat dat een beginnende schimmelnagel is. Volgens Google moet je dat niet op z’n beloop laten maar de meeste middeltjes die ervoor op de markt zijn schijnen ook niet helpen. Wat is wijsheid? Naar een pedicure (kan die er wel echt iets aan doen)? Naar de huisarts? Aankijken? Laten laseren?


Ik heb het ook op zijn beloop gelaten maar daar werd ik toch niet blij van. Ik kreeg het vorig jaar toen ik meerdere operaties achter elkaar had. Ik vermoed een weerstandsdingetje.
Uiteindelijk (toen ik mezelf weer in zulke bochten kon wringen) ben ik elke dag een voetenbad gaan nemen met veel azijn en daarna smeerde ik alles in met anti-schimmelcrème tegen voetschimmel. Mijn hele nagel verdween, ik vijlde er steeds wat af en op een gegeven moment was die hele nagel weg 😱 gelukkig was het een kleine nagel. Aan die ene teen die ooit scheefgegroeid is en dus een ideale broedplaats was. De vijl is van glas en die kookte ik uit.
Nu smeer ik weer regelmatig met mijn vette voetenzalf van Gehwohl waarvan ik vermoed dat het preventief werkt. Soms week ik mijn voeten vooraf in Gehwohl voetbad. Ik ga dan lekker op het aanrecht zitten en week mijn voeten in de gootsteen  

niks doen is geen optie.
Pedicure kan zeker wel wat, al was het maar door goed vijlen.
Zelf heb ik uiteindelijk bijna een jaar zware medicatie geslikt om het weer weg te krijgen.

Ik smeer al sinds tijden zo’n spulletje van de drogist erop maar heb ook niet het idee dat het helpt. 
Kreeg als tip smeren met vicks maar ook dat lijkt niet veel te doen. Het zijn bij mij de nagels van mijn beide grote tenen verder niet. 

Ik heb ook medicatie gehad nadat niks hielp, maar dat is heftig spul. Uiteindelijk na 1,5 maand gestopt omdat ik er gewoon depressief van werd. Was alsnog grotendeels weg, dus niet helemaal voot niks, maar dat spul neem ik echt nooit meer.

mut

mut

31-08-2022 om 21:46

Huisarts, pillen slikken. Ik heb 4 mnd medicatie gebruikt en ik denk dat het weg is

Oe jongens...die medicatie is buitengewoon slecht voor je gezondheid. Mijn huisarts wilde het mijn man niet voorschrijven. Middel is erger dan de kwaal.

Medicatie is wel heftig spul, zegt onze huisarts. Mijn man heeft een aantal kalknagels en is sinds een tijdje een middel van de drogist aan het smeren en daarbij aan het vijlen. Het gaat heel langzaam, maar er zit wel verbetering in.
Even dat middel opgezocht: Mycosan. Daar zit ook een set vijltjes bij.

Herfstappeltaart schreef op 31-08-2022 om 21:55:

Oe jongens...die medicatie is buitengewoon slecht voor je gezondheid. Mijn huisarts wilde het mijn man niet voorschrijven. Middel is erger dan de kwaal.

Nou, precies dat. Bij voorkeur schrijft hij het niet voor.

Mijn grote teennagels zijn ook al heel lang schimmelnagels. Heb wel eindeloos behandeld met zo'n spulletje wat je er iedere dag op moest smeren, maar zonder resultaat.
Volgens Thuisarts kan het geen kwaad, dus ik maak me er nu na jaren niet meer druk om. 
Het zag er de afgelopen zomer wel beter uit.

Moosey

Moosey

31-08-2022 om 22:35 Topicstarter

Dank allen! En goed om te weten dat er wel middeltjes bestaan die iets (lijken te) doen. Heb nog even verder geGoogled en iets wat Protectair heet had wel heel veel goeie reviews op Bol.com dus dat ga ik proberen. 

Feles schreef op 31-08-2022 om 21:56:

[..]

Nou, precies dat. Bij voorkeur schrijft hij het niet voor.

Maar na 10 jaar pijn wil je er ook wel eens vanaf. Ik ben nog steeds erg blij dat ik wel voor de medicijnen gegaan ben. Heeft ook heel lang geduurd en het werd in de gaten gehouden, dat is nu uit het protocol gehaald want de kans op bijwerkingen bleek veel lager dan gedacht.

na jaren smeren met drogisterijmiddeltjes en bezoeken aan pedicures, heb ik uiteindelijk ook die medicatie van de huisarts gehad. Heftig spul, maar mijn kalknagel was eindelijk weg! Ben nog altijd ontzettend blij dat ik de medicatie geslikt heb. Ik kan me overigens niet herinneren dat ik last heb gehad van bijwerkingen. 

Mijn kalknagels van de grote teen behandeld met antischimmel nagellak van Daktarin. 3 Jaar lang 's ochtends en 's avonds. Het is nu over. Laserbehandeling is ook mogelijk bij een pedicure of huidkliniek.
Houd er rekening mee dat nagelschimmel zeer hardnekkig is.

wow 3 jaar lang..knap!
Mycosan helpt, maar het kwam meteen weer terug bij mij.

mut

mut

01-09-2022 om 09:57

Er werd dan ook van te voren een bloedonderzoek gedaan om te bekijken of mijn nieren (denk dat om de nieren ging maar weet het niet meer zeker) het aankonden. Werd per maand bekeken. Dus ja, niet zomaar spul maar met nagels die half afbraken in de lengte zag ik geen andere optie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.