Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Ontstoken verstandskiezen

Man man man, ik heb nog nooit zo’n pijn gehad. Zowel linksboven als -onder een fikse ontsteking zitten. De kiezen moeten eruit, maar dit moet bij de kaakchirurg. Nu antibiotica (clindamycine) gekregen om de ontsteking tegen te gaan en zometeen bellen voor een afspraak. Er moeten 6 kiezen uit aldus mijn tandarts. Heb op de een of andere bijzondere manier 2 kiezen extra links. Die moeten er dus ook uit. Zie er nu al tegenop. 
En tot overmaat van ramp moet ik vandaag naar school voor mijn examentraining. Kom ik niet opdagen daarvoor dan mag ik mijn examen niet in… shit zeg…Voel me goed beroerd van de pijn namelijk.
Wat ik met dit topic wil? Even van me afschrijven/klagen en delen dat ik het best eng vind denk ik…


Oh bah ik hoop dat ze er snel uit kunnen! 

En wat waardeloos dat je meteen geen examen mag doen als je vandaag niet kan. Is daar echt niks aan te veranderen? Zijn er bijvoorbeeld herkansingen waar je dan wel naartoe kan? 

Sterkte! 

Sterkte Poison, wat een ongelukkige timing. Zorg in ieder geval voor voldoende pijnstilling, dat scheelt een hoop kan ik uit ervaring vertellen. 

Oooo dat doet zeer he? Neem vandaag echt ruim pijnstilling met ibuprofen. Ik mocht bij mijn flinke ontsteking van de kaakchirurg een dag of 3 600 ml ibuprofen en 2 paracetamol. Dat was ook t enige wat hielp.
Geen warme dranken,daar werd t erger  van. Lauw of koud. Rechtop zitten dn niet bukken scheelde ook.
Heel veel succes vandaag! 

Ik heb ooit de tip gehad om paracetamol en ibuprofen in afwisselend schema te nemen én neem vooral op tijd in: je wilt niet dat het uitgewerkt raakt voordat nieuwe dosis hebt genomen! En neem een maagbeschermer als je langer dan een paar dagen dit gaat doen.

https://www.eg.be/nl/gezondheidsblog/categorieen/pijn/pijnstillers/hoeveel-pijnstillers 

<nee ik weet dat gezondheidsadviezen niet mogen op het forum, zo is dit ook niet bedoeld, dit is de bron van onderstaand stukje tekst> : 

Paracetamol en ibuprofen mogen samen worden ingenomen. Hoeveel paracetamol en ibuprofen mag je dan samen innemen? Bij een combinatie van beide pijnstillers, moet je ook rekening houden met de maximale dosis van 4g paracetamol en 1200 mg ibuprofen. Als je ze combineert, wissel je ze best af voor het meest optimale effect. Begin bijvoorbeeld met 500 mg paracetamol. Na drie uur kan je 400 mg ibuprofen innemen. Na 4 uur neem je dan weer 500 mg paracetamol en zo wissel je over een tijdsspanne van 24u verder af.

sterkte!
gr Angela

Wat naar, kiespijn is sowieso al zo'n nare pijn. Heel veel sterkte.

Sterkte Poison 

Hoe is het vandaag gegaan?

Poison

Poison

13-04-2023 om 22:15 Topicstarter

dank jullie wel! Het was slopend maar ik ben geweest. Ik slik pcm-ibuprofen in wisselschema. Ben zelf bijna verpleegkundige en weet dus dat dat kan en mag èn mijn tandarts adviseerde het me. 
Kreeg vandaag dus te horen dat ik pas midden juni bij kaakchirurg terecht kan☹️ 

ooo Gelukkig dat t,al was t net aan,toch ging.
Als de ontsteking straks weg is scheelt dat al veel. 

Poison

Poison

28-05-2023 om 06:20 Topicstarter

En alweer een ontsteking te pakken. Dus weer een kuur en oijnstillers om de tijd te overbruggen tot midden juni  

Sterkte ermee! Hebben ze je wel op de lijst gezet voor het geval er iemand afbelt? Aftellen duurt nog zo lang. 

Was je geslaagd?
En nu weer ontsteking. Wat vervelend zeg! 
Word je akelig van he?
Hopelijk is het snel over.

Poison

Poison

28-05-2023 om 09:22 Topicstarter

Nee ben gezakt, kon me niet op mijn handeling concentreren woensdag herkansing dus hoop dat de ab dan is aangeslagen…

sta op bellijst idd. 

 En wachtlijstbemiddeling door je zorgverzekering al geprobeerd?

Poison

Poison

28-05-2023 om 10:02 Topicstarter

ja, kan nergens eerder terecht helaas. Heb echt alles geprobeerd al. Dit is het snelst en daar moet ik al ruim een uur voor rijden

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.