Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Menstruatie cup uithalen

Heb ik weer... Vanmorgen een menstruatie cup ingebracht, ging vlotjes. Wil ik hem er vanavond uithalen, lukt het niet!
Hij moet loslaten, geen vacuüm meer hebben. Wie heeft tips?? 
Uiteindelijk na lang prutsen lijkt hij wel dubbel te zijn, maar als ik trek voelt het zo raar. Hij veert ook zomaar weer terug, zou het vacuüm er dan toch nog op zitten? Of toch maar doortrekken?
Wat een gedoe 🙈
Wie heeft er ervaring nog zo laat op de avond?


een beetje in het puntje knijpen en dan wat kantelen. Richting je billen/rug draaien, zeg maar. En ondertussen een beetje persen. Niet te hard trekken als het vacuüm niet verbroken is, maar dat voel je wel.

Knus

Knus

20-12-2022 om 00:10 Topicstarter

pfff nog een keertje geprobeerd, wat een gedoe. Wat forser doorgetrokken en toen kwam hij, zat toch wel stevig vacuüm.
Eerst maar eens slapen zonder gedoe. Ben nog niet overtuigd.

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

20-12-2022 om 07:51

Dit is dus waarom ik zo'n ding niet wil. 

ik heb een disk van Bamboozy, werkt super goed. Geen gedoe met vacuüm. Wel een smeelboel   maar goed, dat zul je met die cup ook hebben. Ik ben echt om. Disk hoef je er ook maar elke 12u uit te halen en af te spoelen. Het leegt zichzelf tussendoor. Had ik jaren eerder moeten doen

stokstaart schreef op 20-12-2022 om 08:29:

ik heb een disk van Bamboozy, werkt super goed. Geen gedoe met vacuüm. Wel een smeelboel maar goed, dat zul je met die cup ook hebben. Ik ben echt om. Disk hoef je er ook maar elke 12u uit te halen en af te spoelen. Het leegt zichzelf tussendoor. Had ik jaren eerder moeten doen

Helemaal eens met dit. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je 'm alleen ergens uithaalt waar een kraan direct bij de wc is. 

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

20-12-2022 om 08:33

Tijgeroog schreef op 19-12-2022 om 23:52:

een beetje in het puntje knijpen en dan wat kantelen. Richting je billen/rug draaien, zeg maar. En ondertussen een beetje persen. Niet te hard trekken als het vacuüm niet verbroken is, maar dat voel je wel.

Dit inderdaad. Je moet echt met twee vingers goed de onderkant inknijpen. Dus niet zomaar aan het stengeltje trekken. Die heb ik er overigens afgeknipt, want voelde ik zitten. Bijkomend voordeel is dat ik hem alleen kan vastpakken en verwijderen door erin te knijpen. Je moet er een beetje handigheid in krijgen, oefening baart - pun not intended - kunst.

Op dagen dat ik heel licht bloed, vind ik het overigens niet prettig gebruiken. Te droog en daardoor stroever/ruwer.

Knus

Knus

20-12-2022 om 08:37 Topicstarter

Een disk heb ik ook nog liggen, een keertje gebruikt en dat ging goed. De tweede keer lekte alles en dacht ik een cup eens te proberen.
Misschien is mijn binnenkant anders ofzo, maar ik krijg echt niet twee vingers in mijn vagina en dan ook nog in dat tuutje knijpen. Hij zakt wel lager, maar schuift net zo makkelijk weer omhoog.
Het zal wel oefenen zijn, maar het gevoel dat ik mezelf een verzakking trek vind ik niet zo prettig zeg maar.
Vandaag de disk er maar weer eens inprutsen.

Probeer het eens als je hurkt dan kun je vaak wat dieper komen.

Puntje knijpen werkt bij mij ook niet. Ik hou het steeltje tussen duim en ringvinger vast en wurm mijn wijsvinger naast de cup. Die duw ik dan in z’n geheel opzij en dan verbreekt het vacuüm en haal ik m eruit. Ik vind t echt een ideaal ding (maar die disc klinkt ook wel goed, misschien ns proberen)

ik heb er 2 geprobeerd, maar ik voel ze zitten.
Ze lijken ook niet goed uitgeklapt.
Jammer, te veel spanning op de bekkenbodemspieren vrees ik.

Ik trek hem eerst een stukje naar beneden aan het steeltje (met vacuüm er nog op) zodat ik er bij kan, dan met linker duim/wijsvinger eruit trekken aan het steeltje terwijl ik ondertussen met rechterwijsvinger langs de cup omhoog ga om continue het vacuüm te verbreken, als ik vinger weghaal schiet ie nl meteen weer terug in het vacuüm. In de onderkant knijpen werkt niet bij mij.

Ik heb laatst eens een wegwerp-disc geprobeerd, omdat de laatste tijd m'n cup niet lekker blijft zitten, maar die disk deed niets van wat ie zou moeten doen. Heeft iemand een idee wat daar fout gegaan zou kunnen zijn? Moet je ergens specifiek op letten? En werken herbruikbare disken beter dan de wegwerpdingen? (Hij bleef wel keurig op z'n plek zien, dus wat dat betreft ben ik wel positief)

In mijn gebruiksaanwijzing stond dat je m als een 8tje moest knijpen en dan richting je staartbotje naar binnen moet duwen, eventueel kun je dan voelen dat ie achter je baarmoedemond haakt. Dan klapt ie uit en duw je m achter je schaambeen. Dan moet ie goed blijven zitten.

Bij uithalen idd ontspannen, beetje persen. Ik kan makkelijk met 1 vinger haken achter schaambot en dan trekken, gaat makkelijker als ik licht pers. 

Naast een kwestie van oefenen is de ene cup ook de andere niet. Dus het kan best zijn dat deze cup niet helemaal lekker matcht met jouw fysiek.
Ik heb twee verschillende cups (zelfde merk) en heb echt wel een voorkeur...
Mijn baarmoedermond zit heel laag, dus ik heb sowieso geen probleem met 'er niet bij kunnen'. 

Bij mij is het echt niet zo makkelijk om met mn vingers van alles daar te regelen. Toevallig las ik recent een topic op viva over sperma na t vrijen en dat je daar als vrouw soms nog dagen last van hebt, en meerdere mensen schreven dat je dat er onder de douche gewoon even uitschept. Hoe dan?! Twee vingers erin lukt nog wel maar daarna zitten ze ook klem en kan ik er niet allerlei handelingen mee uitvoeren. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.