Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Meepraattopic hernia

Hoi, in mijn omgeving stikt het van de mensen die een rughernia hebben (gehad),  Zelf zit ik er qua pijn weer middenin, en zou het fijn vinden om hier ervaringen te kunnen delen met anderen die hier last van hebben (gehad).

Ik kon er nog geen topic over vinden maar kan me niet voorstellen dat ik niet de enige ben die hier op dit moment mee worstelt. Maar ook mensen die er al vanaf zijn, zijn van harte welkom, tips, ervaringen, of gewoon even klagen deel het hier! 

Yastra

Yastra

06-12-2021 om 19:49 Topicstarter

Ik loop er nu een jaartje mee, waarschijnlijk gewoon erfelijk belast omdat mijn moeder jaren geleden ook dezelfde hernia heeft gehad waar ze zich toen ook aan heeft laten opereren. 

Alhoewel de rugpijn nooit écht helemaal weg is gegaan heb ik wel een paar maanden zonder pijnstilling rond kunnen lopen. Sinds een paar weken straalt het weer uit naar 1 been, en loop ik weer anders door de pijn. Vanmorgen een telefonisch consult gehad met de neuroloog over pijnstilling. Want ik dacht dat ik de herniaprik wilde (steroïden direct ik de zenuw?). Vond hij ook een goed idee, alleen heb ik net gelezen dat de meeste personen daarvan een maand last krijgt van overgangsachtige klachten. En twijfel nu weer, vooral omdat de pijn ineens weer lijkt af te nemen. Als in ik kan weer opstaan en zitten zonder te kreunen en te steunen Ik kijk het in ieder geval nog even aan.

Wel apart dat de pijn ineens weer minder is, toeval of niet maar heb vandaag net een paar andere rek-oefeningen gedaan. Ook 1 waarvan ik dacht, die doen we niet nog een keer (McKenzie extensie) maar wat als dit nu juist heeft geholpen? Iemand anders hier ervaring mee?


ìk had afgelopen februari een rughernia, had al eind 2020 al rugklachten en liep bij een therapeut maar begin Maart ging het fout en kon ik op een dag niet meer lopen. 
heb dik een maand plat gelegen, kwam alleen uit bed met hulp om naar de wc te gaan voor de rest kon ik niks. 
fysio kwam 2x per week aan huis, en mede daardoor ging ik snel vooruit eind april was ik alweer uit en kon ik weer een beetje lopen.

aan de HA had ik bijna niks, ik heb moeten smeken om zwaardere medicatie zodat ik kon slapen want vooral nachts had ik veel pijn, ze vonden eerst dat ik langs moest komen maar ik kon niet eens lopen pas nadat ik huilend en half hyperventilerend tekeer was gegaan tegen de assistente kwam de HA en kreeg ik eindelijk betere medicijnen.

ik was bijna 7 kilo afgevallen van de stress/pijn, achteraf gezien denk ik dat ik zwaar gestrest was, zat niet goed in mijn vel, vond mijn werk niet leuk, ging tussendoor ook nog verhuizen, corona en ga zo maar door.

@TO ik denk dat oefeningen heel goed kunnen zijn bij bepaalde klachten, ik kreeg van de fysio ook oefeningen te doen, die hebben vooral heel goed geholpen.
vooral met rugklachten moet je blijven bewegen omdat je rug los moet komen 

Yastra

Yastra

08-12-2021 om 22:15 Topicstarter

Een maand plat gelegen? En toch kwam je er bovenop met alleen fysio? Wow 

Stress en een verkeerde werkhouding zijn vaak de boosdoener, in mijn directe omgeving ken ik al 5 personen die een hernia hebben gehad, en allemaal zijn ze geopereerd. Een van hun pas na een paar jaar en hij heeft er spijt van dat hij dat niet veel eerder had gedaan. Hij doet nu ironman (triatlon).

Welke pijnstillers heb je uiteindelijk gekregen? Buurvrouw kreeg morphine, maar daar ging de pijn gewoon doorheen. Maakte haar alleen enorm duf. Zenuwpijn is moeilijk te verdoven.

Ik heb sinds een paar dagen ineens niet meer zoveel last, ben van de pijnstillers af en kan weer redelijk pijnloos opstaan en lopen. 

Maar dit is niet het niveau dat ik wil houden, rennen lukt me al een jaar niet. Ik wil gewoon weer kunnen sporten.

Mijn huisarts is top, hij stuurde me gelijk door voor een mri en daarna naar de neuroloog voor pijnbestrijding. Wat toen niet meer nodig was, maar fysio voor het voorkomen leek me wel handig. 

Heb 2 maanden fysiotherapie gehad,  kwam er alleen altijd gemangeld vandaan. En toen de pijn een paar weken geleden ineens weer heel erg werd ben ik gestopt. 

Ben sinds een paar dagen pas weer begonnen met rek-oefeningen die helpen bij ischias. En de pijn is bijna zo goed als weg. Zo apart. Vooral omdat de fysio me zei geen rek-oefeningen te doen omdat het hetzelfde zou zijn als krabben aan een open wond. Voelt even fijn, maar je maakt het alleen maar erger.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.