Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Lenzenvloeistof

sinds ik lenzen heb haal ik altijd mijn lenzenvloeistof bij dezelfde opticien. Maar Kruidvat, Etos enz hebben ook lenzenvloeistof. Waar halen jullie je lenzenvloeistof en zit er verschil in merk a of b?

Ik zou je nu niet eens kunnen vertellen welk merk ik nu gebruik. Voor mij is er geen verschil maar wellicht dat iemand met veel eiwitaanslag daar anders over denkt.

Er zit zeker wel verschil in de verschillende merken lenzenvloeistof. Ik heb zelf last van hele droge ogen, dus ik krijg van de opticien lenzenvloeistof die extra hydrateert. Ik merk echt het verschil wel als ik een andere gebruik.

Ik haalde ‘m eerder ook altijd bij de Kruidvat, maar zweer tegenwoordig bij die van de opticien. Veel minder vaak gedoe met droge/zere ogen! 

 Er zit zeker verschil in! Bijvoorbeeld bij de opticien zijn er vloeistoffen zonder conserveermiddelen te krijgen. Ik ben bijvoorbeeld allergisch voor van alles, dus ik gebruik nu een peroxide systeem. Enkel via de opticien te krijgen.

ik heb een tijdje enorme eiwit aanslag gehad. Toen  werkte huismerk niet meer, en ben ik overgestapt op vloeistof van het merk Boston, ook verkrijgbaar bij de drogist. Nu alweer een tijdje weer terug naar huismerk. 
Nu ik lees over die zere ogen, kan ik misschien beter weer terug naar merk.

Ik gebruik het door elkaar, van huismerk en opticien. Ik gebruik altijd de sensitive variant van huismerken en dat gaat prima

Ik had altijd Hans Anders eigen merk, maar ben een paar jaar geleden over gestapt naar Hema. Ik merk geen verschil.

Het hangt ook erg af van hoe je ogen er op reageren. Ik ben wel secuur met mijn lenzen en maak ze altijd goed schoon. 

Toen ik er tijdens controle complimenten over kreeg dat ze er nog zo mooi uit zagen vroeg hij welke lenzenvloeistof ik gebruik: Kruidvat alles in 1, eigen merk! Hij werd er stil van, haha.

Maar het hangt echt van je eigen ogen af. De gewone was eens op, dus nam ik de sensitive mee. Daar kreeg ik juist droge ogen van. Dus sla nu met acties altijd wat ruimer in.

Het is gewoon ff testen wat je zelf fijn vindt, het verschilt echt per persoon. Misschien kan je daarvoor reisvarianten (mini's) halen.

Ik heb die van de lenzenboer. Jarenlang kruitvat eigenmerk gehad (no rub) en kreeg ook altijd complimenten over de toestand van mijn ogen. Dat terwijl ik mijn lenzen in die tijd ook nooit schoonmaakte.
Een paar jaar terug kreeg ik last van mijn ogen, veel eiwitten ook. Toen kreeg ik de vraag of ik ze wel schoonmaakte. Euh nee? Ik heb no rub vloeistof en het was me ook eigenlijk nooit vertelt. (ik had toen al 20jr lenzen). Sindsdien maak ik ze braaf schoon, dat hielp niet voldoende voor de klachten. Een aantal jaar geleden naar een brillenwinkel overgestapt die niet bij een keten hoort en ook wat duurder is en met hun lenzen en vloeistof gaat het een heel stuk beter.
Ik haat mijn bril dus ik moet nog wel ff met mijn lenzen en ogen doen.

Ja, ga hier ook naar optiek die niet bij een keten is aangesloten. Hier word je vaak door heel ervaren mensen geholpen. En ze kennen je bij naam en toenaam en dus ook je ogen.

Een vriend van mijn man heeft vroeger bij een bekende keten gewerkt, in opleiding worden daar al ogen gemeten, als soort van leerproces. Zonder verdere controle door een ervaren collega. 

Bij mijn optiek krijg je geen 2e bril gratis en een 3e voor een ander, maar wel fijne service en goede kwaliteit.

Pands

Pands

04-06-2022 om 16:31 Topicstarter

eiwit aanslag had ik nog nooit van gehoord. Direct ff gegoogled. lijkt me niet fijn. Ik wilde bij de opticien nieuwe vloeistof halen. Alles op.... Over 2 weken verwachten ze pas weer :o

Maar stel het bevalt niet krijg je dus last van droge of geïrriteerd ogen als je een ander merk gebruikt. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.