Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Jicht

Ben vrijdag bij de huisartsa geweest met een pijnlijke voet, en na rontgen foto blijkt het jicht te zijn. Prednison en pijnstillers helpen.Maar heb nu meer de vraag: wat heeft er bij julie geholpen? 

mijn man heeft het af en toe. Mijn vader en oma ook. Die laatste twee hebben het idee dat het van bepaalde voeding komt. Heb jij dat ook? 
Man slikt allerlei medicatie, ook voor reuma. Hierdoor zijn de aanvallen zo goed als weg. 
Sterkte, het kan goed pijn doen! 

Ted68

Ted68

23-01-2022 om 11:50 Topicstarter

Ik weet niet of het van bepaalde voeding komt.Ga als ik maandag met de arts moet bellen wel vragen of hij denkt dat het ermee te maken heeft. En als ja, dan wil ik wel een overwijzing naar een diëtiste. Ik werk in de gezondheidszorg . En ben de hele dag in beweging. Maar pijn doet het....

Man hier heeft het ook een paar keer gehad. Zowel aan zijn voeten (rondom grote teen) als aan zijn hand (rondom de duim). Het is bij hem wel veel minder tot niet geworden sinds hij gestopt is met het drinken van rode wijn. Dit leek bij hem de boosdoener. Teveel alcohol schijnt ook niet goed te zijn. Hij is sindsdien ook wat meer alcoholvrij bier etc. gaan drinken. Niet dat hij daarvoor een grote drinker was hoor. 

Mijn vriendin heeft dit ook vaak . Zij kreeg als tip : afvallen , geen alcohol , geen rood vlees , geen dranken/producten met suiker en 2 tot 3 liter vocht drinken per dag.

wild-flower schreef op 23-01-2022 om 16:34:

Mijn vriendin heeft dit ook vaak . Zij kreeg als tip : afvallen , geen alcohol , geen rood vlees , geen dranken/producten met suiker en 2 tot 3 liter vocht drinken per dag.

dat is goed voor alles, ook voor de planeet 😀

gr Angela

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.