Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Iemand ervaring met een verzwaringsdeken ?


Verzwarings dekens zijn een vorm van thuistherapie die vergelijkbare voordelen kan bieden als dieptedruktherapie. Deze dekens schijnen verlichting te geven bij  verschillende aandoeningen .
Ik denk er over na om zo'n deken te kopen voor een betere nachtrust en rusteloze benen.
Heeft iemand toevallig ervaring met zo'n deken ?  Zou het echt helpen ?


ik vind het verschrikkelijk slapen. Kan niet goed benoemen waarom maar ik word er juist onrustig van. Kind ook. 
je kunt ze ook huren om uit te proberen. 

Ik heb er eentje, en voor mij werkt het perfect! Ik heb ADD en een angststoornis, en voor mij helpt het vooral als ik onrustig ben voordat ik ga slapen. Voor mij voelt het als een warme knuffel

Ik had er eentje besteld een paar maanden geleden en na een week heb ik 'm geretourneerd. Kon er niet aan wennen dat ik niet meer makkelijk zonder wakker te worden kon omdraaien. 

Ik heb er een gehuurd om uit te proberen, verschillende kg'en geprobeerd. In die weken heb ik nog nooit zoveel gevochten dan in de weken dat ik de verzwaringsdekens heb geprobeerd. En ik vecht onder een normale deken al best veel.

wild-flower

wild-flower

25-10-2021 om 18:05 Topicstarter

Ik wist niet dat je ze ook kon huren , maar tot zover maar 1 postieve ervaring te lezen

Ik heb er eentje en vind het heel fijn. Ik slaap er niet altijd onder, omdat ik er niet teveel aan wil wennen. Bang dat ik dan niet meer zonder kan slapen. Maar in periodes waarin ik heel onrustig slaap, gebruik ik hem. En ik heb het idee dat ik dan makkelijker inslaap en ook rustiger slaap.
Hij zou van mij nog wel een stuk zwaarder mogen, ik heb er gewoon zomaar een besteld zonder mij in gewicht te verdiepen. 
Het geworstel met dat ding begrijp ik trouwens wel. Als ik mijn bed niet specifiek heb opgemaakt en de dekens gewoon makkelijk over mij heen trek, ervaar ik dat hij best soms weg glijdt tijdens de nacht. Maar als ik met iets meer aandacht de deken op mijn bed drapeer, heb ik dat niet.

Ik heb er één, vind het heel fijn slapen. Achteraf had ik waarschijnlijk nog wel een paar kilo zwaarder gewild.
Ik slaap niet heel veel rustiger, maar vind het gewicht gewoon heel fijn.

Ik zou het wel eens willen proberen, maar het huren of lenen van zoiets vind ik niet bepaald fris.  Er stond zaterdag (?) een artikel over in het AD.
Wat ik ook niet snap is dat ze niet gewassen kunnen worden en je hem niet over je gewone dekbed moet gebruiken.  Dus je zult er bijvoorbeeld een dekbedhoes bij moeten gebruiken.  Je gaat toch niet onder iets liggen wat nooit gewassen kan worden?

Wat voor vulling gebruiken de mensen die hierboven schrijven?
Bij voorbeeld knikkers, maakt dat niet veel herrie?

ElectricKookabura85

ElectricKookabura85

25-10-2021 om 18:24

Ik heb het voor dochter wel eens geprobeerd, maar zij vond het niks. Uiteindelijk zijn we voor haar bij een slaaptunnel uitgekomen en dat vond ze wel fijn.

ik ben erg blij met de mijne. Jarenlang getwijfeld. Let op de maten. De mijne heeft de grootte van een eenpersoons dekbed, waardoor er een normaal dekbedovertrek overheen kan. 
Ik heb veel last van zenuwpijn en vooral voor mijn rusteloze benen merk ik wel verschil. Gekmakend is dat, en het is voor mij fijn om die druk te voelen. En het gekke is dat ik gewone aanraking totaal niet kan verdragen aan mijn been. Als mijn man per ongeluk met zijn voet mijn been raakt in de nacht kan ik wel gillen. Maar de verzwaringsdeken kan ik wél verdragen. 

Hier ook positief. Mijn dochter met ASS heeft er één. Zelfs als ze uit logeren gaat of naar de zorgboerderij moet hij mee. Ze slaapt rustiger.

Mijn dochter met ADHD heeft er een, ze slaapt veel rustiger juist omdat ze niet kan draaien.

Die van ons kan wel gewassen worden: er zitten kunststof korrels in.

wild-flower

wild-flower

25-10-2021 om 19:33 Topicstarter

Wat een verschillen . Ik ga me er verder in verdiepen en ervaringen lezen .

wild-flower schreef op 25-10-2021 om 18:05:

Ik wist niet dat je ze ook kon huren , maar tot zover maar 1 postieve ervaring te lezen

Als je bij bol.com bestelt kun je gewoon gratis retourneren. 

wild-flower

wild-flower

25-10-2021 om 19:45 Topicstarter

redbulletje schreef op 25-10-2021 om 19:44:

[..]

Als je bij bol.com bestelt kun je gewoon gratis retourneren.

Ik ga kijken daar . Dank je wel .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.