Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Ervaring cyste in borst

ik ben op zoek naar ervaring van mensen met een cyste in de borst.

Een aantal weken geleden ontdekte ik een knobbel in mijn borst. Na eerst een paar dagen kop in het zand toch naar de huisarts gegaan en doorgestuurd naar het ziekenhuis. hier is een flinke cyste ontdekt. Ivm de grootte hebben ze meteen een deel van het vocht weggehaald. 
helaas heeft de cyste zich weer gevuld. Hij is flink groot (5 bij 10 cm) waardoor je vanaf de buitenkant kan zien dat er een knobbel zit. Daarbij doet het af en toe ook pijn. Ik moet volgende week terug komen om de cyste nog een keer te controleren. Ik hoop dat ze dan ook iets kunnen doen om de cyste weg te krijgen.
Iemand ervaring met het weghalen van een borstcyste? Of enig idee wat ik er tegen kan doen? 

Ja, ik ken dat. Mijn grootste ooit deed zoveel pijn dat ik er bijna zelf een naald in had gestoken. Bij mij komen en gaan ze, maar als ze blijven en te pijnlijk worden, kan ik ze laten leegmaken.
Volgens mij is er niets aan te doen en wordt het na de overgang minder.

Herkenbaar. Ik heb er in de overgang ook last van gehad, en leeghalen had bij mij ook weinig nut. 
Ik zorgde voor een goede bh met evt wat extra ruimte en ook ‘s nachts droeg ik een bh zonder beugels omdat het zonder te pijnlijk was. 
Na de overgang gelukkig geen last meer gehad van cystes.

anomarie

anomarie

26-01-2023 om 13:27 Topicstarter

bedankt voor jullie reacties.... Hopen op een snelle overgang dus

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.