Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Bijholteontsteking, pijnlijk!

Even van me af schrijven hoor, en misschien zijn er mensen die tips hebben die ik nog niet geprobeerd heb..

Ik ben al weken aan het kwakkelen. Eerst covid (weinig klachten) toen oorontsteking gepaard met enorme doofheid. Daarna flink verkouden met nu dus een bijholteontsteking. Ik heb dit nooit eerder gehad en wist niet dat het zo pijnlijk was. Ik slaap al nachten maar een paar uurtjes en word dan wakker van de pijn. Rechter wang, oog, oor, keel, het doet zo’n pijn aan m’n hoofd. Kerst en oud en nieuw allemaal af moeten zeggen en ik zit er een beetje doorheen geloof ik.

Wat ik al doe: pcm en ibuprofen slikken. Week xylometazoline neusspray gebruikt, nu over op zoutoplossing. Neus vaak spoelen met rhinohorn, stomen.. maar het lijkt allemaal niet veel te helpen tegen dat drukkende gevoel in m’n hoofd.

Wie heeft hier ervaring mee of goede tips of kan me vertellen dat dit heel snel over gaat


Stomen 10 minuten minstens 2 keer per dag.
Gesneden ui naast bed, dan komt slijm los.
Geen alcohol of stress,gezond eten en veel rust. Beterschap.


Ik zou even een arts raadplegen, desnoods naar de spoedeisende hulp als de pijn niet draaglijk is. Als een bacterie de schuldige is dan heeft een arts antibiotica voor je.

Regelmatig gehad en als de enorme pijn langer als een week duurde dan kreeg ik een antibioticakuur. Anders ging het echt niet. 
En neus spoelen met zout water en dan je hoofd opzij/ voorover  draaien zodat het goed in de holte kon  lopen hielp soms om de ontstekingen  los te maken.

Ik heb het jaren geleden één keer gehad, heel pijnlijk was dat inderdaad. Ik heb toen antibiotica gehad (de enige keer in mijn leven dat ik antibiotica heb geslikt was dat), maar ik lees op Thuisarts dat antibiotica meestal geen invloed op de klachten of op het herstel hebben. Meestal zou het binnen 1 tot drie weken vanzelf over gaan. Sterkte!

https://www.thuisarts.nl/bijholteontsteking/ik-heb-bijholteontsteking

ik ben er net van aan het herstellen....
Vorig jaar kreeg ik een ab kuur want toen was het Zo heftig geworden.
Dit jaar heb ik me eerder gemeld bij de huisarts en kreeg ik een neusspray met ontstekingsremmers. Dat werkt niet direct maar m'n middelste slijmvlies gaf wel al snel weer lucht. Week later ben ik redelijk pijnvrij. Volgend jaar ga ik eerder om die neusspray vragen...ben ondertussen 3 weken out of order 😑 en herstel van conditie duurt nog enkele weken heeft de arts voorspeld.....
Je neus spoelen met zout mag trouwens drie keer per dag, lekker veel doen! 

beterschap!!! 

Velisval

Velisval

01-01-2023 om 11:26 Topicstarter

Bedankt voor de reacties. Spoelen doe ik inderdaad 3 keer per dag. Moet zeggen dat ik nogal een hypochonder ben en snel angstig word van ziek zijn. Ben gelukkig bijna nooit ziek, maar als ik google lees ik van alles over chronische holte onsteking en dan breekt het zweet me uit van de angst dat dit niet meer over gaat. Stom, I know, maar ik ben al zo lang ziek dat ik er ook helemaal niet lekker van in mn vel zit..

Ik heb regelmatig bijholteontsteking. Als het na een week niet over is, wil mijn huisarts wel antibiotica voorschrijven. Dan ben ik er meestal snel vanaf.

Sommige mensen zijn vaak de klos. Anderen zelden of nooit.

Velisval

Velisval

01-01-2023 om 15:34 Topicstarter

lees idd dat er toch wel regelmatig antibiotica voorgeschreven wordt. Ik wacht eerst nog even af of het beter wordt en anders ga ik naar de huisarts. Pijn is nog niet minder maar het lijkt alsof geur en smaak al iets meer terug is dus misschien is dat het begin van het beter worden. Die hoofdpijn is vooral erg heftig.

Velisval

Velisval

02-01-2023 om 12:04 Topicstarter

intussen bij de huisarts geweest en krijg antibiotica omdat ik inmiddels alweer een paar dagen verhoging/koorts heb. Hopelijk slaat dat snel aan en voel ik me gauw weer een beetje normaal.

Goed zo, als de koorts/verhoging terugkomt is dat een teken dat je lichaam de ontsteking niet opgeruimd krijgt. In mijn ervaring slaat AB altijd snel aan, een heerlijk gevoel 🙂. De troep die in je holtes zit, is niet zomaar weg natuurlijk, maar als het goed is ga je je al wel vandaag of uiterlijk morgen wat beter voelen en dan geleidelijk verder genezen. Sterkte!

Velisval

Velisval

02-01-2023 om 12:35 Topicstarter

ja ik hoop dat het gaat werken, moest van de arts ook nog doorgaan met xylometazoline neusspray en spoelen om de troep eruit te krijgen.
Hypochonder als ik ben lees ik wel veel heftige ervaringen met antibiotica, veel bijwerkingen etc. Hopen dat ik daar geen last van krijg. Mensen delen natuurlijk eerder slechte dan goede ervaringen.

klinkt stom maar zit er psychisch gewoon een beetje doorheen vanwege het lange lichamelijke ziek zijn. Tijd om me weer eens wat fitter te gaan voelen zeg. Zit veel te lang binnen, werk ziekgemeld, veel in bed gelegen. Doet me echt geen goed. 

Je zult merken dat de antibiotica je echt snel beter zult laten voelen. Soms is het gewoon nodig.

Heb zelf zat antibioticakuren achter de rug in mijn leven, en nooit een negatieve ervaring - als dat helpt! Alleen maar veel opluchting omdat het ging werken. Dat gun ik jou ook! 

Velisval

Velisval

02-01-2023 om 14:17 Topicstarter

Bedankt voor jullie reacties. Zojuist de eerste 2 pillen genomen. Hoop dat het snel zal werken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.