Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Alweer een virus opgepikt

Even mijn frustratie spuien hoor!
Half november heb ik Corona gehad (voor de 4e keer), ondanks ook alle vaccinaties en er weer behoorlijk beroerd van geweest (koorts, hoofdpijn, reukverlies, spierpijn, neusverkoudheid, ontzettend moe).
4 weken later, half december, werd ik gevloerd door 'een ander virus': hoofdpijn, koorts, hoesten, pijn op mijn longen, moeheid).
En nu 3 weken later lig ik op bed met de buikgriep. Vandaag alle kanten van het toilet gezien.

En ik ben het toch zo beu!
Ik weet het, geen wereldramp, maar niet handig qua timing (is het dat ooit 🙄?)

Wie is er deze winter ook meerdere keren gevloerd geweest door een virus?

Gelukkig niet maar collega’s wel al meerdere keren ziek thuis geweest.
Ik heb 1 zware verkoudheid te pakken gehad toen we net terug waren van vakantie. Kan ook Corona zijn geweest maar ik heb niet getest.


Beterschap in elk geval.

Ik snap jouw frustratie helemaal! Ik was tijd geleden ook flink verkouden (was gelukkig wel snel weg) en nu sinds paar dagen weer. Echt ontzettend balen. Ik loop enorm te blaffen. Het is ook zo een slecht weer en veel mensen lopen te blaffen nu. Het heerst jammer genoeg. 
Heel veel beterschap dat we snel weer beter mogen zijn. 

Ik ben ook al maanden verkouden en tot overmaat van ramp heb ik nu al bijna twee weken een spier in de buurt van mijn schouderblad die enorm pijnlijk is. Het voelt gewoon als een ontstoken aanhechting o.i.d. Als het zo blijft moet ik er denk ik naar laten kijken. Bah. vervelend begin van het jaar.

Beterschap allemaal.

Ik heb mijn eigen record gevestigd. Ik ben tussen half september en eind december 4 keer verkouden geweest. Heel lang geleden kon ik in een hele winter een keer of 3 verkouden worden, daarna jarenlang maar 1 keer per jaar en nu tik ik in een halve winter de 4 keer al aan. 

Dat 2e virus had ik in oktober te pakken, zeker 5 weken zoet mee geweest. Doktersassistente wist ook niet welk virus het was, maar ze had al veel mensen gehoord met dezelfde klachten. 

Ja, hier ook. Normaal nóóit ziek en hoogst zelden verkouden, nu al sinds half november aan het kwakkelen. Heb me welgeteld één week goed gevoeld, hele kerstvakantie weer ziek. Nu wel weer aan de beterende hand geloof ik. Maar heel irritant….

Beterschap!

Veel beterschap allemaal!

Vorig jaar voor de laatste keer een flinke griep te pakken gehad. Nu slechts een paar dagen verkouden en soms op zondag een beetje beroerd, maar niet echt ziek. 
Heb het idee dat mijn daglichtlamp, vitamine D etc, elke dag naar buiten helpt en ik eindelijk wat weerstand heb opgebouwd.

Ondanks dat ik al een half jaar loop te kwakkelen met allerlei blessures aan mijn benen waardoor ik niet vrijuit kan bewegen. 

Eenhoornn, ik begrijp je helemaal. Denk je net van het ene af te zijn, word je gevloerd door het volgende. 
Momenteel ben ik virusvrij. Ik heb toen ik de zoveelste verkoudheid kreeg overlegd met mijn baas of ik een paar dagen vrij kon nemen om mijn lichaam rust te geven. Mijn verkoudheid ging toen snel voorbij en sinds een paar weken niet meer verkouden geweest. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Wat ik maar wil zeggen: kennelijk heb ik er snel last van als de boog steeds maar gespannen staat en ik geen/onvoldoende rust neem. Is dat bij jou misschien ook het geval?

Het is inderdaad frustrerend, ik baal er ook van. In een maand tijd heb ik corona gehad en een flinke griep. En die griep ook nog in mijn vakantie en tijdens de feestdagen. Ben er nu nog van aan het bijkomen.

Ik probeer het zo ijverig mogelijk te vermijden. Niet dat ik echt smetvrezig ben maar het gaat wel die kant uit. Je moet natuurlijk maar in de gelegenheid zijn om zo moeilijk te kunnen doen als ik; velen moeten gewoon werken op plekken die ze niet voor het uitkiezen hebben.

Mijn partner is nu voor de zoveelste keer enkele dagen thuis. Ze is vorig jaar in mei beginnen werken in een kinderopvang en de huisarts heeft aangegeven dat het zeker een jaar zal duren voor haar lichaam genoeg immuniteit heeft opgebouwd om niet elk virusje over te nemen.
Het lastige is dat ze vroeger een GBP heeft ondergaan en haar lichaam bepaalde mineralen en vitaminen moeilijker opneemt sindsdien, dus met extra groenten en fruit kan ik haar niet helpen; daarom nu een kuur met pillen.

eenhoornn

eenhoornn

25-02-2024 om 21:05 Topicstarter

Inmiddels voor de 4e keer deze winter gevloerd! Sinds 1,5 week weer verkouden, koorts en zoooooo moe. Vorig weekend ook echt in bed gelegen, onder de blauwe plekken en last van nachtzweten 😞 
Afgelopen vrijdag maar naar de huisarts gaan en komende woensdag ga ik bloed laten prikken op van alles.
Vannacht 14 uur!!!! geslapen en nog steeds zo moe. Ga zo maar weer naar bed.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.