Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

3 weken wachten op uitslag ct-scan normaal?

3 weken geleden is er een ct scan van mijn hart gemaakt. Ik moest al twee maanden wachten op de scan. Ik heb in de tussentijd al eens gebeld over de uitslag (binnen 5 dagen uitslag staat in de folder) maar ik moest echt wachten tot ik gebeld zou worden. 

Nu snap ik dat het druk is in de ziekenhuizen dus ik wil zéker niet de entitled patient uithangen. Zorgpersoneel loopt op z’n tandvlees lees je overal en ik wil echt niet vervelend gaan lopen doen.
Maar anderzijds vind ik het wel wat lang duren, en ik ben altijd diegene wiens dossier kwijt is en bij wie de dingen fout lopen die in theorie niet fout kunnen gaan.

Dus:  moet ik gewoon blijven afwachten, zijn dit normale wachttijden momenteel? Of ben ik te suf en moet ik de druk toch op gaan voeren? 


DownrightSpoonbill69

DownrightSpoonbill69

25-08-2021 om 19:23

Dat is wel erg lang. Hebben ze toen niet aangegeven hoe lang het kan duren? Ik weet wel dat als er echt foute boel is ze vaak dezelfde dag of dag erna al bellen maar ik snap dat je wilt weten waar je aan toe bent. Hier gaat het vaak via de huisarts de uitslag. 

Ik zou bellen. En kun je niet met digid inloggen in jouw dossier? Bij mijn ziekenhuis staan dat soort dingen er binnen 1 week wel in. 

AttentiveCobra73

AttentiveCobra73

25-08-2021 om 19:28

ik vind 3 weken wachten niet normaal

Sophia_!

Sophia_!

25-08-2021 om 19:29

3 weken is wel echt lang hoor, ik zou gewoon weer bellen.  Of inloggen zoals Redbulletje zegt, als dat mogelijk is. 

Ginevra

Ginevra

25-08-2021 om 19:31 Topicstarter

nee ik heb wel ingelogd, maar het staat er niet. Dus kennelijk is de uitslag er gewoon nog niet. 

Ginevra schreef op 25-08-2021 om 19:31:

nee ik heb wel ingelogd, maar het staat er niet. Dus kennelijk is de uitslag er gewoon nog niet.

Of kwijtgeraakt. Ik zou dus bellen. 

Het is ook mogelijk dat je de uitslag pas te zien krijgt als de afspraak geweest is, dat hij vrijgegeven moet worden door je behandelend specialist. Normaal gesproken duurt het verslaan van een CT-scan geen 3 weken. 

Ik denk dat het te maken heeft met de vakantie van de arts. In vakantieperiodes moeten onze patiënten ook vaak 3 weken wachten op een uitslag. Dit omdat uitslagen meestal alleen door je eigen behandelend arts worden verteld. (geldt uiteraard alleen voor de niet-acute zorg).

Je zou even kunnen bellen om te horen of dat inderdaad de reden is. 
Normale wachttijd voor uitslag is 5 werkdagen.

Ginevra

Ginevra

25-08-2021 om 19:59 Topicstarter

Miss_Moneypenny schreef op 25-08-2021 om 19:41:

Ik denk dat het te maken heeft met de vakantie van de arts.

Ja, dat kan ook nog. Nou, jullie zijn eensgezind, dan ga ik er toch nog maar eens een telefoontje aan wagen morgen. 

Waarschijnlijk heeft het te maken met de specialist die de uitslag geeft. De radioloog, die het verslag van de CT-scan maakt, heeft vaak het onderzoek dezelfde dag "verslagen", maar heeft daar inprincipe dus 5 dagen de tijd voor.
Maar als de specialist niet eerder tijd heeft op het spreekuur, dan duurt het langer dan de 5 dagen. 

Bizar dat het in Nederland zo lang duurt😳
In Frankrijk wacht je na de CT-scan even en krijg je alles mee dus ook de uitslag. Als de uitslag slecht is word je door een arts meteen op de hoogte gesteld. 

Succes morgen Ginerva🌺

Drie weken wachten is wel lang.  Heel veel ervaring met ct-scans heb ik niet, maar bij de scans die ik gehad heb, stond de uitslag binnen drie uur in mijn dossier; zodra de radioloog ernaar gekeken had.
Ik zou ook even bellen, al was het maar om te vragen wanneer je wel een uitslag kunt verwachten.  

drie weken is lang. Soms kan het wat langer duren.

Meestal krijg je niet alleen de uitslag van de scan maar daar aan gekoppeld een behandelpan of hoe verder. Het fijnste is dit wanneer dit gedaan wordt door je eigen specialist, wanneer deze net op vakantie gaat, dan moet je wachten. Of de gespecialiseerde radioloog die de scan moet beoordelen is op vakantie. Of de agenda van de specialist zit al helemaal vol, niet alleen jij wacht op een (telefonisch) consult maar nog veel meer mensen.

Wanneer ze echt iets heel zorgwekkends gevonden hebben op de scan, dan had het ziekenhuis of de huisarts je wel direct gebeld.

Absoluut niet leuk, consequenties van een zorg die met chronische personeel tekorten zit en oververmoeid personeel.

TO heeft al een keer geïnformeerd naar de uitslag. Als de radioloog op vakantie is of de agenda van haar behandelend arts zit vol, dan was het wel netjes geweest als dat toen even was verteld.
‘Als er echt iets was geweest, hadden ze je wel gebeld’ vind ik een riskante uitspraak. In mijn omgeving was er de laatste paar weken nog iemand bij wie dat in elk geval niet opging.  Het omgekeerde is natuurlijk ook niet waar; lang wachten betekent niet dat er iets mis moet zijn. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.