Eten Eten

Eten

Welke cake in siliconen bakvorm.

Al een paar jaar heb ik van die siliconen cakevormen in de kast. Allemaal huisjes; een kerstdorpje. 
Dit jaar zou ik dat heel graag eens willen gebruiken zodat mijn kinderen het kunnen  versieren enzo. Maar welke cake moet erin? De standaard cake die ik ken uit zo'n langwerpige bakvorm gaat bol staan. Volgens mij moet daar sponscake in, weet iemand hoe en welke?

Zoals je misschien al wel doorhebt, ik ben géén bakprinses. 

gewoon de bolling er af snijden, dat wordt toch de onderkant, en dan kun je zo vast een stukje proeven

Als je gaat voor een pak, zou ik voor wolkencake citroen gaan. Die is zo lekker! En inderdaad op maat snijden, zo nodig

Het korstje is het lekkerste bij cake. Dat lichtbruine gedeelte aan de buitenkant bepaalt heel de cakesmaak. Cake gemaakt zonder korstjes is niet te eten. Om het dan nog redelijk van smaak te krijgen moet je gaan werken met jam aan de buitenkant.

De standaardcake kan prima! Als je de de oven op een lagere temperatuur zet en dan wat langer, dan wordt de cake minder bol. Hij krijgt dan ook wat minder een korstje, maar dat is op zich niet erg.

Cupcakes: hetzelfde deeg als je voor een cake gebruikt. En dan de vormpjes 2/3 vullen zodat het deeg niet boven het vormpje uit komt.

rionyriony schreef op 24-10-2022 om 14:13:

Het korstje is het lekkerste bij cake. Dat lichtbruine gedeelte aan de buitenkant bepaalt heel de cakesmaak. Cake gemaakt zonder korstjes is niet te eten. Om het dan nog redelijk van smaak te krijgen moet je gaan werken met jam aan de buitenkant.

ik bedoelde niet de zijkanten er af snijden, maar de onderkant wat vlakker maken, kun je lekker dat stukje versgebakken cake meteen opeten

wat promethium aangeeft: minder warm bakken. Want de bolling komt door het rijzen, en de scheuring in het korstje doordat die door de warmte dicht bakt en dan scheurt door de rijzende binnenkant. En anders als ze net uit de oven zijn iets zwaars erop, dan wordt de bovenkant wel weer plat. Al moet je dan wel opletten dan de siliconenvorm niet instort

Gewoon een normale cake, hoor! Siliconen is een variant op die metalen bakvormen, dus er kunnen dezelfde dingen in. Ik maak er ook weleens een kruidcake, appelcake of gemarmerde cake in. Als je niet zo’n bakprinses bent is eerdergenoemde wolkencake overigens inderdaad een aanrader, die is supermakkelijk en kun je eigenlijk niet verpesten

Dat begreep ik hoor Nlies! Ik was met mijn gedachten bij de magnetroncake, waar ik me een tijd op heb toegelegd, maar die, hoewel mooi gaar en hoog, nooit even lekker was als een uit een metalen vorm. Het miste de baksmaak die door de hele cake gaat zitten. Ik weet niet of siliconenvormen in een gewone oven wel een korstje geven; kan best.

Het was wel leuk werk toen. Ik heb ze allemaal besmeerd met jam, chocolade e.d.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.