Eten Eten

Eten

Wat lusten jullie absoluut ( nog steeds ) niet ? En waarom dan niet ?

niet-lekker.jpg



In de top 20 van meeste gehate voedingsmiddelen staan o.a.  spruitjes , zuurkool , paddestoelen , haring , feta , olijven , witlof , augurken , aubergine , geitenkaas , oesters , garnalen en mosselen .

Dat kinderen bittere en zure smaken niet lusten heeft een duidelijke oorzaak , je oerinstinct :
https://www.metronieuws.nl/eten-drinken/2024/05/kind-niks-lekker-oerinstinct/

Wat lusten jullie absoluut niet ? En waarom dan niet ?


Uit jouw bericht, haring, olijven, geitenkaas, feta, augurken, oesters. Treffend lijstje dus.
Waar ik echt van moet overgeven is boter en mosterd.

Spruitjes, zuurkool en aubergine zijn favoriete groentes van mij, dus daar klopt het niet.

Koriander: smaakt naar zeep, dat is genetisch, met kaas kun je ook een genetisch probleem hebben. 

Kaas niet lekker? Heb je geërfd - Foodlog :

Als je veganist of lactose-intolerant bent, eet je natuurlijk geen kaas. Maar er zijn ook mensen die geen kaas eten omdat ze het niet lekker vinden. Vorig jaar bleek dat je genetica bepaalt of je koriander lekker vindt of juist naar zeep vindt smaken.

Nu blijkt uit onderzoek dat ook het lekker of juist vies vinden van kaas diezelfde genetische oorsprong heeft. Volgens wetenschappers van de Amerikaanse DNA-tester 23andMe, zit de chemische stof die de smaak van koriander veroorzaakt ook in kaas. Als je niet van kaas houdt, dan is dat waarschijnlijk de schuld van je ouders.

En Venkel, yuk.

Slagroom: als het puur als slagroom is, dus slagroomtaart, slagroomsoesjes, zit het gemengd door iets of kan ik het er door mengen denk aan chocolademelk met slagroom dan gat het wel. 

wild-flower

wild-flower

31-05-2024 om 14:38 Topicstarter

Ik lust alles uit het bovenstaande lijstje behalve oesters . Garnalen en mosselen ben ik geen fan van , maar ik vind het niet vies of zo.

wild-flower

wild-flower

31-05-2024 om 14:40 Topicstarter

Ysenda schreef op 31-05-2024 om 14:36:


Nu blijkt uit onderzoek dat ook het lekker of juist vies vinden van kaas diezelfde genetische oorsprong heeft. Volgens wetenschappers van de Amerikaanse DNA-tester 23andMe, zit de chemische stof die de smaak van koriander veroorzaakt ook in kaas. Als je niet van kaas houdt, dan is dat waarschijnlijk de schuld van je ouders.

Dat wist ik niet , bijzonder  .  ( ik vind zowel kaas als koriander heerlijk trouwens   )

Brussels lof/ witlof gekookt. Ooit als kind gedwongen dit te eten terwijl ik bezig was ziek te worden.  Toen de hele gang onder gekotst. Moeder boos, eerst op mij maar ook op zichzelf. Bij een hap witlof krijg ik nog steeds braakneigingen. 

Spruitjes, haring, olijven, geitenkaas, oesters, garnalen, mosselen, paddestoelen tenzij een bescheiden beetje champignons uit jouw lijstje.

Verder andijvie, appels, sinasappels, bonen op sperziebonen en erwtjes na.

Overigens heb ik mosselen, oesters en garnalen nooit echt geproefd. Maar ze staan me niet aan, ze hebben kontjes en oogjes en dat moet ik niet.

Uit het rijtje van de OP lust ik alles, haring wel van de vis kraam niet uit z’n bakje van de supermarkt. 
Wat ik echt niet lekker vind is toch meer iets zoals o.a Kippenhartjes en kippenlevertjes. Hoewel ik de kippenhartjes nog niet gehad heb. Heb het wel eens gezien. Aangezien ik de nieren ervan ook heel vies vind. Ga ik er voor nu even van uit dat ik de hartjes ook niet lekker vind.

Dit soort dingen kan ik ook gerust missen, omdat ik voor de rest wel heel veel lust en lekker vindt. 

Op het gebied van vis lust ik ook veel, alleen het zelf bereiden vind ik minder fijn, ben daar ook niet heel goed in.
 
Daarom bestel ik ook graag vis in de horeca, het is namelijk al snel lekkerder en beter dan dat ik het zelf bereid.

Mosselen doen mij al gruwelen bij voorbaat.
In twee vwo tijdens de biologieles moesten we ze ontleden……..
Iets met rode, groene en blauwe organen, gruwel.
Van haring houd ik ook niet maar van de rest wel.
Hoewel ik mij van die enkele oester nog geen beeld heb kunnen vormen.
Wel een keer zeeëgel vers uit de zee gegeten.

Koriander, haring, aubergine, oesters, mosselen en karnemelk lust ik niet. Vroeger toen ik nog klein was luste ik heel veel niet, gelukkig ben ik steeds meer voedingsmiddelen gaan waarderen maar deze 6 vind ik nog steeds niet lekker.

KnorrendKitten schreef op 31-05-2024 om 15:03:

Mosselen doen mij al gruwelen bij voorbaat.
In twee vwo tijdens de biologieles moesten we ze ontleden……..
Iets met rode, groene en blauwe organen, gruwel.
Van haring houd ik ook niet maar van de rest wel.
Hoewel ik mij van die enkele oester nog geen beeld heb kunnen vormen.
Wel een keer zeeëgel vers uit de zee gegeten.

Hoe wordt dat opgediend en nog benieuwder, hoe smaakt het. 
Heeft het een sterke smaak en of een bepaalde structuur. 

Haring, oesters, garnalen en mosselen maar ik eet helemaal geen vis al heb ik vorig jaar wel vitello tonato en een stukje tonijn op. Het was binnen te houden maar meh.
Verder lust ik geen orgaanvlees.
Bleekselderij en paprika vind ik ook vies.
En rode wijn.

Oesters, garnalen, nieuwe haring, mosselen. Behalve de garnalen heb ik dit nog nooit gegeten en kan me er ook absoluut niet toe zetten om het in mijn mond te steken. Ingebakken afkeer.
Olijven lust ik wel, maar in dunne ringetjes, niet te groot.
Geitenkaas, feta, augurken lust ik allemaal graag.

Dolfje schreef op 31-05-2024 om 15:10:

Haring, oesters, garnalen en mosselen maar ik eet helemaal geen vis al heb ik vorig jaar wel vitello tonato en een stukje tonijn op. Het was binnen te houden maar meh.
Verder lust ik geen orgaanvlees.
Bleekselderij en paprika vind ik ook vies.
En rode wijn.

Oja orgaanvlees 

MidasWolf schreef op 31-05-2024 om 15:06:

[..]

Hoe wordt dat opgediend en nog benieuwder, hoe smaakt het.
Heeft het een sterke smaak en of een bepaalde structuur.

Het was tijdens een rondvaart aan de westkust van IJsland. De zeeëgel werd aan de onderkant opengewipt en de zeeëgel ging zo naar binnen. Volgens mij was het een zachte smaak.

In Thailand ben ik in aanraking gekomen met de stekels van één zeeëgel en dat was wat minder.

Ik vind alles wat hierboven staat lekker of neutraal. Wel heb ik een hekel aan bepaalde type bereidingen zoals roerbakken of frituren, vind de structuur die dingen daarvan krijgen heel vies. Stamppot vind ik ook niks, net of je in een strafkamp zit.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.