Eten Eten

Eten

Teveel rozemarijn

Hoi, ik heb een veganistische 'bolognese' gemaakt, recept was veel werk en eerder was het goed gelukt. Nu heb ik teveel rozemarijn gebruikt en smaakt het bitter en zepig. Ik heb de pan nog niet weggegooid: hebben jullie tips om de volle pan saus te redden? Het recept is uit het vegetarische kookboek van Karin Luiten.

meer tomaten erbij?

Extra veel kaas?

Ik zou beginnen met iets zoets erdoor heen te doen suiker of honing en dan weer te proeven. Smaakt het dan nog te overheersend andere ingrediënten toevoegen. Bijvoorbeeld linzen of doperwtjes. Normaal zou ik ook room adviseren maar bij een veganistisch gerecht natuurlijk geen optie. Rozemarijn is wel een van de moeilijkste kruid om te verdoezelen dus succes.

Nog een pakje gezeefde tomaten en een schepje suiker erdoor, maar eigenlijk denk ik dat het niet meer gaat lukken. Ik vind rozemarijn en ook salie echt heel vies en zelfs een heel klein beetje proef je al. Dan smaakt je eten naar kerstboom

Rozemarijn is echt dominant.

Als ik konijnenbouten koop, ligt daar decoratief(?) een stok rozemarijn op.

Ik gebruik het niet, direct in de groene bak ermee. Nadat mijn konijn is aangebraden en gestoofd met mosterd ruik je nog steeds de rozemarijn.

Oed jammer van je lekkere pan eten, zou het wat kunnen afblussen met havermelk, maar ik vrees ook met grote vreze.

oh verkeerd gelezen, ook nog veganistisch

citroentje

citroentje

15-10-2023 om 07:26 Topicstarter

Bedankt voor de tips! Ik ben zelf niet vegan hoor, vindt kaas er door prima, maar dat haalt geen bitterheid/zepigheid/kerstboomsmaak weg. Suiker/honing ga ik proberen.

nog een pan maken, maar dan zonder rozemarijn. Dit mengen en in kleine bakjes invriezen heb je voorlopig voldoende. 

Je zou het recept iets scherper kunnen maken cayennepeper, rode peper, paprika en chilipoeder.

Mocht je daar niet van houden kun je ook zwarte peper toevoegen.

ik zou gaan aanlengen. Ik ken het recept niet maar maak zelf m’n vegan bolognese met gegrilde groente uit de oven die ik kruid met gerookt paprika poeder, venkelzaad en chilipeper.  Idee om zoiets te doen en dan nog een extra batch te maken zoals iemand anders al opperde? Zo ja, 2 blikken Mutti erbij, wat rode wijn en een schepje suiker en dan gok ik dat het wel goed komt. 

Bitter (en dat is een deel van de rozemarijnsmaak) heeft geen tegenhanger. De enige oplossing is dus aanlengen. Een beetje aanlengen zet geen zoden aan de dijk, ik zou er dubbel zoveel van maken. 

RavIvaR schreef op 15-10-2023 om 08:19:

nog een pan maken, maar dan zonder rozemarijn. Dit mengen en in kleine bakjes invriezen heb je voorlopig voldoende.

Zoiets had ik ook gedacht, maar in een andere versie.

Ik zou ook een andere pan maken en die nu opeten.

Verder zou ik de inhoud van de rozemarijnpan verdelen in kleine potjes en de diepvriezer in. Telkens je een soortgelijk gerecht maakt, een blokje erbij. 

Maar misschien heb je al een oplossing gekozen uit de vele raadgevingen of misschien heb je de pan al weggekieperd. Misschien staat de pan nog steeds op het fornuis naar jou te kijken met ogen van: wanneer eet je mij nou op?

Laat eens weten hoe je het hebt opgelost, TO

citroentje

citroentje

15-10-2023 om 13:37 Topicstarter

Ik heb net nog een hap geproeft en denk dat dit niet te redden is. Gelukkig goedkope ingredienten en geen dierenleed de kliko in. Er zou zoveel suiker en extra linzen/tomaten  in moeten, dat ik beter een nieuwe pan kan maken. Vond de omschrijving van Mmcgonogall ( sorry, blijf je naam verkeerd typen)heel goed: smaakt naar bittere kerstboom.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.