Eten
Friezinnetje
19-11-2021 om 18:25
Stoofpot
Vandaag Ierse runderlappen gehaald, en ik dacht, ik ga lekker hachee maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere recepten van stoofpotjes. Heb jij een lekker recept? Deel hem hier dan. Ik zelf heb geen slowcooker, dus moet het maken in de oven of gasfornuis.
Magnoliatakje
19-11-2021 om 18:57
Dit recept is hier altijd een succes.
-1 kg runderlappen
-3-4 Eetlepels Jonnie Boer Kruiden Zwolsche stoof
- 3-4 Eetlepels bloem
- 1 Grote ui
- 2 plakken ontbijtkoek ingesmeerd met mosterd
- 2 Eetlepels appelstroop
- Roomboter en olijfolie
- warm/heet water
*Runderlappen op kamertemperatuur laten komen.
*Kruiden met Jonnie Boer Zwolsche stoofkruiden.
*Dan wat bloem over het vlees verdelen.
* Boter en olijfolie in een pan verhitten.
*Vlees aanbraden.
*Vlees eruit halen en dan de uien fruiten.
* Daarna warm/heet water toevoegen en aanbaksel losroeren.Vlees weer terug in de pan.
* Vlees moet onder het vocht staan.
*2 plakken ontbijtkoek insmeren met mosterd en die erbij doen.
*En 2 scheppen appelstroop erbij en nog een schep kruiden extra erbij.
*Dan laat je het minstens 5 uur op een klein potje stoven.
Als het goed is valt het vlees nu vanzelf uit elkaar, mocht dit niet zo zijn dan help ik het vlees een beetje met behulp van 2 vorken.
Herfstappeltaart
19-11-2021 om 19:09
Friezinnetje schreef op 19-11-2021 om 19:05:
En welke kruiden gebruik je dan van Johnnie Boer?
Staat in het recept. Zwolse stoofkruiden.
Friezinnetje
19-11-2021 om 19:12
Herfstappeltaart schreef op 19-11-2021 om 19:09:
[..]
Staat in het recept. Zwolse stoofkruiden.
later toegevoegd
Herfstappeltaart
19-11-2021 om 19:14
Friezinnetje schreef op 19-11-2021 om 19:12:
[..]
later toegevoegd
O hahaha sorry
Magnoliatakje
19-11-2021 om 19:18
Het stond geloof ik wel al in de tekst maar heb het nu ook bij de ingrediënten gezet. Dat had ik inderdaad verzuimd.
Wollstonecraft
19-11-2021 om 19:20
heerlijke stoofschotel op zijn indonesisch (wel nog wat rode peper erbij doen)
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194447/rendang
Friezinnetje
19-11-2021 om 19:23
Oeh ja, Rendang ook lekker. Is al een hele tijd geleden dat ik dat gemaakt heb
Tuinfluiter
19-11-2021 om 20:21
Wildstoof
Bak 600g wildpoulet ( mengsel hert en wildzwijn )
Voeg 250g winterpeen en 250g kastanje champignons in stukjes toe
Kruid met peper, zout, tijm, laurierblad, kruidnagel en jeneverbessen
De jeneverbessen kneus ik flink en doe ik met de kruidnagel in een theezakje dit hang ik in de stoof
Voeg 5 eetlepels zoet zure zilveruitjes toe
Voeg 200ml rode wijn toe en zoveel water of wildfond toe dat de stoof net onder water staat
Stoof ongeveer 2 uur
Haal een deel van de jus uit de pan ( deze gebruik je nu niet, maar is erg lekker door een boerenkoolstampot )
Bind de stoof met ca. 3 plakken ontbijtkoek
Je kunt dit recept ook met rundvlees maken afhankelijk van het soort stoofvlees zal de stooftijd langer zijn.
Wild heeft meestal een kortere stooftijd dan rundvlees en wordt niet beter als je het te lang stooft.
Crepe_au_fromage
19-11-2021 om 20:29
ik heb vandaag deze gemaakt, zeker een aanrader
https://www.herenkeuken.nl/2017/07/14/belgische-stoofpot/
Apiejapie
20-11-2021 om 01:44
Dolfje schreef op 19-11-2021 om 19:05:
https://miljuschka.nl/taco-de-barbacoa-uit-de-slowcooker/
( kan ook in de pan natuurlijk)
https://www.smulweb.nl/recepten/1424694/Malse-chinese-rundvlees-herfst-stoofpot
Lijken me beide top recepten!
Ik kruid bijna alles zelf. Alleen gebruik ik wel eens de mix van Johny Boer zoals hierboven ook vermeld, de Zwolse Stoof. Deze is zonder zout. Vind het altijd zonde om dure mixen te kopen waarvan dan ook nog een groot deel bestaat uit zout.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.