Eten Eten

Eten

Stoofpot

Vandaag Ierse runderlappen gehaald, en ik dacht, ik ga lekker hachee maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere recepten van stoofpotjes. Heb jij een lekker recept? Deel hem hier dan. Ik zelf heb geen slowcooker, dus moet het maken in de oven of gasfornuis. 


Dit recept is hier altijd een succes. 

-1 kg runderlappen
-3-4 Eetlepels Jonnie Boer Kruiden Zwolsche  stoof
- 3-4 Eetlepels bloem
- 1 Grote ui
- 2 plakken ontbijtkoek ingesmeerd met mosterd
- 2 Eetlepels appelstroop
- Roomboter en olijfolie
- warm/heet water

*Runderlappen op kamertemperatuur laten   komen. 
*Kruiden met Jonnie Boer Zwolsche     stoofkruiden. 
*Dan wat bloem over het vlees verdelen.
* Boter en olijfolie in een pan verhitten. 
*Vlees aanbraden. 
*Vlees eruit halen en dan de uien fruiten.
* Daarna warm/heet water toevoegen  en   aanbaksel losroeren.Vlees weer terug in de pan.

* Vlees moet onder het vocht staan. 

*2 plakken ontbijtkoek insmeren met mosterd en die erbij doen. 

*En 2 scheppen appelstroop erbij en nog een schep kruiden extra erbij. 
*Dan laat je het minstens 5 uur op een klein potje stoven.

Als het goed is valt het vlees nu vanzelf uit elkaar, mocht dit niet zo zijn dan help ik het vlees een beetje met behulp van 2 vorken.

Friezinnetje

Friezinnetje

19-11-2021 om 19:05 Topicstarter

En welke kruiden gebruik je dan van Johnnie Boer? 

Friezinnetje schreef op 19-11-2021 om 19:05:

En welke kruiden gebruik je dan van Johnnie Boer?

Staat in het recept. Zwolse stoofkruiden.

Leuk topic Friezinnetje, ik lees mee

Trappist
Gebakken ui
Kruiden
Bruine suiker

Friezinnetje

Friezinnetje

19-11-2021 om 19:12 Topicstarter

Herfstappeltaart schreef op 19-11-2021 om 19:09:

[..]

Staat in het recept. Zwolse stoofkruiden.

later toegevoegd  

Friezinnetje schreef op 19-11-2021 om 19:12:

[..]

later toegevoegd

O hahaha sorry

Het stond geloof ik wel al in de tekst maar heb het nu ook bij de ingrediënten gezet. Dat had ik inderdaad verzuimd.

heerlijke stoofschotel op zijn indonesisch (wel nog wat rode peper erbij doen)

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194447/rendang

Friezinnetje

Friezinnetje

19-11-2021 om 19:23 Topicstarter

Oeh ja, Rendang ook lekker. Is al een hele tijd geleden dat ik dat gemaakt heb

Wildstoof

Bak 600g wildpoulet ( mengsel hert en wildzwijn )
Voeg 250g winterpeen en 250g kastanje champignons in stukjes toe
Kruid met peper, zout, tijm, laurierblad, kruidnagel en jeneverbessen
De jeneverbessen kneus ik flink en doe ik met de kruidnagel in een theezakje dit hang ik in de stoof
Voeg 5 eetlepels zoet zure zilveruitjes toe
Voeg 200ml rode wijn toe en zoveel water of wildfond toe dat de stoof net onder water staat
Stoof ongeveer 2 uur
Haal een deel van de jus uit de pan ( deze gebruik je nu niet, maar is erg lekker door een boerenkoolstampot )
Bind de stoof met ca. 3 plakken ontbijtkoek

Je kunt dit recept ook met rundvlees maken afhankelijk van het soort stoofvlees zal de stooftijd langer zijn.
Wild heeft meestal een kortere stooftijd dan rundvlees en wordt niet beter als je het te lang stooft.

ik heb vandaag deze gemaakt, zeker een aanrader 

https://www.herenkeuken.nl/2017/07/14/belgische-stoofpot/

Dolfje schreef op 19-11-2021 om 19:05:

https://miljuschka.nl/taco-de-barbacoa-uit-de-slowcooker/
( kan ook in de pan natuurlijk)

https://www.smulweb.nl/recepten/1424694/Malse-chinese-rundvlees-herfst-stoofpot

Lijken me beide top recepten! 


Ik kruid bijna alles zelf. Alleen gebruik ik wel eens de mix van Johny Boer zoals hierboven ook vermeld, de Zwolse Stoof. Deze is zonder zout. Vind het altijd zonde om dure mixen te kopen waarvan dan ook nog een groot deel bestaat uit zout.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.