Eten Eten

Eten

Snelkookpan recepten

Ik ben erover na aan het denken een snelkookpan aan te schaffen....  om enegie te sparen... wat koken  jullie in deze pan? We. Eten hier geen groente,vlees en aardappels.... 

We. Eten hier geen groente,vlees en aardappels..

Wat eten jullie dan wel?

Ik denk dat ze bedoeld dat ze geen AVG eten.. niet dat ze geen groenten eten

 Ik heb de electrische variant van een snelkookpan. DIe bevalt me een stuk beter dan de gewone die ik eerst had: veel veelzijdiger en er zit een timer op waardoor je er verder geen omkijken naar hebt. Ik gebruik hem voor stoofpotten, curry's, en bouillon. En stoom er groenten in.
Google op instant pot en je vindt legio recepten.

Ted68

Ted68

22-10-2022 om 13:21 Topicstarter

Ik bedoel dus de gekookte aardappel, kapot gekookte groente ,en een stukje vlees met een jusje.......Dank je wel kenfan,ik ga googlen.

Mijn soep is altijd met de drukkookpan.
Groenten als wortelen, witte en rode kool, bloemkool, spruiten ook.

Maken jullie daar nog andere dingen mee klaar? Ook bijvb havermoutpap? Zet zoiets dan niet aan?

letterkoekje schreef op 22-10-2022 om 14:29:

Mijn soep is altijd met de drukkookpan.
Groenten als wortelen, witte en rode kool, bloemkool, spruiten ook.

Maken jullie daar nog andere dingen mee klaar? Ook bijvb havermoutpap? Zet zoiets dan niet aan?

Waarom zou je havermoutpap in een snelkookpan willen doen? Dat is gewoon 's ochtends met je duffe hoofd twee minuten in een steelpannetje roeren,deksel erop , gas uit en drie minuutjes laten opstijven terwijl je naar believen een kop thee of een sinasappel wegwerkt.

ik maak er vaak risotto met zalm in. De risotto krijgt dan lekkere zalmsmaak. Gewoon de zalm erop als je water toevoegd. Die gaart zo mee. Soms leg ik er ook grote stukken broccoli bij maar die is al een paar keer te gaar geworden naar mijn zin. Dus die kook ik vaak even ernaast.Stukjes wortel erbij ging ook goed.

Kip pangang maak ik ook regelmatig.Dit vries ik dan in porties in. stoofpot zijn er ook lekker uit.
Als ik kippensoep of ragout ga  maken kook ik de kippenpoten erin omdat ze dan heel mals worden en makkelijk van het bot vallen. 

Knutselkei schreef op 23-10-2022 om 20:05:

ik maak er vaak risotto met zalm in. De risotto krijgt dan lekkere zalmsmaak. Gewoon de zalm erop als je water toevoegd. Die gaart zo mee. Soms leg ik er ook grote stukken broccoli bij maar die is al een paar keer te gaar geworden naar mijn zin. Dus die kook ik vaak even ernaast.Stukjes wortel erbij ging ook goed.

Kip pangang maak ik ook regelmatig.Dit vries ik dan in porties in. stoofpot zijn er ook lekker uit.
Als ik kippensoep of ragout ga maken kook ik de kippenpoten erin omdat ze dan heel mals worden en makkelijk van het bot vallen.

Dat lijkt me wel iets, kei!

Ik neem aan risotto (hoeveel gram ongeveer?) in de zeef in de pot? En daarop de zalm dus. Hoeveel water doe je dan in de pot en hoeveel minuten laat je onder druk staan?

Tot slot, welke saus geef je daar dan bij?

In de crockpot onder druk 10 minuten;
Ik maak gewoon t basisrecept voor risotto met half kopje water meer.  Meestal 200 gram en dan aanbakken met knoflook en ui. Daarna bouillon erbij, kruiden en kleine stukjes wortel.Zoon heeft t liefste er ook  italiaanse kruiden doorheen. Laatst had ik de wortel fijn geraspt om uit te proberen. Was ook lekker. De 4 stukken zalm leg ik er inderdaad gewoon bovenop. Aan het eind schep ik de helft van de zalm erdoor en de andere 2 in wat grotere stukken.  Saus doen we er niet bij omdat het echt al naar zalm smaakt en veel smeuïger is dan als ik m gewoon maak.
iIs hij nog te nat dan zet ik m op sauté en schep m een minuut of wat flink door. Dan droogt ie in en wordt t steviger. Broccoli en salade erbij.
Wat er over is gaat in zakjes in de vriezer. Gewilde maaltijd na werkdag😂

Ted68

Ted68

24-10-2022 om 11:24 Topicstarter

Risotto met zalm lijkt me erg lekker.

Knutselkei schreef op 24-10-2022 om 09:24:

In de crockpot onder druk 10 minuten;
Ik maak gewoon t basisrecept voor risotto met half kopje water meer. Meestal 200 gram en dan aanbakken met knoflook en ui. Daarna bouillon erbij, kruiden en kleine stukjes wortel.Zoon heeft t liefste er ook italiaanse kruiden doorheen. Laatst had ik de wortel fijn geraspt om uit te proberen. Was ook lekker. De 4 stukken zalm leg ik er inderdaad gewoon bovenop. Aan het eind schep ik de helft van de zalm erdoor en de andere 2 in wat grotere stukken. Saus doen we er niet bij omdat het echt al naar zalm smaakt en veel smeuïger is dan als ik m gewoon maak.
iIs hij nog te nat dan zet ik m op sauté en schep m een minuut of wat flink door. Dan droogt ie in en wordt t steviger. Broccoli en salade erbij.
Wat er over is gaat in zakjes in de vriezer. Gewilde maaltijd na werkdag😂

Klinkt heerlijk. Terwijl ik net gegeten heb, staat het water me in de mond.

letterkoekje schreef op 24-10-2022 om 14:40:

[..]

Klinkt heerlijk. Terwijl ik net gegeten heb, staat het water me in de mond.

Hier eten we het ook erg graag. Was een keer een uitprobeersel omdat ik echt geen zin had in zalm lucht in huis. nou dat recept is gebleven. Het is zoveel makkelijker haha. Met witvis als pangasiusfilet ook geprobeerd maar dat is toch minder smaakvol. Opgeleukt met los gebakken knoflookgarnalen was t weer heerlijk!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.