Eten Eten

Eten

Restaurant in de buurt van Carré (A’dam)

Binnenkort gaan man en ik samen naar een voorstelling in Carré. Vooraf willen we graag een hapje eten. Omdat we zonder kinderen gaan (yeah!), zoeken we eigenlijk iets aparters dan waar je normaalgesproken met kinderen terechtkomt. Zeker geen hele dure bedoening of sterrenzaak, maar gewoon iets anders dan anders. (Ter inspiratie: in Utrecht heb je Ruby Rose en The Streetfood Club, zoiets houden we van!) 

Heeft iemand aanraders? We gaan met de trein, dus ergens in de buurt van Carré of op de (loop)route van het station daarnaartoe, zou ideaal zijn. 

Ik lees even mee! Gaan volgend jaar naar Youp en ik zoek ook nog een restaurant voorheen aten we altijd in de Carrékelder naast Carré, maar die is dicht helaas.

Zit Bar Lempicka er nog? Dat is leuk. Niet heel bijzonder qua eten maar wel echt een mooie tent. 

Amstel Haven is leuk als het mooi weer is, lekker aan het water.

Voor wat chiquers: Amstel Hotel.

-Nienke-

-Nienke-

15-08-2023 om 20:48 Topicstarter

Moosey schreef op 15-08-2023 om 20:10:

Zit Bar Lempicka er nog? Dat is leuk. Niet heel bijzonder qua eten maar wel echt een mooie tent.

Ja, die bestaat nog! Zoiets is leuk 

-Nienke-

-Nienke-

15-08-2023 om 20:52 Topicstarter

April2021 schreef op 15-08-2023 om 20:25:

Amstel Haven is leuk als het mooi weer is, lekker aan het water.

Voor wat chiquers: Amstel Hotel.

Qua kaart is Amstelhaven precies een plek waar we met de kinderen naartoe zouden gaan, dus ik zoek eigenlijk net iets bijzonderders. Mocht het stralend weer worden, is dit wel een goede, want het Carré-terras bestaat niet meer, zag ik. Plantage zit bij Artis, ongeveer 10 min lopen. Stopt een tram voor de deur. Redelijk chique en mooie locatie. Canvas heeft prima eten en heeft mooi uitzicht op de stad van 7 hoog, oude Volkskrant gebouw. Zit op de Wibautstraat en is goed bereikbaar met de metro, of lopend als je vanaf Amstel komt.  Ook iets van 10 min lopen. Cafe de ysbreeker aan het water is prima maar een beetje een hit or miss qua eten. Hemelse modder vlakbij Amsterdam CS.

Op loopafstand: zijstraatjes van de utrechtsestraat zitten wel aardige restaurant en ook niet zo heel toeristisch/uitgaans publiekerig. 
Restaurants in de sfeer die je noemt, vind ik lastig. 

De Ysbreeker of iets verder van Carré af nog: Hesp, is meer eetcafé, wel heel gezellig

Box Sociaal, Plantage Middenlaan, is op loopafstand en vind ik erg leuk. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.