Eten Eten

Eten

Radijsjes in de vriezer?

Een korte vraag: kunnen radijsjes in de vriezer? 


kort antwoord: NEE!!!
Op zich kan alles in de vriezer maar of het nog leuker is als je het ontdooit is een tweede.
Dingen die je rauw eet doen het volgens mij niet zo goed in de vriezer en dan ontdooien. Zeker niet met je vriezer thuis.

Chubb

Chubb

14-04-2023 om 10:23 Topicstarter

Bakblik schreef op 14-04-2023 om 10:19:

kort antwoord: NEE!!!
Op zich kan alles in de vriezer maar of het nog leuker is als je het ontdooit is een tweede.
Dingen die je rauw eet doen het volgens mij niet zo goed in de vriezer en dan ontdooien. Zeker niet met je vriezer thuis.

Dacht ik al niet nee. Helaas. 

Hm, dat wordt dan heel veel radijs eten de komende dagen. Ik heb wat fout gedaan bij de boodschappen en nu een heleboel bossen in huis. En de enige in huis die ze lekker vind ben ik 

Ik denk dat je ze kan in maken in zoetzuur, dat heb ik eens gedaan met rettich en wortel. 
Wel een werkje hoor, opeten is sneller.

Chubb

Chubb

14-04-2023 om 10:29 Topicstarter

Evaluna schreef op 14-04-2023 om 10:25:

Ik denk dat je ze kan in maken in zoetzuur, dat heb ik eens gedaan met rettich en wortel.
Wel een werkje hoor, opeten is sneller.

Inmaken heb ik nog nooit gedaan, dat is eigenlijk ook weleens leuk om te proberen.  Goed idee. 

Zoetzuur inmaken inderdaad. 

Als je ze eerst in plakjes snijdt worden ze helemaal felroze (ook de witte binnenkant) en zien er prachtig uit op een salade of broodje kaas. 

Lusten ze ze ook niet als je ze door het eten gooit? Ik vind venkel en radijs altijd een lekkere combi. Iets als dit: https://www.foodandfriends.nl/recepten/venkelsalade-met-wortel-en-radijs/
 
Gebakken, geroosterd of gestoofd zijn ze ook lekker; smaak en structuur verandert dan wat. 

bijvoorbeeld met tijm:
https://njam.tv/recepten/gegrilde-radijsjes-met-tijm

En ze blijven gelukkig wel lang goed, in de koelkast

Ja inmaken! Zo ontzettend lekker.

Chubb

Chubb

14-04-2023 om 11:45 Topicstarter

Venkel en radijs klinkt ook heerlijk! Die salade ga ik zeker uitproberen. 
En inmaken in zoetzuur in plakjes. 

Leuk dit, bedankt voor de ideeën. Ik ben echt een enorme nitwit in de keuken en daar probeer ik verandering in aan te brengen 😊

Chubb schreef op 14-04-2023 om 11:45:

Venkel en radijs klinkt ook heerlijk! Die salade ga ik zeker uitproberen.
En inmaken in zoetzuur in plakjes.

Leuk dit, bedankt voor de ideeën. Ik ben echt een enorme nitwit in de keuken en daar probeer ik verandering in aan te brengen 😊

Volgende week dan van een andere groente heel veel bestellen, doe je weer tips op  

Chubb schreef op 14-04-2023 om 10:23:

[..]

Dacht ik al niet nee. Helaas.

Hm, dat wordt dan heel veel radijs eten de komende dagen. Ik heb wat fout gedaan bij de boodschappen en nu een heleboel bossen in huis. En de enige in huis die ze lekker vind ben ik

Tien bosjes in plaats van één?

Chubb

Chubb

14-04-2023 om 12:48 Topicstarter

Friezinnetje schreef op 14-04-2023 om 11:50:

[..]

Volgende week dan van een andere groente heel veel bestellen, doe je weer tips op

Chubb

Chubb

14-04-2023 om 12:50 Topicstarter

Beterlaat2021! schreef op 14-04-2023 om 11:57:

[..]

Tien bosjes in plaats van één?

Ja dat    En ik vind ze lekker hoor, maar niet 10 bossen in een week 😝

Chubb schreef op 14-04-2023 om 12:50:

[..]

Ja dat En ik vind ze lekker hoor, maar niet 10 bossen in een week 😝

Haha, de bijvangst van online bestellen.

Ik maakte ooit ook nog wel stamppot radijs, heel lekker. Gewoon stamppot maken, radijsblad fijn snijden en door de puree roeren, halve radijzen even kort bakken met wat boter en zout en ook erdoor. Zou ik weer ns moeten doen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.