Eten
Bakblik
14-04-2023 om 10:19
kort antwoord: NEE!!!
Op zich kan alles in de vriezer maar of het nog leuker is als je het ontdooit is een tweede.
Dingen die je rauw eet doen het volgens mij niet zo goed in de vriezer en dan ontdooien. Zeker niet met je vriezer thuis.
Chubb
14-04-2023 om 10:23
Bakblik schreef op 14-04-2023 om 10:19:
kort antwoord: NEE!!!
Op zich kan alles in de vriezer maar of het nog leuker is als je het ontdooit is een tweede.
Dingen die je rauw eet doen het volgens mij niet zo goed in de vriezer en dan ontdooien. Zeker niet met je vriezer thuis.
Dacht ik al niet nee. Helaas.
Hm, dat wordt dan heel veel radijs eten de komende dagen. Ik heb wat fout gedaan bij de boodschappen en nu een heleboel bossen in huis. En de enige in huis die ze lekker vind ben ik
Evaluna
14-04-2023 om 10:25
Ik denk dat je ze kan in maken in zoetzuur, dat heb ik eens gedaan met rettich en wortel.
Wel een werkje hoor, opeten is sneller.
Chubb
14-04-2023 om 10:29
Evaluna schreef op 14-04-2023 om 10:25:
Ik denk dat je ze kan in maken in zoetzuur, dat heb ik eens gedaan met rettich en wortel.
Wel een werkje hoor, opeten is sneller.
Inmaken heb ik nog nooit gedaan, dat is eigenlijk ook weleens leuk om te proberen. Goed idee.
Schommelstoel
14-04-2023 om 10:39
Zoetzuur inmaken inderdaad.
Als je ze eerst in plakjes snijdt worden ze helemaal felroze (ook de witte binnenkant) en zien er prachtig uit op een salade of broodje kaas.
Doemijdieglazenbol
14-04-2023 om 11:04
Lusten ze ze ook niet als je ze door het eten gooit? Ik vind venkel en radijs altijd een lekkere combi. Iets als dit: https://www.foodandfriends.nl/recepten/venkelsalade-met-wortel-en-radijs/
Gebakken, geroosterd of gestoofd zijn ze ook lekker; smaak en structuur verandert dan wat.
bijvoorbeeld met tijm:
https://njam.tv/recepten/gegrilde-radijsjes-met-tijm
En ze blijven gelukkig wel lang goed, in de koelkast
Chubb
14-04-2023 om 11:45
Venkel en radijs klinkt ook heerlijk! Die salade ga ik zeker uitproberen.
En inmaken in zoetzuur in plakjes.
Leuk dit, bedankt voor de ideeën. Ik ben echt een enorme nitwit in de keuken en daar probeer ik verandering in aan te brengen 😊
Friezinnetje
14-04-2023 om 11:50
Chubb schreef op 14-04-2023 om 11:45:
Venkel en radijs klinkt ook heerlijk! Die salade ga ik zeker uitproberen.
En inmaken in zoetzuur in plakjes.
Leuk dit, bedankt voor de ideeën. Ik ben echt een enorme nitwit in de keuken en daar probeer ik verandering in aan te brengen 😊
Volgende week dan van een andere groente heel veel bestellen, doe je weer tips op
Beterlaat2021!
14-04-2023 om 11:57
Chubb schreef op 14-04-2023 om 10:23:
[..]
Dacht ik al niet nee. Helaas.
Hm, dat wordt dan heel veel radijs eten de komende dagen. Ik heb wat fout gedaan bij de boodschappen en nu een heleboel bossen in huis. En de enige in huis die ze lekker vind ben ik
Tien bosjes in plaats van één?
Chubb
14-04-2023 om 12:48
Friezinnetje schreef op 14-04-2023 om 11:50:
[..]
Volgende week dan van een andere groente heel veel bestellen, doe je weer tips op
Chubb
14-04-2023 om 12:50
Beterlaat2021! schreef op 14-04-2023 om 11:57:
[..]
Tien bosjes in plaats van één?
Ja dat En ik vind ze lekker hoor, maar niet 10 bossen in een week 😝
Courage
14-04-2023 om 13:15
Chubb schreef op 14-04-2023 om 12:50:
[..]
Ja dat En ik vind ze lekker hoor, maar niet 10 bossen in een week 😝
Haha, de bijvangst van online bestellen.
Moosey
14-04-2023 om 14:21
Ik maakte ooit ook nog wel stamppot radijs, heel lekker. Gewoon stamppot maken, radijsblad fijn snijden en door de puree roeren, halve radijzen even kort bakken met wat boter en zout en ook erdoor. Zou ik weer ns moeten doen.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.