Eten Eten

Eten

Pizzarette

Een vriendin vertelde laatst enthousiast over de pizzarette. Zij gebruikt hem al een paar jaar naar tevredenheid met het gezin. Leuk alternatief voor gourmetten!

Ik overweeg er zelf ook eentje aan te schaffen, maar ben eerst nog op zoek naar meer ervaringen. Wie heeft er een? Welk merk en bevalt het? 


wij hebben er één gekregen, maar erg leuk om te doen en de pizza's zijn lekker 

Wij hebben er ook één. Gebruiken hem niet zo vaak. Als we hem gebruiken dan doen we bovenop het gourmetvlees en onderin de pizzaatjes. Het is zo’n 3-in-1 ding. 

Wij doen dit ongeveer 1 a 2 keer per jaar. Het is best leuk maar omdat zn gedoe is i.v.m. veel verschillende ingredienten en een groot apparaat is, bestellen we alle ingredienten bij de pizzaria. Hier huren we het apparaat dan ook bij. 

Voordeel, niet weer zn groot apparaat ergens doelloos in de kast. Zeker omdat we het niet vaak gebruiken. En we hoeven niet alle ingredienten en verse deegballetjes zelf te maken. 

Misschien ook een paar keer huren zodat je beter kan inschatten of het de koop waard is?

Een familielid heeft er eentje en is er heel enthousiast over, en met oud&nieuw ga ik ook gebruik maken van de pizzarette, bij een bevriend stel. Nieuwjaarsdag zal ik zeggen wat ik er van vind

Wij doen het 1 a 2x per jaar, lenen hem dan van familie. Ideaal met kinderen, die vinden pizza’s lekker en ze kunnen zelf beleggen. Duurt niet lang voor ze klaar zijn, dat is voor de kinderen ook fijn. Wij kopen kant en klare bodems met saus (AH) en snijden dan dus allerlei ingrediënten en beleggen maar! Zou er zelf 1 alleen via marktplaats kopen, redelijk wat mensen doen hem weg wegens onnodige kastvulling.

Ik vind het een leuk ding! We gebruiken hem niet zo vaak, een beetje vergelijkbaar met hoe vaak we gourmetten. Het is ook leuk bij bijvoorbeeld een buffet met verschillende gerechtjes, dan is één van de opties zelf een pizzaatje maken.

Vorig jaar heb ik er eentje gekregen in mijn kerstpakket. We hebben hem nu 1 keer gebruikt en we vonden het leuk. Wat betreft ingrediënten had ik niet het gevoel dat we meer bakjes op tafel hadden staan dan bij gourmetten. Ik heb toen zelf deeg gemaakt, maar vrienden van ons kopen een rol pizzadeeg en drukken daar gewoon rondjes uit. Peuter vond het ook leuk en kon prima haar eigen pizza beleggen. Geduld had ze natuurlijk niet, maar dat is met gourmetten niet anders natuurlijk.

Wij hebben afgelopen zondag eentje gekocht en meteen gebruikt. Erg leuk en lekker. Ik denk dat wij hem regelmatig gaan gebruiken.

bij mijn moeder in het verzorgingshuis doen ze het regelmatig. Ze vindt het wel aardig.
Zelf vinden we maar 1 pizza beleg lekker dus aan ons is het niet besteed. 
Ik zou zo'n apparaat wat masr 1 of 2x per jaar gebruikt wordt niet willen als kastvulling. Dan zou ik 'm zoals eerder gezegd huren.
Dat dien we ook met het gourmetstel.

PhilDunphy

PhilDunphy

14-12-2022 om 22:46 Topicstarter

Wat een hoop leuke reacties! 
Nog tips over welk model/merk?

Ik heb wel even gekeken op marktplaats, maar vind de tweedehands prijs vergeleken met de nieuwprijs niet heel veel goedkoper. En te huur zie ik ze hier niet. 
Qua opruimen, dat komt wel goed. Ik heb een garage waar ik hem kan opslaan.

Ik heb er eens ooit een gewonnen. Halverwege de eerste keer gebruiken hield hij er mee op 🤣 moesten de mini pizzas alsnog in de oven. Maar we hebben er wel smakelijk om gelachen.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

14-12-2022 om 23:36

Hier een iets minder enthousiaste reactie: ik vind het wel leuk om te doen, maar echt smakelijk vind ik ze niet. Hang er natuurlijk van af wat voor deeg en saus je gebruikt, maar ik was er niet kapot van.
Het duurt ook vrij lang, voordat de pizzarette op temperatuur is. 
Oh, ik heb 'm zelf niet... ik deed mee bij vrienden.

Er moeten genoeg mensen zijn, waarvan je 'm een keer kunt lenen, denk ik.

wij hebben er 1 en zijn er tevreden mee. Doen het ook wel eens in het weekend of met verjaardag.  Dus vaker dan 2x per jaar

Hier wel snel warm, ook wij gebruiken kant en klare bodems en doen daar beetje extra tomatensaus op. Ik vind het vooral fijn dat je het na gebruik niet ruikt , wat bij gourmet wel is. 

Wij hebben er ook 1 en zijn nog een beetje aan het puzzelen welk deeg het handigst is. Nu is de bodem aardig snel zwart en de kaas nog niet gesmolten. Dus als iemand tips heeft...  
En uh, weet iemand hoe we er voor kunnen zorgen dat het verse deeg niet aan de 'spatels' blijft plakken?

Wij hebben er ook een. Grote voordeel boven gourmetten: het stinkt veel minder in huis.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.